Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Со овој курс децата имаат можност да навлезат во графичкиот дизајн и да го истражат целосниот потенцијал на Adobe Illustrator.

 

Ќе научат да дизајнираат висококвалитетна векторска графика за брендирање, типографија, веб дизајн или кој било друг дигитален проект каде што модерната и атрактивна графика е задолжителна.

 

Оваа обука е креирана за лесно разбирање на темата и прилагодена за возрасната група и нивните предзнаења. 

 • Запознавање со работната површина
 • Техники на селектирање
 • Изработка на основни форми и објекти
 • Трансформирање на објекти
 • Цртање со алатката Pen и Pencil
 • Работа со бои
 • Работа со текст
 • Работа со слоеви
 • Додавање на стилови и ефекти
 • Употреба на Appearance panel
 • Работа со четки за боење
 • Печатење и експортирање

За ученици од 9 до 17 години  

 

Потребно предзнаење:

 • Основни ИТ вештини
 • Запознавање со основата на софтверот Adobe Illustrator.

 

 • Користејќи ги ново научените вештини  децата ќе научат да креираат шаблон на дизајн и прилагодување на истиот на различни објекти.

 

 • Ќе се запознаат со дигитално цртање. Ќе научат да применуваат различни ефекти и текстури, истражуваќи ги илустративните функции на софтверот и типографијата.

 

 • Ќе научат како да ги претворат нивните уметнички дела во векторска графика, а со тоа и да ја поттикнат и развијат својата креативност.

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Со овој курс децата имаат можност да навлезат во графичкиот дизајн и да го истражат целосниот потенцијал на Adobe Illustrator.

 

Ќе научат да дизајнираат висококвалитетна векторска графика за брендирање, типографија, веб дизајн или кој било друг дигитален проект каде што модерната и атрактивна графика е задолжителна.

 

Оваа обука е креирана за лесно разбирање на темата и прилагодена за возрасната група и нивните предзнаења. 

Содржина
 • Запознавање со работната површина
 • Техники на селектирање
 • Изработка на основни форми и објекти
 • Трансформирање на објекти
 • Цртање со алатката Pen и Pencil
 • Работа со бои
 • Работа со текст
 • Работа со слоеви
 • Додавање на стилови и ефекти
 • Употреба на Appearance panel
 • Работа со четки за боење
 • Печатење и експортирање
За кого е наменет

За ученици од 9 до 17 години  

 

Потребно предзнаење:

 • Основни ИТ вештини
Придобивки од курс
 • Запознавање со основата на софтверот Adobe Illustrator.

 

 • Користејќи ги ново научените вештини  децата ќе научат да креираат шаблон на дизајн и прилагодување на истиот на различни објекти.

 

 • Ќе се запознаат со дигитално цртање. Ќе научат да применуваат различни ефекти и текстури, истражуваќи ги илустративните функции на софтверот и типографијата.

 

 • Ќе научат како да ги претворат нивните уметнички дела во векторска графика, а со тоа и да ја поттикнат и развијат својата креативност.
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • Ивана Маркоска Докоска
  Illustrator/Graphic designer

  4+ години искуство
 • Антонио Стаматоски  

  Owner and founder

  @Art Space Design

   

  Години искуство 14+

 • Ива Мандиќ
  Multimedia Designer

  2+ години искуство
 • Рената Петровска
  Graphic Designer
  @Grafika Plus

  13+ години искуство
 • Розалинда Трајкоска
  Graphic designer

  30+ години исуство