Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

ReactJS е open-source JavaScript библиотека која се користи за развивање на еднострани мобилни и веб апликации, како и за повеќекратно употребливи елементи. Креаторот на ReactJS e Џордан Вок кој е софтверски инженер во Facebook, за чии потреби во 2011 година за прв пат се употребува оваа JavaScript библиотека.

 

Во 2012 година и Instagram започнува со употреба на ReactJS. Денеска, листата на корисници на ReactJS е многу поголема и ги вклучува Netflix, New York Times, Yahoo! и Dropbox. React има мошне активна заедница на корисници и одлична документација, и иако е малку тежок за учење, навистина вреди! Како дел од React проектот, Facebook го креираше React Native кој работи на истиот начин како и ReactJS, но се користи за креирање на мобилни апликации.

 

Главната цел на React е да биде брз, лесно прилагодлив и едноставен за имплементација со други JavaScript библиотеки и рамки како што е AngularJS. Функционира само на кориснички интерфејси во апликација, што одговара на MVC темплејтот.

 • Вовед во JavaScript и ES6
 • Вовед во React.js
 • Својства и состојби
 • Циклични методи
 • React патеки
 • HTTP побарувања со помош на axios и fetch
 • Управување на состојбата на апликацијата со Redux

Овој курс е наменет за:

 

 • Секој кој поседува љубопитност за тоа како се изработуваат современи веб апликации
 • Секој кој сака да направи промена во кариерата и да почне со развој на frontend апликации

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Чита и пишува React/JSX кодови
 • Знае како да пишува React компоненти
 • Планира и поставува околина за развивање на веб апликации
 • Креира апликации кои ќе можат да работат на различни пребарувачи и платформи
 • Знае како да креира SPA (Single Page Applications)
 • Пишува свои, а и ќе употребува веќе постоечки библиотеки
 • Знае како да хостира своја React веб апликација
 • Користи React.js Javascript библиотека за front-end програмирање
 • Поврзува React.js апликација на веб сервиси
 • Подготвува корисничка околина за Javascript веб апликација

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

ReactJS е open-source JavaScript библиотека која се користи за развивање на еднострани мобилни и веб апликации, како и за повеќекратно употребливи елементи. Креаторот на ReactJS e Џордан Вок кој е софтверски инженер во Facebook, за чии потреби во 2011 година за прв пат се употребува оваа JavaScript библиотека.

 

Во 2012 година и Instagram започнува со употреба на ReactJS. Денеска, листата на корисници на ReactJS е многу поголема и ги вклучува Netflix, New York Times, Yahoo! и Dropbox. React има мошне активна заедница на корисници и одлична документација, и иако е малку тежок за учење, навистина вреди! Како дел од React проектот, Facebook го креираше React Native кој работи на истиот начин како и ReactJS, но се користи за креирање на мобилни апликации.

 

Главната цел на React е да биде брз, лесно прилагодлив и едноставен за имплементација со други JavaScript библиотеки и рамки како што е AngularJS. Функционира само на кориснички интерфејси во апликација, што одговара на MVC темплејтот.

Содржина
 • Вовед во JavaScript и ES6
 • Вовед во React.js
 • Својства и состојби
 • Циклични методи
 • React патеки
 • HTTP побарувања со помош на axios и fetch
 • Управување на состојбата на апликацијата со Redux
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Секој кој поседува љубопитност за тоа како се изработуваат современи веб апликации
 • Секој кој сака да направи промена во кариерата и да почне со развој на frontend апликации
Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Чита и пишува React/JSX кодови
 • Знае како да пишува React компоненти
 • Планира и поставува околина за развивање на веб апликации
 • Креира апликации кои ќе можат да работат на различни пребарувачи и платформи
 • Знае како да креира SPA (Single Page Applications)
 • Пишува свои, а и ќе употребува веќе постоечки библиотеки
 • Знае како да хостира своја React веб апликација
 • Користи React.js Javascript библиотека за front-end програмирање
 • Поврзува React.js апликација на веб сервиси
 • Подготвува корисничка околина за Javascript веб апликација
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • м-р Бојан Гавровски  

  MSc, Cloud Computing

  Software Engineer / Founder

  @Beyond Basics

   

  23+ години искуство

 • Александар Милошевски  

  Full Stack Developer

  @Kimicom

   

  2+ години искуство

 • Вангел Христов  

  Software Engineer

  @Polar Cape

   

  4+ години искуство

 • Марио Петковски  

  UI/UX Designer & Engineer

  @Semos Cloud

   

  15+ години искуство

 • Невен Ѓорески
  Full-stack developer,
  Team lead @DEPT

  8+ години искуство