Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис

Обуката за имплементација и работа на Cisco Security Core Technologies (SCOR) v1.1 ви помага да се подготвите за сертификатите за безбедност на Cisco® CCNP® и CCIE® за безбедност и за безбедносни улоги на високо ниво.

 

Во оваа обука, ќе ги совладате вештините и технологиите што ви се потребни за да ги имплементирате основните безбедносни решенија на Cisco за да обезбедите напредна заштита од закани од напади на сајбер безбедноста.

 

Ќе научите безбедност за мрежи, облак и содржина, заштита на крајната точка, безбеден пристап до мрежата, видливост и спроведување. Ќе добиете големо практично искуство со имплементирање на Firewall од следната генерација на Cisco Firepower® и Firewall на Cisco Adaptive Security Appliance (ASA); конфигурирање на политики за контрола на пристап, политики за пошта и автентикација 802.1X; и повеќе.

 

Ќе добиете воведна пракса за функциите за откривање закани на Cisco Stealthwatch® Enterprise и Cisco Stealthwatch Cloud.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Опис

Обуката за имплементација и работа на Cisco Security Core Technologies (SCOR) v1.1 ви помага да се подготвите за сертификатите за безбедност на Cisco® CCNP® и CCIE® за безбедност и за безбедносни улоги на високо ниво.

 

Во оваа обука, ќе ги совладате вештините и технологиите што ви се потребни за да ги имплементирате основните безбедносни решенија на Cisco за да обезбедите напредна заштита од закани од напади на сајбер безбедноста.

 

Ќе научите безбедност за мрежи, облак и содржина, заштита на крајната точка, безбеден пристап до мрежата, видливост и спроведување. Ќе добиете големо практично искуство со имплементирање на Firewall од следната генерација на Cisco Firepower® и Firewall на Cisco Adaptive Security Appliance (ASA); конфигурирање на политики за контрола на пристап, политики за пошта и автентикација 802.1X; и повеќе.

 

Ќе добиете воведна пракса за функциите за откривање закани на Cisco Stealthwatch® Enterprise и Cisco Stealthwatch Cloud.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.