Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • Сертификати

In this learning path, you practice configuring secure access to workloads using Azure networking.

LEARNING PATH
Configure secure access to your workloads using Azure virtual networking

 

 • Module 1: Configure virtual networks
 • Module 2: Configure Azure Virtual Network peering
 • Module 3: Manage and control traffic flow in your Azure deployment with routes
 • Module 4: Host your domain on Azure DNS
 • Module 5: Configure network security groups
 • Module 6: Introduction to Azure Firewall
 • Module 7: Guided Project – Configure secure access to workloads with Azure virtual networking services

Applied Skills Assessment – Configure secure access to your workloads using Azure networking

Опис

In this learning path, you practice configuring secure access to workloads using Azure networking.

Содржина

LEARNING PATH
Configure secure access to your workloads using Azure virtual networking

 

 • Module 1: Configure virtual networks
 • Module 2: Configure Azure Virtual Network peering
 • Module 3: Manage and control traffic flow in your Azure deployment with routes
 • Module 4: Host your domain on Azure DNS
 • Module 5: Configure network security groups
 • Module 6: Introduction to Azure Firewall
 • Module 7: Guided Project – Configure secure access to workloads with Azure virtual networking services
Сертификати

Applied Skills Assessment – Configure secure access to your workloads using Azure networking

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.