Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис

Обуката Configuring Cisco MDS 9000 Series Switches (DCMDS) v3.6 ве учи да ги имплементирате, управувате и решавате проблемите на Cisco® MDS 9000 Series Switches за да изградите високо достапни, скалабилни мрежи за складирање.

 

Преку стручни инструкции и практично работење, ќе научите како да распоредите и користите способности како што се Virtual Storage Area Networks (VSAN), Role-Based Access Control (RBAC), N-Port Virtualization (NPV) fabric security, зонирање, автоматизација со NX-API, Slow Drain Analysis, SAN аналитика, канал со оптички влакна преку TCP/IP (FCIP) тунели и многу повеќе.

 

Ќе научите како да ги конфигурирате и имплементирате карактеристиките на платформата, како и техники за решавање проблеми кои се однесуваат на домени на каналот со оптички влакна (FC), надградби на firmware, зони и спојувања на зони.

 

Оваа обука ви помага да се подготвите да го полагате испитот 300-625 Implementing Cisco Storage Area Networking (DCSAN), кој води до CCNP Data Center и Certified Specialist – Data Center SAN сертификати за имплементација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Опис

Обуката Configuring Cisco MDS 9000 Series Switches (DCMDS) v3.6 ве учи да ги имплементирате, управувате и решавате проблемите на Cisco® MDS 9000 Series Switches за да изградите високо достапни, скалабилни мрежи за складирање.

 

Преку стручни инструкции и практично работење, ќе научите како да распоредите и користите способности како што се Virtual Storage Area Networks (VSAN), Role-Based Access Control (RBAC), N-Port Virtualization (NPV) fabric security, зонирање, автоматизација со NX-API, Slow Drain Analysis, SAN аналитика, канал со оптички влакна преку TCP/IP (FCIP) тунели и многу повеќе.

 

Ќе научите како да ги конфигурирате и имплементирате карактеристиките на платформата, како и техники за решавање проблеми кои се однесуваат на домени на каналот со оптички влакна (FC), надградби на firmware, зони и спојувања на зони.

 

Оваа обука ви помага да се подготвите да го полагате испитот 300-625 Implementing Cisco Storage Area Networking (DCSAN), кој води до CCNP Data Center и Certified Specialist – Data Center SAN сертификати за имплементација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.