Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Програмскиот јазик C++ е јазик кој овозможува креирање на брзи и моќни програми и целосно го поддржува објектно-ориентираното програмирање.

 

На курсот слушателите ќе се запознаат со суштината на објектно-ориентираното програмирање и ќе научат како да моделираат објекти со нивните карактеристики и истите да ги претстават во програмски јазик.

 

Овој курс е наменет за сите средношколци, студенти и вработени кои сакаат да го научат јазикот кој преставува основа на модерните програмски јазици (C# и Java). Курсот претставува вовед и навлегување во светот на програмирање со C++.

 • Вовед во програмирање во С++
 • Променливи, функции и програмска логика
 • Користење на референци и простори на имиња
 • Објектно-ориентирано програмирање
 • Покажувачи и алокација на меморија
 • Напредни функции: Преоптоварување
 • Наследување
 • Апстрактни класи
 • Friend класи и повеќекратно наследување
 • Тест

Овој курс е наменет за:

 

 • Средношколци и вработени кои сакаат да го научат јазикот кој претставува основа на современите програмски јазици (C # и Java)

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Разбира генерални концепти на компјутерско програмирање
 • Разбира синтакса и семантика на јазикот C ++, како и основните типови на податоци што ги нуди јазикот
 • Ги знае принципите на објектно-ориентираниот модел и неговата имплементација во јазикот C ++
 • Решава проблеми со типична имплементација со помош на стандардните библиотеки на јазикот C ++

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Програмскиот јазик C++ е јазик кој овозможува креирање на брзи и моќни програми и целосно го поддржува објектно-ориентираното програмирање.

 

На курсот слушателите ќе се запознаат со суштината на објектно-ориентираното програмирање и ќе научат како да моделираат објекти со нивните карактеристики и истите да ги претстават во програмски јазик.

 

Овој курс е наменет за сите средношколци, студенти и вработени кои сакаат да го научат јазикот кој преставува основа на модерните програмски јазици (C# и Java). Курсот претставува вовед и навлегување во светот на програмирање со C++.

Содржина
 • Вовед во програмирање во С++
 • Променливи, функции и програмска логика
 • Користење на референци и простори на имиња
 • Објектно-ориентирано програмирање
 • Покажувачи и алокација на меморија
 • Напредни функции: Преоптоварување
 • Наследување
 • Апстрактни класи
 • Friend класи и повеќекратно наследување
 • Тест
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Средношколци и вработени кои сакаат да го научат јазикот кој претставува основа на современите програмски јазици (C # и Java)
Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Разбира генерални концепти на компјутерско програмирање
 • Разбира синтакса и семантика на јазикот C ++, како и основните типови на податоци што ги нуди јазикот
 • Ги знае принципите на објектно-ориентираниот модел и неговата имплементација во јазикот C ++
 • Решава проблеми со типична имплементација со помош на стандардните библиотеки на јазикот C ++
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Ангела Петреска Акредитирана Академија за Внатрешен дизајн

  Трите работи кои ми оставија најголем впечаток се одличната комуникација со целиот тим на Семос Едукација, искусните предавачи кои поседуваат огромно знаење и кои на забавен и професионален начин ни го пренесуваат и секако колегијалноста во нашата група.

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Николина Петровска Студент

  Ја избрав Семос Едукација затоа што е број 1 едукативен центар каде секој може да ги надополни, сподели и реализира своите знаења и вештини.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

Запознајте ги инструкторите

 • д-р Билјана Стојчевска  

  PhD, Informatics science

  University professor

  @FON University

   

  30+ години искуство