Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Adobe Illustrator е апликација за векторско цртање и креирање на илустрации за печатен медиум, мултимедија и он-лајн графики. Без разлика дали сте графички дизајнер, технички илустратор за печатено издаваштво, или сте уметник и креирате мултимедијални графики, или дизајнер на веб страници и интернет содржини, Adobe Illustrator Ви ги нуди алатките кои Ви се потребни за да добиете резултати со професионален квалитет.

 

Целта на овој курс е запознавање со основите на векторските графики, чии димензии можат да бидат променети без никаква загуба на резолуцијата и квалитетот, како и да Ви помогне да се стекнете со Adobe Certified Professional (АСP) сертификат. Наменет е за графички уметници и дизајнери, илустратори, веб дизајнери и за сите оние кои сакаат да се занимаваат со дизајн, без разлика дали се работи за печатено или on-line публикување.

 

Објектите креирани во Adobe Illustrator можат да се печатат и прикажат прецизно на начинот за кој се дизајнирани. Дизајнирање на логоа, амблеми, симболи, уметнички графики, релевантни уметнички текстови и друго, станува лесно и забавно со Adobe Illustrator.

 • Како да започнете
 • Запознавање со работната околина
 • Техники за селекција на векторска графика
 • Користење форми за креирање на векторска графика за разгледница
 • Уредување и комбинирање на форми и патеки
 • Трансформирање на векторска графика
 • Креирање на илустрации со алатки за цртање
 • Користење на боја со акцент на композиција
 • Додавање текст на постер
 • Организирање на вашата векторска графика со слоеви
 • Градиенти и патерни
 • Користење на четки за креирање постер
 • Користење на ефекти и графички стилови
 • Подготовка за испит

Овој курс е наменет за:

 

 • Графички дизајнери, за секој заинтересиран да смени професија во дизајн, или пак да го користи Adobe Illustrator за илустрации, логоа, рекламни и други графички материјали. Слушатели на овој курс можат но не е потребно да имаат претходни предзнаења од Illustrator

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Црта и разбира векторски криви
 • Ја знае основата на цртањето во Illustrator
 • Создрава лого со помош на едноставни форми
 • Прецизно става и мери објекти во Illustration прозорецот
 • Црта и бои рачно нацртани дела со Live Trace
 • Познава Live Paint и Live Color
 • Зачувува илустрации за печатење и за на интернет
 • Прилагодува дополнително векторски криви со создавање Compound paths
 • Создава Прилагодени Четки и различни Графички Стилови
 • Биде подготвен да го полага испитот Adobe Certified Professional (АСP), кој е вклучен во цената, и да се стекне со меѓународно признат сертификат Adobe Certified Professional in Graphic Design & Illustration Using Adobe Illustrator

 

Adobe Certified Professional (ACP) сертификацијата е одлична оценка за владеење со апликацијата која ги потврдува вештините во графичкиот дизајн и илустрација користејќи ја Adobe Illustrator апликацијата. Сертификацијата на ова ниво помага да ја покажете посветеноста за академски успех и развој на кариерата.

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Adobe Certified Professional за соодветна Adobe апликација.

Опис

Adobe Illustrator е апликација за векторско цртање и креирање на илустрации за печатен медиум, мултимедија и он-лајн графики. Без разлика дали сте графички дизајнер, технички илустратор за печатено издаваштво, или сте уметник и креирате мултимедијални графики, или дизајнер на веб страници и интернет содржини, Adobe Illustrator Ви ги нуди алатките кои Ви се потребни за да добиете резултати со професионален квалитет.

 

Целта на овој курс е запознавање со основите на векторските графики, чии димензии можат да бидат променети без никаква загуба на резолуцијата и квалитетот, како и да Ви помогне да се стекнете со Adobe Certified Professional (АСP) сертификат. Наменет е за графички уметници и дизајнери, илустратори, веб дизајнери и за сите оние кои сакаат да се занимаваат со дизајн, без разлика дали се работи за печатено или on-line публикување.

 

Објектите креирани во Adobe Illustrator можат да се печатат и прикажат прецизно на начинот за кој се дизајнирани. Дизајнирање на логоа, амблеми, симболи, уметнички графики, релевантни уметнички текстови и друго, станува лесно и забавно со Adobe Illustrator.

Содржина
 • Како да започнете
 • Запознавање со работната околина
 • Техники за селекција на векторска графика
 • Користење форми за креирање на векторска графика за разгледница
 • Уредување и комбинирање на форми и патеки
 • Трансформирање на векторска графика
 • Креирање на илустрации со алатки за цртање
 • Користење на боја со акцент на композиција
 • Додавање текст на постер
 • Организирање на вашата векторска графика со слоеви
 • Градиенти и патерни
 • Користење на четки за креирање постер
 • Користење на ефекти и графички стилови
 • Подготовка за испит
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Графички дизајнери, за секој заинтересиран да смени професија во дизајн, или пак да го користи Adobe Illustrator за илустрации, логоа, рекламни и други графички материјали. Слушатели на овој курс можат но не е потребно да имаат претходни предзнаења од Illustrator
Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Црта и разбира векторски криви
 • Ја знае основата на цртањето во Illustrator
 • Создрава лого со помош на едноставни форми
 • Прецизно става и мери објекти во Illustration прозорецот
 • Црта и бои рачно нацртани дела со Live Trace
 • Познава Live Paint и Live Color
 • Зачувува илустрации за печатење и за на интернет
 • Прилагодува дополнително векторски криви со создавање Compound paths
 • Создава Прилагодени Четки и различни Графички Стилови
 • Биде подготвен да го полага испитот Adobe Certified Professional (АСP), кој е вклучен во цената, и да се стекне со меѓународно признат сертификат Adobe Certified Professional in Graphic Design & Illustration Using Adobe Illustrator

 

Adobe Certified Professional (ACP) сертификацијата е одлична оценка за владеење со апликацијата која ги потврдува вештините во графичкиот дизајн и илустрација користејќи ја Adobe Illustrator апликацијата. Сертификацијата на ова ниво помага да ја покажете посветеноста за академски успех и развој на кариерата.

Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Adobe Certified Professional за соодветна Adobe апликација.

Запознајте ги инструкторите

 • Рената Петровска
  Graphic Designer
  @Grafika Plus

  13+ години искуство