Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис

Курсот за имплементирање и администрирање на Cisco Solutions(CCNA)v1.0 ви дава широк опсег на основни знаења за сите ИТ кариери. Преку комбинација на предавања, практични лаборатории и самостојно учење, ќе научите како да инсталирате, ракувате, конфигурирате и потврдувате основни IPv4 и IPv6 мрежи.

 

Курсот опфаќа конфигурирање на мрежни компоненти како што се прекинувачи, рутери и контролери за безжичен LAN; управување со мрежни уреди; и идентификување на основните безбедносни закани. Курсот исто така ви дава основа за мрежна програмабилност, автоматизација и софтверски дефинирани мрежи.

 

Овој курс ви помага да се подготвите да го полагате испитот 200-301 Cisco® Certified Network Associate (CCNA®). Со полагање на овој еден испит, добивате CCNA сертификат. Овој курс исто така ви заработува 30 кредити за континуирано образование (CE) за ресертификација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Опис

Курсот за имплементирање и администрирање на Cisco Solutions(CCNA)v1.0 ви дава широк опсег на основни знаења за сите ИТ кариери. Преку комбинација на предавања, практични лаборатории и самостојно учење, ќе научите како да инсталирате, ракувате, конфигурирате и потврдувате основни IPv4 и IPv6 мрежи.

 

Курсот опфаќа конфигурирање на мрежни компоненти како што се прекинувачи, рутери и контролери за безжичен LAN; управување со мрежни уреди; и идентификување на основните безбедносни закани. Курсот исто така ви дава основа за мрежна програмабилност, автоматизација и софтверски дефинирани мрежи.

 

Овој курс ви помага да се подготвите да го полагате испитот 200-301 Cisco® Certified Network Associate (CCNA®). Со полагање на овој еден испит, добивате CCNA сертификат. Овој курс исто така ви заработува 30 кредити за континуирано образование (CE) за ресертификација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

Запознајте ги инструкторите

 • Филип Кировски  

  Cisco Systems Certified Instructor

  Head of Department for Telecommunications and Hardware @ KIBS AD Skopje

   

  20+ години искуство

 • Марко Николовски  

  Cisco Certified Instructor

  Founder and owner of its own company

   

  12+ години искуство