Semos Education Semos Education
  • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
  • Јави ни се +389 2 3130 900
  • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
  • Опис

Обуката за имплементирање и конфигурирање на Cisco Identity Services Engine (SISE) v4.0 ве учи да го распоредите и користите Cisco® Identity Services Engine (ISE) v3.x, платформа за политики за контрола на идентитет и пристап што ја поедноставува испораката на конзистентен, високо безбеден пристап контрола преку жичени, безжични и VPN конекции.

 

Оваа практична обука ви обезбедува знаења и вештини за имплементација и примена на способностите на Cisco ISE за поддршка на случаи на употреба за безбедносно држење на Zero Trust.

 

Овие случаи на употреба вклучуваат задачи како што се спроведување политики, услуги за профилирање, услуги за автентикација на веб и пристап до гости, BYOD, услуги за усогласеност со крајната точка и администрирање на уредот со сервер за контрола на пристап со контролер на терминал (TACACS+).

 

Преку практична пракса преку лабораториски вежби, ќе научите како да користите Cisco ISE за да стекнете видливост во она што се случува во вашата мрежа, да го насочите управувањето со безбедносните политики и да придонесете за оперативната ефикасност.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Опис

Обуката за имплементирање и конфигурирање на Cisco Identity Services Engine (SISE) v4.0 ве учи да го распоредите и користите Cisco® Identity Services Engine (ISE) v3.x, платформа за политики за контрола на идентитет и пристап што ја поедноставува испораката на конзистентен, високо безбеден пристап контрола преку жичени, безжични и VPN конекции.

 

Оваа практична обука ви обезбедува знаења и вештини за имплементација и примена на способностите на Cisco ISE за поддршка на случаи на употреба за безбедносно држење на Zero Trust.

 

Овие случаи на употреба вклучуваат задачи како што се спроведување политики, услуги за профилирање, услуги за автентикација на веб и пристап до гости, BYOD, услуги за усогласеност со крајната точка и администрирање на уредот со сервер за контрола на пристап со контролер на терминал (TACACS+).

 

Преку практична пракса преку лабораториски вежби, ќе научите како да користите Cisco ISE за да стекнете видливост во она што се случува во вашата мрежа, да го насочите управувањето со безбедносните политики и да придонесете за оперативната ефикасност.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.