Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Курсот е наменет за архитекти, градежни и машински инженери, геодети, инженери по дрвна индустрија и други лица кои се занимаваат со проектирање, мерење и внатрешен дизајн.

 • Преглед на AutoCAD околината
 • Креирање на едноставни цртежи
 • Манипулација со објекти
 • Организација на цртежот и команди за анализа на цртежот
 • Модификација на објекти
 • Работа со Layout-и
 • Текстуални објекти во цртежот
 • Котирање
 • Шрафирање на објекти
 • Работа со содржини кои се повеќекратно употребливи
 • Дополнителни команди за цртање на објекти
 • Печатење на цртежите
 • Креирање на Template цртежи
 • Котирање
 • Шрафирање на објекти
 • Работа со содржини кои се повеќекратно употребливи
 • Дополнителни команди за цртање на објекти
 • Печатење на цртежите
 • Креирање на Template цртежи

Овој курс е наменет за aрхитекти, градежни и машински инженери, геодети, инженери по дрвна индустрија и други лица кои се занимаваат со проектирање, мерење и внатрешен дизајн.

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Го владее AutoCAD работниот интерфејс и ги користи неговите можности
 • Користи прецизни алатки за цртање во AutoCAD и AutoCAD LT со цел да изработи прецизни технички цртежи и да ги претставува цртежите на детален и визуелно импресивен начин
 • Користи моќни алатки и техники за цртање, димензионирање и печатење на 2D цртежи
 • Биде подготвен да го полага испитот Autodesk Certified User, кој е вклучен во цената, и да се стекне со официјален Autodesk сертификат.
 • Силни софтверски вештини за дизајн се одличен адут во академските и професионалните области. Учењето на врвните дизајнерски софтвери од Autodesk заедно со Autodesk User Certification им дава можност на слушателите да имаат огромна предност при постигнувањето успех во своето образование или кариера.
 • Со AutoCAD ќе заштедите значајно време посветено на дизајн
 • Ќе можете да автоматизирате повеќе процеси за разлика од други CAD софтвери
 • AutoCAD нуди најдобра заштита на податоци и компатибилност за dwgs

Сертификат за посета на курс издаден од Autodesk

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Autodesk User Certification за соодветна Autodesk апликација.

 

 

Autodesk Certified User

 

Силни софтверски вештини за дизајн се одличен адут во академските и професионалните области. Учењето на врвните дизајнерски софтвери од Autodesk заедно со Autodesk User Certification им дава можност на слушателите да имаат огромна предност при постигнувањето успех во своето образование или кариера.

Опис

Курсот е наменет за архитекти, градежни и машински инженери, геодети, инженери по дрвна индустрија и други лица кои се занимаваат со проектирање, мерење и внатрешен дизајн.

Содржина
 • Преглед на AutoCAD околината
 • Креирање на едноставни цртежи
 • Манипулација со објекти
 • Организација на цртежот и команди за анализа на цртежот
 • Модификација на објекти
 • Работа со Layout-и
 • Текстуални објекти во цртежот
 • Котирање
 • Шрафирање на објекти
 • Работа со содржини кои се повеќекратно употребливи
 • Дополнителни команди за цртање на објекти
 • Печатење на цртежите
 • Креирање на Template цртежи
 • Котирање
 • Шрафирање на објекти
 • Работа со содржини кои се повеќекратно употребливи
 • Дополнителни команди за цртање на објекти
 • Печатење на цртежите
 • Креирање на Template цртежи
За кого е наменет

Овој курс е наменет за aрхитекти, градежни и машински инженери, геодети, инженери по дрвна индустрија и други лица кои се занимаваат со проектирање, мерење и внатрешен дизајн.

Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Го владее AutoCAD работниот интерфејс и ги користи неговите можности
 • Користи прецизни алатки за цртање во AutoCAD и AutoCAD LT со цел да изработи прецизни технички цртежи и да ги претставува цртежите на детален и визуелно импресивен начин
 • Користи моќни алатки и техники за цртање, димензионирање и печатење на 2D цртежи
 • Биде подготвен да го полага испитот Autodesk Certified User, кој е вклучен во цената, и да се стекне со официјален Autodesk сертификат.
 • Силни софтверски вештини за дизајн се одличен адут во академските и професионалните области. Учењето на врвните дизајнерски софтвери од Autodesk заедно со Autodesk User Certification им дава можност на слушателите да имаат огромна предност при постигнувањето успех во своето образование или кариера.
 • Со AutoCAD ќе заштедите значајно време посветено на дизајн
 • Ќе можете да автоматизирате повеќе процеси за разлика од други CAD софтвери
 • AutoCAD нуди најдобра заштита на податоци и компатибилност за dwgs
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Autodesk

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Autodesk User Certification за соодветна Autodesk апликација.

 

 

Autodesk Certified User

 

Силни софтверски вештини за дизајн се одличен адут во академските и професионалните области. Учењето на врвните дизајнерски софтвери од Autodesk заедно со Autodesk User Certification им дава можност на слушателите да имаат огромна предност при постигнувањето успех во своето образование или кариера.

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Ангела Петреска Акредитирана Академија за Внатрешен дизајн

  Трите работи кои ми оставија најголем впечаток се одличната комуникација со целиот тим на Семос Едукација, искусните предавачи кои поседуваат огромно знаење и кои на забавен и професионален начин ни го пренесуваат и секако колегијалноста во нашата група.

 • - Мила Петровска Акредитирана Академија за Внатрешен дизајн

  Очекувам дека по завршувањето во Семос Едукација, стекнатото знаење и вештини ќе ми помогнат при развојот на мојата професионална кариера како Дизајнер на ентериери.

 • - Матеј Поповски студент за внатрешен дизајн

  Имам одличен општ прв впечаток од Академијата. Прво од координаторите и нивната љубезност па се до инструкторите и нивната професионалност. Секое предавање е посебно искуство, исполнето со позитивна енергија и нови знаења.

 • - Дона Дамчевска студент за внатрешен дизајн

  Знаев дека е полн погодок за мене бидејќи е место каде што можам да учам од вистински професионалци и каде што ќе запознаам дизајнери кои се успешни во својата професија.

 • - Георгина Мирческа Академија за внатрешен дизајн

  Официјалната Autodesk Академија за внатрешен дизајн на Семос Едукација, ми даде можност да го надградам своето знаење со цел да ги користам најсовремените програми и алатки и да бидам во тек со светските стандарди кога станува збор за изработка на ентериерни решенија.

 • - Јована Крстевска Академија за внатрешен дизајн

  Знаењето и практичното искуство од Академијата ми овозможија да започнам со изработка на моето професионално портфолио и да бидам конкурентна на пазарот на трудот.

 • - Маја Нацевска Академија за внатрешен дизајн

  Со знаењето кое го стекнав на Академијата за внатрешен дизајн во Семос Едукација, се чуствувам спремна за следното поглавје во мојот живот и секој предизвик кој доаѓа со професијата Дизајнер на ентериери.

 • - Георгина Мирческа Академија за внатрешен дизајн

  Запишете се уште денес! :) Секој почеток е тежок, но истовремено е и полн со предизвици без кои не можеме да имаме личен и професионален развој.

Запознајте ги инструкторите

 • Марија Постоловска  

  Autodesk Certified Instructor

  Photographer

  @Focus Photography Skopje

   

  10+ години искуство

 • м-р Јулија Груевска  

  Autodesk Certified Instructor

  MSc of Architecture

  CEO & Founder

  @Studio JGA

   

  10+ години искуство

 • Петар Туфа  

  Autodesk Certified Instructor

  Architect

   

  16+ години искуство

 • Никола Узунски  

  Customer Quality Engineer

  @Johnson Matthey

   

  3+ години искуство

 • Костандина Ангеловска  

  Graduate Facade Engineer

  @Ramboll

   

  3+ години искуство

 • Александар Атанасов  

  Mechanical Design Engineer

  @Van Hool Macedonia

   

  4+ години искуство

 • Нуман Назим  

  Manager at a private company

  for furniture and upholstery

   

  10+ години искуство