Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Сертификати

Get started with Power Automate by create and manage automated processes with Power Automate. Including creating triggers for cloud flows, configuring actions, implementing conditional logic for a cloud flow, testing a cloud flow, creating and configuring approvals by using Power Automate, and sharing cloud flows.

MODULE 1
Get started with Power Automate
 
MODULE 2
Build approval flows with Power Automate
 
MODULE 3
Build flows to manage user information
 
MODULE 4
Power Automate’s deep integration across multiple data sources
 
MODULE 5
Guided Project – Create and manage automated processes with Power Automate

Prerequisites:
 

 • Fundamental understanding of Power Platform
 • Basic understanding of Power Automate.

Applied Skills Assessment – Create and Manage Automated Processes by using Power Automate

Опис

Get started with Power Automate by create and manage automated processes with Power Automate. Including creating triggers for cloud flows, configuring actions, implementing conditional logic for a cloud flow, testing a cloud flow, creating and configuring approvals by using Power Automate, and sharing cloud flows.

Содржина

MODULE 1
Get started with Power Automate
 
MODULE 2
Build approval flows with Power Automate
 
MODULE 3
Build flows to manage user information
 
MODULE 4
Power Automate’s deep integration across multiple data sources
 
MODULE 5
Guided Project – Create and manage automated processes with Power Automate

За кого е наменет

Prerequisites:
 

 • Fundamental understanding of Power Platform
 • Basic understanding of Power Automate.
Сертификати

Applied Skills Assessment – Create and Manage Automated Processes by using Power Automate

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Демјан Анатоли студент за JavaScript

  IT едукативен центар кој е постојан на пазарот и нуди постабилен резултат од останатите, која оди во тандем со пониската цена од поголемиот дел од конкуренцијата, факт кој ми помогна да ја изберам токму Семос JavaScript Академијата како вистински избор за моето надградување во ова поле.

 • - Дарко Младеновски студент за Microsoft .NET

  .NET Академијата на Семос Едукација најмногу одговараше на моите потреби – програмата е напредна, опфаќа front-end и back-end програмирање, како и Cloud технологии и е предвидена за луѓе со искуство во програмирање.