Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место

Центар за тестирање

CERTIPORT AUTHORIZED TESTING CENTER (CATC)

Со Certiport Authorized Testing Center (CATC) Семос Едукција нуди Certiport сертификати, како и администрирање на испитите. Certiport е светски лидер во испорака на официјални испити и решенија со практични тестови, наменети за академските пазари, работната сила и конкурентните пазари во техниката. Производите на Certiport се испорачуваат низ мрежа од повеќе од 15,000 партнери од Certiport Authorized Training Centers во 148 земји во светот на 27 јазици. Certiport сорабодува со провајдери на сертификации кои се водечки во индустриите за успешно да ги доведат нивните програми на пазарот. Certiport менаџира водечки програми за сертификација кои вклучуваат:

 • Adobe Certified Professional
 • App Development with Swift Certification
 • Autodesk Certified User
 • Cisco Certified Support Technician
 • Communication Skills for Business
 • Entrepreneurship and Small Business Certification
 • IC3 Digital Literacy Certification
 • Intuit Certifications
 • IT Specialist Certification
 • Microsoft Certified Fundamentals
 • Microsoft Certified Educator (MCE)
 • Microsoft Office Specialist (MOS)

PSI TESTING CENTER

Семос Едукација е овластен PSI тестинг центар во Македонија. Мрежата на Центарот за тестирање PSI нуди врвно решение за безбедно и стандардизирано тестирање. PSI има 75+ години искуство во индустријата за тестирање, обезбедувајќи над 17 милиони тестови годишно во име на клиентите во индустриите за сертификација, лиценцирање, високо образование и управување со таленти, вклучувајќи ги и секторите на Федералната и државната влада.

Сертификација

 • Microsoft
 • VMware
 • EC-Council
 • Cisco
 • Amazon Web Services (AWS)
 • Autodesk
 • Adobe

PEARSON VUE TESTING CENTER

Семос Едукација е овластен VUE тест центар во Македонија, каде кандидатите можат да го тестираат своето знаење и да се стекнат со сертификати од повеќе од 100 светски познати брендови. Испитите се спроведуваат во нашиот Тестинг центар кој е дизајниран според строгите правила на VUE Тестинг Центарот, кандидатите се следат и бројот на испити што може да се испорачуваат на дневна основа е ограничен. Центарот за тестирање VUE има 4.500 вработени ширум светот и мрежа на центри за тестирање во 180 земји за да помогне во развојот, испораката, обезбедувањето и развојот на програмите за сертификати и лиценци.

СЕРТИФИКАЦИЈА

Сертификацијата претставува клучен елемент за современите професионалци кои сакаат да го изградат и унапредат своето место во дигиталната индустрија. Таа не само што го потврдува и стандардизира знаењето и вештините на еден стручњак, туку и отвора врати кон неограничени можности за кариерен напредок.

IT сертификацијата е важна од повеќе причини:

 • Потврда на знаењето и вештините: Сертификацијата го потврдува вашето знаење и вештини во одредено област. Тоа обично вклучува успешно завршен испит или серија на испити, што го докажува вашето разбирање и способностите за работа во одреден технолошки домен.
 • Напредок на кариерата: IT сертификатите често се признаени како стандард за стекнати вештини во индустријата. Сертификатот може да влијае на вашата можност за добивање работа или напредување во кариерата.
 • Проширување на знаењето: Процесот на подготовка за сертификациски испит ве поттикнува детално да ја истражите темата и да го примените своето знаење во специфичната област. Ова ги подобрува вашите вештини и го проширува разбирањето за конкретната технологија.
 • Повеќе можности за вработување: Како сертифициран ИТ професионалец често ќе имате предност при аплицирањето за работа. Работодавачите бараат или претпочитаат кандидати со одредени сертификации како доказ за нивните стекнати вештини и квалификации.
 • Одржување на конкурентноста: ИТ индустријата е брзо растечка и динамична област. Обновувањето на сертификатот ви овозможуваат секогаш да бидете во тек со најновите технолошки трендови и развој.
 • Доверба и доверливост: За многумина, сертификатите служат како показател за довербата и доверливоста во способностите и знаењето на еден ИТ стручњак. Тие можат да бидат корисни за докажување на вашиот кредитен статус и статус на експерт во одредена област.

Сите овие фактори го прават процесот на стекнување ИТ сертификации важен за многу ИТ професионалци, особено за оние кои бараат работа, сакаат да напредуваат во својата кариера или да ги подобрат своите знаења и вештини.

Закажи средба

Владо Попов
Тест Центар Администратор

+38970327256
vlado.popov@semos.com.mk

Термини

Тестинг центарот е отворен за спроведување на испити од вторник до петок во термини од 10 до 17 часот.