Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Курсот Основи на кодирање се одвива на online платформата CodeMonkey.  Интерактивната платформа е креирана да го задржи вниманието на децата преку забавните активности во форма на игра, истовремено овозможувајќи им на децата лесно да навлезат во областа кодирање со текст.

 

Се користи програмскиот јазик CoffeeScript, кој е сличен на JavaScript, и првенствено се користи за веб-апликации. CoffeeScript има лесна синтакса, скоро како да пишуваат на англиски јазик – што го прави совршен програмски јазик за деца!

 

Во овој курс на забавен начин преку игра, се изучуваат програмските концепти:

 

 • Објекти / Objects
 • Променливи / Variables
 • Низи и индекси / Array and Indexеs
 • Циклуси / Loops
 • Логика на услови / Boolean Logic
 • Споредби / Comparisons
 • Функции / Functions
 • Вредности / Return Values
 • Работа со настани / Triggering Events

 

Дополнително низ оваа програма користејќи го CоffeeeScript програмскиот јазик децата ќе научат да решаваат различни видови на математички задачи и ќе ги вежбаат математички концепти: должина, собирање и одземање, множење, мерење и агли.

Модул 1:  Coding Adventure 1

 

Модул 2:  Coding Adventure 2

 

Модул 3:  Coding Adventure 3

 

Модул 4:  Dodo Does Math

Деца на возраст од 7 до 10 години.

 • Ќе стекнат знаење и вештини од областа на програмирањето

 

 • Ќе развијат критичко размислување, разбирање на суштината на проблемите, проследено со развојот на трпеливост при програмирање

 

 • Ќе научат да претставуват и интерпретираат податоци на кои ќе применат математички и геометриски концепти, како и да проценат, дефинираат и спроведат функции кои ќе ги искористат како сет инструкции за решавање на реален проблем

 

 • Преку тимска работа и активности за учење во група, ќе се развива способноста за критичко расудување, креативноста и самодовербата кај децата

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Курсот Основи на кодирање се одвива на online платформата CodeMonkey.  Интерактивната платформа е креирана да го задржи вниманието на децата преку забавните активности во форма на игра, истовремено овозможувајќи им на децата лесно да навлезат во областа кодирање со текст.

 

Се користи програмскиот јазик CoffeeScript, кој е сличен на JavaScript, и првенствено се користи за веб-апликации. CoffeeScript има лесна синтакса, скоро како да пишуваат на англиски јазик – што го прави совршен програмски јазик за деца!

 

Во овој курс на забавен начин преку игра, се изучуваат програмските концепти:

 

 • Објекти / Objects
 • Променливи / Variables
 • Низи и индекси / Array and Indexеs
 • Циклуси / Loops
 • Логика на услови / Boolean Logic
 • Споредби / Comparisons
 • Функции / Functions
 • Вредности / Return Values
 • Работа со настани / Triggering Events

 

Дополнително низ оваа програма користејќи го CоffeeeScript програмскиот јазик децата ќе научат да решаваат различни видови на математички задачи и ќе ги вежбаат математички концепти: должина, собирање и одземање, множење, мерење и агли.

Содржина

Модул 1:  Coding Adventure 1

 

Модул 2:  Coding Adventure 2

 

Модул 3:  Coding Adventure 3

 

Модул 4:  Dodo Does Math

За кого е наменет

Деца на возраст од 7 до 10 години.

Придобивки од курс
 • Ќе стекнат знаење и вештини од областа на програмирањето

 

 • Ќе развијат критичко размислување, разбирање на суштината на проблемите, проследено со развојот на трпеливост при програмирање

 

 • Ќе научат да претставуват и интерпретираат податоци на кои ќе применат математички и геометриски концепти, како и да проценат, дефинираат и спроведат функции кои ќе ги искористат како сет инструкции за решавање на реален проблем

 

 • Преку тимска работа и активности за учење во група, ќе се развива способноста за критичко расудување, креативноста и самодовербата кај децата
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Ангела Петреска Акредитирана Академија за Внатрешен дизајн

  Трите работи кои ми оставија најголем впечаток се одличната комуникација со целиот тим на Семос Едукација, искусните предавачи кои поседуваат огромно знаење и кои на забавен и професионален начин ни го пренесуваат и секако колегијалноста во нашата група.

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Николина Петровска Студент

  Ја избрав Семос Едукација затоа што е број 1 едукативен центар каде секој може да ги надополни, сподели и реализира своите знаења и вештини.

Запознајте ги инструкторите

 • Горица Мицева  

  Informatics teacher

  @“Dimkata A.Gaberot”

   

  13+ години искуство

 • Благоја Тодоровски  

  QA engineer @Qinshift

   

  2+ години искуство

 • Јована Коцевска  

  Data Enginner
   @Nebula

   

  3+ години искуство

 • Тамара Илиева  

  Backend Python Developer

  @Steets

   

  3+ години искуство

 • Искра Ѓорѓиевска
  2+ години искуство