Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Adobe Premiere Pro е апликација од суштинско значење за сите професионалци и ентузијасти кои работат со видео монтажа, и таа е најразвиена, ефикасна и прецизна алатка за видео едитирање на располагање.

 

Premiere Pro поддржува широк спектар на видео формати, вклучувајќи AVCHD, HDV, XDCAM EX, HD и HD422, P2 DVCPRO HD, AVC-Intra, Canon XF, RED R3D, ARRIRAW, Digital SLR, Blackmagic CinemaDNG, Avid DNxHD, QuickTime и AVI фајлови и многу повеќе.

 

Целта на овој курс е запознавање со основите на видео-монтажа, како и да Ви помогне да се стекнете со Adobe Certified Professional (АСP) сертификат. Premiere Pro Ви овозможува да работите побрзо и покреативно без да ги конвертирате вашите медиуми. Комплетниот сет на моќни и ексклузивни алатки Ви овозможува да ги совладате сите редакциски, продукциски и телевизиски предизвици, со цел вашите работни задачи да бидат завршени со висок квалитет.

 • Како да започнете
 • Запознавање со Premiere Pro CC
 • Конфигурирање на проект
 • Внесување на медиум
 • Организирање на медиум
 • Основи на видео монтажа
 • Работа со клипови и маркери
 • Додавање на премини
 • Напредни техники за видео монтажа
 • Клипови во движење
 • Видео монтажа со повеќе камери
 • Додавање на видео ефекти
 • Корекција на боја и користење на Speed Grade
 • Креирање на титлови
 • Управување со вашите проекти
 • Снимање на излезни формати за слики, клипови и секвенци
 • Подготовка на испит

Овој курс е наменет за:

 

 • Секој кој сака да го научи Adobe Premiere Pro од основите па се до напредните карактеристики, како и совети и техники за да се биде попродуктивен со најновите карактеристики
 • Секој кој сака да научи да монтира видеа за најразлични платформи, како и за на веб
 • Секој кој има интерес за видео монтажа

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Знае да се движи низ Premiere
 • Ги разбира алатките
 • Организира проекти
 • Креира и подобрува груба видео монтажа
 • Multipoint видео монтажа
 • Користи транзиции (премини)
 • Работи со звук
 • Креира титлови и наслови
 • Аплицира видео ефекти
 • Аплицира основна корекција на боја
 • Експортира видеа
 • Користи корекција на боја
 • Аплицира напредни ефекти
 • Разбира композиција
 • Работи со хрома и отстранување на позадина во видео материјал
 • Користи напреден звук
 • Креира Multicam проекти
 • Интегрира со Adobe Media Encoder
 • Интегрира со Photoshop и After Effects
 • Креира динамични линкови
 • Биде подготвен да го полага испитот Adobe Certified Professional (АСP), кој е вклучен во цената, и да се стекне со меѓународно признат сертификат Adobe Certified Professional in Digital Video Using Adobe Premier Pro

 

Adobe Certified Professional (ACP) сертификацијата е одлична оценка за владеење со апликацијата која ги потврдува вештините во видео комуникациите користејќи ја Adobe Premiere Pro апликацијата. Сертификацијата на ова ниво помага да ја покажете посветеноста за академски успех и развој на кариерата.

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Adobe Certified Professional за соодветна Adobe апликација.

Опис

Adobe Premiere Pro е апликација од суштинско значење за сите професионалци и ентузијасти кои работат со видео монтажа, и таа е најразвиена, ефикасна и прецизна алатка за видео едитирање на располагање.

 

Premiere Pro поддржува широк спектар на видео формати, вклучувајќи AVCHD, HDV, XDCAM EX, HD и HD422, P2 DVCPRO HD, AVC-Intra, Canon XF, RED R3D, ARRIRAW, Digital SLR, Blackmagic CinemaDNG, Avid DNxHD, QuickTime и AVI фајлови и многу повеќе.

 

Целта на овој курс е запознавање со основите на видео-монтажа, како и да Ви помогне да се стекнете со Adobe Certified Professional (АСP) сертификат. Premiere Pro Ви овозможува да работите побрзо и покреативно без да ги конвертирате вашите медиуми. Комплетниот сет на моќни и ексклузивни алатки Ви овозможува да ги совладате сите редакциски, продукциски и телевизиски предизвици, со цел вашите работни задачи да бидат завршени со висок квалитет.

Содржина
 • Како да започнете
 • Запознавање со Premiere Pro CC
 • Конфигурирање на проект
 • Внесување на медиум
 • Организирање на медиум
 • Основи на видео монтажа
 • Работа со клипови и маркери
 • Додавање на премини
 • Напредни техники за видео монтажа
 • Клипови во движење
 • Видео монтажа со повеќе камери
 • Додавање на видео ефекти
 • Корекција на боја и користење на Speed Grade
 • Креирање на титлови
 • Управување со вашите проекти
 • Снимање на излезни формати за слики, клипови и секвенци
 • Подготовка на испит
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Секој кој сака да го научи Adobe Premiere Pro од основите па се до напредните карактеристики, како и совети и техники за да се биде попродуктивен со најновите карактеристики
 • Секој кој сака да научи да монтира видеа за најразлични платформи, како и за на веб
 • Секој кој има интерес за видео монтажа
Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Знае да се движи низ Premiere
 • Ги разбира алатките
 • Организира проекти
 • Креира и подобрува груба видео монтажа
 • Multipoint видео монтажа
 • Користи транзиции (премини)
 • Работи со звук
 • Креира титлови и наслови
 • Аплицира видео ефекти
 • Аплицира основна корекција на боја
 • Експортира видеа
 • Користи корекција на боја
 • Аплицира напредни ефекти
 • Разбира композиција
 • Работи со хрома и отстранување на позадина во видео материјал
 • Користи напреден звук
 • Креира Multicam проекти
 • Интегрира со Adobe Media Encoder
 • Интегрира со Photoshop и After Effects
 • Креира динамични линкови
 • Биде подготвен да го полага испитот Adobe Certified Professional (АСP), кој е вклучен во цената, и да се стекне со меѓународно признат сертификат Adobe Certified Professional in Digital Video Using Adobe Premier Pro

 

Adobe Certified Professional (ACP) сертификацијата е одлична оценка за владеење со апликацијата која ги потврдува вештините во видео комуникациите користејќи ја Adobe Premiere Pro апликацијата. Сертификацијата на ова ниво помага да ја покажете посветеноста за академски успех и развој на кариерата.

Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Adobe Certified Professional за соодветна Adobe апликација.

Запознајте ги инструкторите

 • Сашо Младеновски  

  Adobe Certified Expert,

  Adobe Certified Instructor

  Senior Motion Graphic & Graphic Designer

  @ZEGIN

   

  22+ години искуство

 • Марко Јовановиќ  

  Adobe Certified Expert

  Graphic Designer & VFX Artist

  Trainer @Semos Education

   

  10+ години искуство