Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Adobe Photoshop е најважната алатка како основа за сите идни графички дизајнери, но и неопходна за веб дизајнерите. Децата ќе навлезат во светот на дизајнот, и тоа како за дизајн за печатење, така и за on-line публикување. Ќе ја научат разликата на растерска и векторска графика, а на овој курс подетално ќе навлезат во изучувањето на растерската графика.

 

Исто така, децата ќе научат професионални принципи за дизајн, со совети и трикови како да започнат да го користат Photoshop.

 

Овој практичен курс се фокусира на најважните техники на Adobe Photoshop со соодветно прилагоден материјал, заснован на задачи кои се одлични за почетници, основци и средношколци.

 • Запознавање со основни поими за компјутерската графика
 • Запознавање со работната површина на Photoshop
 • Новини во Photoshop
 • Начини на внесување на слики во Photoshop
 • Работа со селекции
 • Работа со маски, слоеви и канали
 • Ретуширање на фотографии
 • Основни постапки за работа со алатката “Pen”
 • Изработка на специјални ефекти
 • Комбинирање на векторски објекти и Photoshop слики
 • Припрема на слики за печатење во две бои
 • Изработка на сложени вежби

За ученици од 9 до 17 години

 

Потребно предзнаење:

 • Основни ИТ вештини
 • Ќе се стекнат со знаење за основна работа и примена на Adobe Photoshop

 

 • Ќе научат самостојно да креираат и манипулираат фотографии

 

 • Ќе ја развијат својата креативност и имагинација, преку практичните вежби и задачи

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Adobe Photoshop е најважната алатка како основа за сите идни графички дизајнери, но и неопходна за веб дизајнерите. Децата ќе навлезат во светот на дизајнот, и тоа како за дизајн за печатење, така и за on-line публикување. Ќе ја научат разликата на растерска и векторска графика, а на овој курс подетално ќе навлезат во изучувањето на растерската графика.

 

Исто така, децата ќе научат професионални принципи за дизајн, со совети и трикови како да започнат да го користат Photoshop.

 

Овој практичен курс се фокусира на најважните техники на Adobe Photoshop со соодветно прилагоден материјал, заснован на задачи кои се одлични за почетници, основци и средношколци.

Содржина
 • Запознавање со основни поими за компјутерската графика
 • Запознавање со работната површина на Photoshop
 • Новини во Photoshop
 • Начини на внесување на слики во Photoshop
 • Работа со селекции
 • Работа со маски, слоеви и канали
 • Ретуширање на фотографии
 • Основни постапки за работа со алатката “Pen”
 • Изработка на специјални ефекти
 • Комбинирање на векторски објекти и Photoshop слики
 • Припрема на слики за печатење во две бои
 • Изработка на сложени вежби
За кого е наменет

За ученици од 9 до 17 години

 

Потребно предзнаење:

 • Основни ИТ вештини
Придобивки од курс
 • Ќе се стекнат со знаење за основна работа и примена на Adobe Photoshop

 

 • Ќе научат самостојно да креираат и манипулираат фотографии

 

 • Ќе ја развијат својата креативност и имагинација, преку практичните вежби и задачи
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • Антонио Стаматоски  

  Owner and founder

  @Art Space Design

   

  Години искуство 14+

 • Ива Мандиќ
  Multimedia Designer

  2+ години искуство
 • Ивана Маркоска Докоска
  Illustrator/Graphic designer

  4+ години искуство
 • Рената Петровска
  Graphic Designer
  @Grafika Plus

  13+ години искуство
 • Розалинда Трајкоска
  Graphic designer

  30+ години исуство