Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Сертификати

Create your own data model and canvas app to support a scenario for a fictional company. You’re provided high-level specifications on the custom tables, columns and canvas app needed to complete this project.

MODULE 1
Get started with Power Apps canvas apps
 
MODULE 2
Customize a canvas app in Power Apps
 
MODULE 3
How to build the User Interface in a canvas app in Power Apps
 
MODULE 4
Work with external data in a Power Apps canvas app
 
MODULE 5
Write data in a Power Apps canvas app
 
MODULE 6
Publish, share, and maintain a canvas app
 
MODULE 7
Guided Project – Create and manage canvas apps with Power Apps

You should understand application development, writing formulas such as those in Excel, and creating, reading, updating, and deleting data.

Applied Skills Assessment – Create and Manage Canvas Apps with Power Apps

Опис

Create your own data model and canvas app to support a scenario for a fictional company. You’re provided high-level specifications on the custom tables, columns and canvas app needed to complete this project.

Содржина

MODULE 1
Get started with Power Apps canvas apps
 
MODULE 2
Customize a canvas app in Power Apps
 
MODULE 3
How to build the User Interface in a canvas app in Power Apps
 
MODULE 4
Work with external data in a Power Apps canvas app
 
MODULE 5
Write data in a Power Apps canvas app
 
MODULE 6
Publish, share, and maintain a canvas app
 
MODULE 7
Guided Project – Create and manage canvas apps with Power Apps

За кого е наменет

You should understand application development, writing formulas such as those in Excel, and creating, reading, updating, and deleting data.

Сертификати

Applied Skills Assessment – Create and Manage Canvas Apps with Power Apps

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Демјан Анатоли студент за JavaScript

  IT едукативен центар кој е постојан на пазарот и нуди постабилен резултат од останатите, која оди во тандем со пониската цена од поголемиот дел од конкуренцијата, факт кој ми помогна да ја изберам токму Семос JavaScript Академијата како вистински избор за моето надградување во ова поле.

 • - Дарко Младеновски студент за Microsoft .NET

  .NET Академијата на Семос Едукација најмногу одговараше на моите потреби – програмата е напредна, опфаќа front-end и back-end програмирање, како и Cloud технологии и е предвидена за луѓе со искуство во програмирање.