Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Курсот Adobe After Effects е голем предизвик за децата затоа што e софтвер кој се користи во дигиталната постпродукција на филмовите, движечката графика, мултимедијалните видео и веб содржини.

 

Овој програм овозможува примена и комбинирање на софистицирани звучни и визуелни ефекти, како и анимирање на објекти и ефекти. Во овој програм можете да ги најдете сите 2D и 3D алатки за композиција и анимација.

 

Овој софтвер се користи во фазата на постпродукција и има стотици ефекти кои можат да се користат за манипулирање со слики. Ов курс им овозможува на слушателите да научат како се комбинираат слоеви на видео и слики во иста сцена.

 • Работен простор
 • Креирање на основна анимација со користење ефекти и пресети
 • Анимирање на текст
 • Анимирање на мултимедија презентација
 • Работа со маски
 • Дисторзија на објекти со puppet pin tools
 • Користење на roto brush алатката
 • Изработка на 3д објекти
 • Изведба на колор корекција
 • Визуелизација и добивање финален прозивод

  За ученици од 9 до 17 години

Со Adobe After Effects курсот слушателите ќе научат како овој софтвер може да се користи за дизајнирање наслови, создавање ликови од цртани филмови и примена на анимација. Иако можат со помош на оваа апликација да научат како  се прават сите овие работи, овој софтвер не е ист со софтверот за уредување видео.

 

Adobe After Effects најдобро се користи за примена на ефекти по уредувањето на снимката или за креирање анимација и графика за движење од инаку статични објекти.

 

Слушателите ќе научат како да ја користат оваа алатка за раскажување приказни, создавајќи визуелно привлечни графики за движење кои се интегрираат во кој било медиум за да ја подобрат презентацијата, приказната или сликата.  

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Курсот Adobe After Effects е голем предизвик за децата затоа што e софтвер кој се користи во дигиталната постпродукција на филмовите, движечката графика, мултимедијалните видео и веб содржини.

 

Овој програм овозможува примена и комбинирање на софистицирани звучни и визуелни ефекти, како и анимирање на објекти и ефекти. Во овој програм можете да ги најдете сите 2D и 3D алатки за композиција и анимација.

 

Овој софтвер се користи во фазата на постпродукција и има стотици ефекти кои можат да се користат за манипулирање со слики. Ов курс им овозможува на слушателите да научат како се комбинираат слоеви на видео и слики во иста сцена.

Содржина
 • Работен простор
 • Креирање на основна анимација со користење ефекти и пресети
 • Анимирање на текст
 • Анимирање на мултимедија презентација
 • Работа со маски
 • Дисторзија на објекти со puppet pin tools
 • Користење на roto brush алатката
 • Изработка на 3д објекти
 • Изведба на колор корекција
 • Визуелизација и добивање финален прозивод
За кого е наменет

  За ученици од 9 до 17 години

Придобивки од курс

Со Adobe After Effects курсот слушателите ќе научат како овој софтвер може да се користи за дизајнирање наслови, создавање ликови од цртани филмови и примена на анимација. Иако можат со помош на оваа апликација да научат како  се прават сите овие работи, овој софтвер не е ист со софтверот за уредување видео.

 

Adobe After Effects најдобро се користи за примена на ефекти по уредувањето на снимката или за креирање анимација и графика за движење од инаку статични објекти.

 

Слушателите ќе научат како да ја користат оваа алатка за раскажување приказни, создавајќи визуелно привлечни графики за движење кои се интегрираат во кој било медиум за да ја подобрат презентацијата, приказната или сликата.  

Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Дорис Маринковиќ Студент

  За Семос Едукација слушнав од поранешни студенти кои успешно работат во доменот на графичкиот дизајн. По завршувањето, очекувам да стекнам знаење за успешно користење на креативните алатки кои ќе ми користат во оваа професија.

 • - Јован Карадакоски Студент

  Мојата инспирација за цртање решив да ја претворам во професионална едукација па ја избрав Семос Едукација поради комплетната програма и можноста за хибридна настава.

 • - Николина Петровска Студент

  Ја избрав Семос Едукација затоа што е број 1 едукативен центар каде секој може да ги надополни, сподели и реализира своите знаења и вештини.

Запознајте ги инструкторите

 • Сашо Младеновски  

  Adobe Certified Expert,

  Adobe Certified Instructor

  Senior Motion Graphic & Graphic Designer

  @ZEGIN

   

  22+ години искуство