Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Adobe After Effects е моќна апликација која нуди сеопфатен сет на 2D и 3D алатки за композиција, анимација и ефекти кои се потребни за професионалците за движечка графика, уметници за визуелни ефекти, веб дизајнери, и професионалци за филм и видео.

 

Целта на овој курс е запознавање со основите на движечката графика и анимациите. After Effects широко се користи за дигитална пост-продукција на филм, видео, ДВД, и на интернет. Можете да направите композиција на различни начини, да примените и комбинирате софистицирани визуелни и аудио ефекти, и да ги анимира и објектите и ефектите.

 • Како да започнете
 • Запознавање со работната околина
 • Креирање на основна анимација со користење на ефекти
 • Анимирање на текст
 • Работа со форми
 • Анимирање на мултимедијална презентација
 • Анимирање на слоеви
 • Работа со маски
 • Деформирање на облекти со Puppet алатка
 • Користење на Roto Brush алатка
 • Корекција на боја
 • Користење на 3D функции
 • Работа со 3D Camera Tracker
 • Визуелизација и финализирање
 • Подготовка на испит

Овој курс е наменет за:

 

 • Секој кој сака да работи со видео или веќе работи во таа област, или пак сака да ги надгради своите Adobe вештини во додавање на ефекти на своите видео проекти
 • Студенти кои сакаат да создаваат видеа за интернет и за филм, но кои генерално сакаат да изработуваат видеа за било каков медиум
 • Сите кои за прв пат се среќаваат со After Effects

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Создава 2D анимации
 • Работи со слоеви
 • Аплицира ефекти
 • Работи со маски
 • Користи боја ефективно
 • Разбира комплексност на keyframe
 • Користи keyframe graphic editor
 • Анимира преку експресии
 • Визуелизира
 • Користи ефекти
 • Следење и стабилизирање на движење
 • Визуелизира редослед/групирање
 • Креира 3D анимација
 • Биде подготвен да го полага испитот Adobe Certified Professional (АСP), кој е вклучен во цената, и да се стекне со меѓународно признат сертификат Adobe Certified Professional in Visual Effects & Motion Graphics Using Adobe After Effects

 

Adobe Certified Professional (ACP) сертификацијата е одлична оценка за владеење со апликацијата која ги потврдува вештините во движечките графики и визуелни ефекти користејќи ја Adobe After Effects апликацијата. Сертификацијата на ова ниво помага да ја покажете посветеноста за академски успех и развој на кариерата.

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Adobe Certified Professional за соодветна Adobe апликација.

Опис

Adobe After Effects е моќна апликација која нуди сеопфатен сет на 2D и 3D алатки за композиција, анимација и ефекти кои се потребни за професионалците за движечка графика, уметници за визуелни ефекти, веб дизајнери, и професионалци за филм и видео.

 

Целта на овој курс е запознавање со основите на движечката графика и анимациите. After Effects широко се користи за дигитална пост-продукција на филм, видео, ДВД, и на интернет. Можете да направите композиција на различни начини, да примените и комбинирате софистицирани визуелни и аудио ефекти, и да ги анимира и објектите и ефектите.

Содржина
 • Како да започнете
 • Запознавање со работната околина
 • Креирање на основна анимација со користење на ефекти
 • Анимирање на текст
 • Работа со форми
 • Анимирање на мултимедијална презентација
 • Анимирање на слоеви
 • Работа со маски
 • Деформирање на облекти со Puppet алатка
 • Користење на Roto Brush алатка
 • Корекција на боја
 • Користење на 3D функции
 • Работа со 3D Camera Tracker
 • Визуелизација и финализирање
 • Подготовка на испит
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Секој кој сака да работи со видео или веќе работи во таа област, или пак сака да ги надгради своите Adobe вештини во додавање на ефекти на своите видео проекти
 • Студенти кои сакаат да создаваат видеа за интернет и за филм, но кои генерално сакаат да изработуваат видеа за било каков медиум
 • Сите кои за прв пат се среќаваат со After Effects
Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Создава 2D анимации
 • Работи со слоеви
 • Аплицира ефекти
 • Работи со маски
 • Користи боја ефективно
 • Разбира комплексност на keyframe
 • Користи keyframe graphic editor
 • Анимира преку експресии
 • Визуелизира
 • Користи ефекти
 • Следење и стабилизирање на движење
 • Визуелизира редослед/групирање
 • Креира 3D анимација
 • Биде подготвен да го полага испитот Adobe Certified Professional (АСP), кој е вклучен во цената, и да се стекне со меѓународно признат сертификат Adobe Certified Professional in Visual Effects & Motion Graphics Using Adobe After Effects

 

Adobe Certified Professional (ACP) сертификацијата е одлична оценка за владеење со апликацијата која ги потврдува вештините во движечките графики и визуелни ефекти користејќи ја Adobe After Effects апликацијата. Сертификацијата на ова ниво помага да ја покажете посветеноста за академски успех и развој на кариерата.

Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Adobe Certified Professional за соодветна Adobe апликација.

Запознајте ги инструкторите

 • Сашо Младеновски  

  Adobe Certified Expert,

  Adobe Certified Instructor

  Senior Motion Graphic & Graphic Designer

  @ZEGIN

   

  22+ години искуство

 • Марко Јовановиќ  

  Adobe Certified Expert

  Graphic Designer & VFX Artist

  Trainer @Semos Education

   

  10+ години искуство