Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис

Овој курс ги опфаќа основните безбедносни концепти на Amazon Web Services (AWS), вклучувајќи контрола на пристапот AWS, методи за шифрирање на податоци и како да се обезбеди мрежен пристап до вашата AWS инфраструктура.

 

Базирано на Моделот за споделена одговорност AWS, ги дознавате вашите одговорности поврзани со спроведувањето на безбедноста во AWS Cloud и кои услуги ориентирани кон безбедноста ви се достапни. Исто така, ќе научите зошто и како безбедносните служби помагаат да се задоволат безбедносните потреби на вашата организација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Опис

Овој курс ги опфаќа основните безбедносни концепти на Amazon Web Services (AWS), вклучувајќи контрола на пристапот AWS, методи за шифрирање на податоци и како да се обезбеди мрежен пристап до вашата AWS инфраструктура.

 

Базирано на Моделот за споделена одговорност AWS, ги дознавате вашите одговорности поврзани со спроведувањето на безбедноста во AWS Cloud и кои услуги ориентирани кон безбедноста ви се достапни. Исто така, ќе научите зошто и како безбедносните служби помагаат да се задоволат безбедносните потреби на вашата организација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

Запознајте ги инструкторите

 • Марјан Ристов  

  AWS Authorized Instructor

  DevOps Lead @ Loka

   

  5+ години искуство

 • Мирче Миркоски  

  AWS Authorized Instructor

  Senior Solutions Architect - Data & AI

  @Crayon

   

  6+ години искуство

 • Благој Јанев  

  AWS Authorized Instructor

  CTO/Solutions Architect
  @Complete Synergi

   

  20+ години искуство