Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Вовед во БИМ технологијата е официјален курс наменет за сите студенти, инженери и архитекти, како и за сите оние кои сакаат да ги збогатат своите познавања од најважната технологија во АИГ (Архитектура, Инженерство, Градежништво) индустријата. Покрај теоретските излагања, слушателите во рамки на курсот ќе имаат можност да се запознаат и со софтверите кои ја опслужуваат БИМ технологијата.

 

Building Information Modeling (BIM) е најсовремена технологија која на професионалците од АИГ (Архитектура, Инженерство, Градежништво) индустријата им дава алатки за поефикасно планирање, дизајнирање, градење и управување на зградите и инфраструктурата. Резултатите покажуваат заштеди до 50% во буџетот на проектот и времето за нивно завршување, додека во исто време се зголемува квалитетот на проектите. Компаниите, како и владите, ја имплементираат БИМ технологијата за постигнување на поголема конкурентност и економски просперитет. Поради тоа БИМ специјализацијaта е исклучително барана и вреднувана вештина.

 • Вовед во БИМ технологијата (Building Information Modeling – BIM)
 • Краток осврт кон БИМ технологијата
 • Кратка историја, насоки на развој и трендови
 • Предности и недостатоци од користењето на БИМ технологијата
 • Зошто е важна оваа технологија и како го обликува начинот на кој работиме
 • Статус на БИМ имплементацијата во светот
 • БИМ процеси и стандарди
 • БИМ Execution Pans (BEP)
 • БИМ Maturity Level
 • Level of Development (LOD)
 • БИМ улоги и одговорности
 • Демонстрација
 • Запознавање со Autodesk Revit 2020 апликацијата, нејзиниот интерфејс, алатките за навигација
 • Работа со основните алатки за моделирање и модификација
 • Работа со надворешни фајлови
 • Почетно подесување на апликацијата и проектите
 • Креирање на архитектонски 3D модел со ѕидови, подови, кровови, скали, огради рампи, плафони, врати, прозори и стаклени фасади
 • Додавање на готови компоненти (фамилии), како што се мебел елементи, светилки, опрема
 • Работа со погледи, креирање и нивна организација
 • Подготовка на техничка документација како 2D технички детали, коти, ознаки, симболи
 • Работа со листи за спецификација на елементи и материјали
 • Подготовка на листови за печатење и експортирање во dwg формат
 • Вовед во Autodesk Navisworks 2020
 • Креирање на обединет модел од сите дисциплини
 • Детекција на конфликти во моделот
 • Подготовка за изградба на објектот со помош на Autodesk Navisworks 2020
 • Правење на симулација и анимација
 • Планирање и изработка на динамички планови со помош на Autodesk Navisworks 2020

Овој курс е наменет за:

 

Студенти, инженери и архитекти, како и за сите оние кои сакаат да ги збогатат своите познавања од најважната технологија во АИГ (Архитектура, Инженерство, Градежништво) индустријата.

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Биде подготвен да го полага испитот Autodesk Certified User, кој е вклучен во цената, и да се стекне со официјален Autodesk сертификат
 • Силни софтверски вештини за дизајн се одличен адут во академските и професионалните области
 • Учењето на врвните дизајнерски софтвери од Autodesk заедно со Autodesk User Certification им дава можност на слушателите да имаат огромна предност при постигнувањето успех во своето образование или кариера

Сертификат за посета на курс издаден од Autodesk

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Autodesk User Certification за соодветна Autodesk апликација.

 

 

Autodesk Certified User

 

Силни софтверски вештини за дизајн се одличен адут во академските и професионалните области. Учењето на врвните дизајнерски софтвери од Autodesk заедно со Autodesk User Certification им дава можност на слушателите да имаат огромна предност при постигнувањето успех во своето образование или кариера.

Опис

Вовед во БИМ технологијата е официјален курс наменет за сите студенти, инженери и архитекти, како и за сите оние кои сакаат да ги збогатат своите познавања од најважната технологија во АИГ (Архитектура, Инженерство, Градежништво) индустријата. Покрај теоретските излагања, слушателите во рамки на курсот ќе имаат можност да се запознаат и со софтверите кои ја опслужуваат БИМ технологијата.

 

Building Information Modeling (BIM) е најсовремена технологија која на професионалците од АИГ (Архитектура, Инженерство, Градежништво) индустријата им дава алатки за поефикасно планирање, дизајнирање, градење и управување на зградите и инфраструктурата. Резултатите покажуваат заштеди до 50% во буџетот на проектот и времето за нивно завршување, додека во исто време се зголемува квалитетот на проектите. Компаниите, како и владите, ја имплементираат БИМ технологијата за постигнување на поголема конкурентност и економски просперитет. Поради тоа БИМ специјализацијaта е исклучително барана и вреднувана вештина.

Содржина
 • Вовед во БИМ технологијата (Building Information Modeling – BIM)
 • Краток осврт кон БИМ технологијата
 • Кратка историја, насоки на развој и трендови
 • Предности и недостатоци од користењето на БИМ технологијата
 • Зошто е важна оваа технологија и како го обликува начинот на кој работиме
 • Статус на БИМ имплементацијата во светот
 • БИМ процеси и стандарди
 • БИМ Execution Pans (BEP)
 • БИМ Maturity Level
 • Level of Development (LOD)
 • БИМ улоги и одговорности
 • Демонстрација
 • Запознавање со Autodesk Revit 2020 апликацијата, нејзиниот интерфејс, алатките за навигација
 • Работа со основните алатки за моделирање и модификација
 • Работа со надворешни фајлови
 • Почетно подесување на апликацијата и проектите
 • Креирање на архитектонски 3D модел со ѕидови, подови, кровови, скали, огради рампи, плафони, врати, прозори и стаклени фасади
 • Додавање на готови компоненти (фамилии), како што се мебел елементи, светилки, опрема
 • Работа со погледи, креирање и нивна организација
 • Подготовка на техничка документација како 2D технички детали, коти, ознаки, симболи
 • Работа со листи за спецификација на елементи и материјали
 • Подготовка на листови за печатење и експортирање во dwg формат
 • Вовед во Autodesk Navisworks 2020
 • Креирање на обединет модел од сите дисциплини
 • Детекција на конфликти во моделот
 • Подготовка за изградба на објектот со помош на Autodesk Navisworks 2020
 • Правење на симулација и анимација
 • Планирање и изработка на динамички планови со помош на Autodesk Navisworks 2020
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

Студенти, инженери и архитекти, како и за сите оние кои сакаат да ги збогатат своите познавања од најважната технологија во АИГ (Архитектура, Инженерство, Градежништво) индустријата.

Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Биде подготвен да го полага испитот Autodesk Certified User, кој е вклучен во цената, и да се стекне со официјален Autodesk сертификат
 • Силни софтверски вештини за дизајн се одличен адут во академските и професионалните области
 • Учењето на врвните дизајнерски софтвери од Autodesk заедно со Autodesk User Certification им дава можност на слушателите да имаат огромна предност при постигнувањето успех во своето образование или кариера
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Autodesk

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Autodesk User Certification за соодветна Autodesk апликација.

 

 

Autodesk Certified User

 

Силни софтверски вештини за дизајн се одличен адут во академските и професионалните области. Учењето на врвните дизајнерски софтвери од Autodesk заедно со Autodesk User Certification им дава можност на слушателите да имаат огромна предност при постигнувањето успех во своето образование или кариера.

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Ангела Петреска Акредитирана Академија за Внатрешен дизајн

  Трите работи кои ми оставија најголем впечаток се одличната комуникација со целиот тим на Семос Едукација, искусните предавачи кои поседуваат огромно знаење и кои на забавен и професионален начин ни го пренесуваат и секако колегијалноста во нашата група.

 • - Мила Петровска Акредитирана Академија за Внатрешен дизајн

  Очекувам дека по завршувањето во Семос Едукација, стекнатото знаење и вештини ќе ми помогнат при развојот на мојата професионална кариера како Дизајнер на ентериери.

 • - Матеј Поповски студент за внатрешен дизајн

  Имам одличен општ прв впечаток од Академијата. Прво од координаторите и нивната љубезност па се до инструкторите и нивната професионалност. Секое предавање е посебно искуство, исполнето со позитивна енергија и нови знаења.

 • - Јована Крстевска Академија за внатрешен дизајн

  Знаењето и практичното искуство од Академијата ми овозможија да започнам со изработка на моето професионално портфолио и да бидам конкурентна на пазарот на трудот.

 • - Маја Нацевска Академија за внатрешен дизајн

  Со знаењето кое го стекнав на Академијата за внатрешен дизајн во Семос Едукација, се чуствувам спремна за следното поглавје во мојот живот и секој предизвик кој доаѓа со професијата Дизајнер на ентериери.

 • - Георгина Мирческа Академија за внатрешен дизајн

  Запишете се уште денес! :) Секој почеток е тежок, но истовремено е и полн со предизвици без кои не можеме да имаме личен и професионален развој.

Запознајте ги инструкторите

 • Трајче Стојанов  

  International BIM Consultant

  Autodesk Certified Instructor

  CEO & Founder

  @ZWEI LTD

   

  17+ години искуство