Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Adobe InDesign CC е моќна апликација за дизајн на страница и изглед на документот која нуди прецизност, контрола и лесна интеграција со другите Adobe софтвери за професионална графика.

 

Со користење на InDesign, можете да произведете документи со професионален квалитет целосно во боја и да ги отпечатите на различни излезни уреди, вклучувајќи десктоп печатари, уреди за печатење на слики со висока резолуција, и преси за печатење во боја со висок капацитет. Вие исто така може да креирате, подготвувате за печатење и публикувате разни документи од печатени книги и брошури, до дигитални списанија, iPad apps, eBooks и интерактивни онлајн книги.

 

Целта на овој курс е запознавање со основите на десктоп издаваштво кое овозможува дизајнирање и објавување на документи, како и да Ви помогне да се стекнете со Adobe Certified Professional (АСP) сертификат. Наменет е за писатели, уметници, дизајнери и издавачи кои можат да комуницираат со поширока публика од кога било досега и преку различни медиуми. InDesign ова го подржува со својата лесна интеграција со другите компоненти од Adobe Creative Cloud.

 • Како да започнете
 • Запознавање со работната околина
 • Запознавање со InDesign
 • Подесување на документ и работа со страници
 • Работа со објекти
 • Прередување на текст
 • Уредување на текст
 • Работа со типографија
 • Работа со боја
 • Работа со стилови
 • Внесување и модифицирање на графики
 • Креирање на табели
 • Работа со транспарентност
 • Печатење и експортирање
 • Подготовка за испит

Овој курс е наменет за:

 

 • Графички дизајнери, креативни професионалци, професионални печатари, издавачи, графички техничари и професионалци за маркетинг комуникација. Фокусот е на распоредување на елементи за печатење на материјали

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Користи самоуверено суштинската карактеристика на оваа апликација
 • Подесува неколку документи
 • Внесува и форматира текст со параграф и стилови
 • Поставува и приредува слики
 • Подготвува и објавува документи за во печатена или дигитална форма
 • Создава сложени документи за во печатена и дигитална форма
 • Користи карактеристики на слики за да го подобри распоредувањето на елементи и работниот тек
 • Создава интерактивни документи
 • Создава и аплицира напредни техники на форматирање на текст
 • Внесува и форматира табели
 • Биде подготвен да го полага испитот Adobe Certified Professional (АСP), кој е вклучен во цената, и да се стекне со меѓународно признат сертификат Adobe Certified Professional in Print & Digital Media Publication Using Adobe InDesign

 

Adobe Certified Professional (ACP) сертификацијата е одлична оценка за владеење со апликацијата која ги потврдува вештините во печатените и дигиталните медиуми користејќи ја Adobe InDesign апликацијата. Сертификацијата на ова ниво помага да ја покажете посветеноста за академски успех и развој на кариерата.

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Adobe Certified Professional за соодветна Adobe апликација.

Опис

Adobe InDesign CC е моќна апликација за дизајн на страница и изглед на документот која нуди прецизност, контрола и лесна интеграција со другите Adobe софтвери за професионална графика.

 

Со користење на InDesign, можете да произведете документи со професионален квалитет целосно во боја и да ги отпечатите на различни излезни уреди, вклучувајќи десктоп печатари, уреди за печатење на слики со висока резолуција, и преси за печатење во боја со висок капацитет. Вие исто така може да креирате, подготвувате за печатење и публикувате разни документи од печатени книги и брошури, до дигитални списанија, iPad apps, eBooks и интерактивни онлајн книги.

 

Целта на овој курс е запознавање со основите на десктоп издаваштво кое овозможува дизајнирање и објавување на документи, како и да Ви помогне да се стекнете со Adobe Certified Professional (АСP) сертификат. Наменет е за писатели, уметници, дизајнери и издавачи кои можат да комуницираат со поширока публика од кога било досега и преку различни медиуми. InDesign ова го подржува со својата лесна интеграција со другите компоненти од Adobe Creative Cloud.

Содржина
 • Како да започнете
 • Запознавање со работната околина
 • Запознавање со InDesign
 • Подесување на документ и работа со страници
 • Работа со објекти
 • Прередување на текст
 • Уредување на текст
 • Работа со типографија
 • Работа со боја
 • Работа со стилови
 • Внесување и модифицирање на графики
 • Креирање на табели
 • Работа со транспарентност
 • Печатење и експортирање
 • Подготовка за испит
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Графички дизајнери, креативни професионалци, професионални печатари, издавачи, графички техничари и професионалци за маркетинг комуникација. Фокусот е на распоредување на елементи за печатење на материјали
Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Користи самоуверено суштинската карактеристика на оваа апликација
 • Подесува неколку документи
 • Внесува и форматира текст со параграф и стилови
 • Поставува и приредува слики
 • Подготвува и објавува документи за во печатена или дигитална форма
 • Создава сложени документи за во печатена и дигитална форма
 • Користи карактеристики на слики за да го подобри распоредувањето на елементи и работниот тек
 • Создава интерактивни документи
 • Создава и аплицира напредни техники на форматирање на текст
 • Внесува и форматира табели
 • Биде подготвен да го полага испитот Adobe Certified Professional (АСP), кој е вклучен во цената, и да се стекне со меѓународно признат сертификат Adobe Certified Professional in Print & Digital Media Publication Using Adobe InDesign

 

Adobe Certified Professional (ACP) сертификацијата е одлична оценка за владеење со апликацијата која ги потврдува вештините во печатените и дигиталните медиуми користејќи ја Adobe InDesign апликацијата. Сертификацијата на ова ниво помага да ја покажете посветеноста за академски успех и развој на кариерата.

Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Adobe Certified Professional за соодветна Adobe апликација.

Запознајте ги инструкторите

 • Марко Јовановиќ  

  Adobe Certified Expert

  Graphic Designer & VFX Artist

  Trainer @Semos Education

   

  10+ години искуство

 • Урош Вељковиќ  

  Graphic Designer

   

  15+ години искуство