Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Сертификати

Трансформативно патување со Adobe Sensei, Adobe Firefly, Midjourney & останати генератори на вештачка интелигенција како алтернатива на Midjourney.
Овој курс е дизајниран да ви овозможи сеопфатно разбирање за тоа како вештачката интелигенција го револуционизира полето на дизајнот и ги инспирира креативните професионалци да ги поместат границите на иновациите.

 

Во оваа дигитална ера која брзо напредува, пресекот на вештачката интелигенција и дизајнот отвори бескрајни можности за креативните професионалци. Без разлика дали сте графички дизајнер, дизајнер на производи, архитект или кој било друг професионалец за дизајн, овој курс ќе ве збогати со знаења и вештини за да ги искористите алатките и техниките за вештачка интелигенција и да ја подобрите вашата работа.

 

Во текот на овој курс, ќе истражувате различни аспекти на генеративниот дизајн. Ќе научите како да ја искористите моќта на вештачката интелигенција за да ги автоматизирате повторувачките задачи, да генерирате креативни идеи и да создадете персонализирани кориснички искуства.

 

Дизајнот отсекогаш бил воден од човечката имагинација, интуиција и способностите за решавање проблеми. Меѓутоа, со појавата на вештачката интелигенција, дизајнерите сега имаат пристап до интелигентни системи кои можат да ги зголемат нивните способности и да ја засилат нивната креативност. AI има потенцијал да го трансформира процесот на дизајнирање, овозможувајќи ни да се справиме со сложените предизвици, да генерираме нови идеи кои создават извонредни искуства.

 

Со оваа новооткриена моќ доаѓа и голема одговорност. Нема да избегнуваме да разговараме за етичките размислувања и општественото влијание на вештачката интелигенција во дизајнот. Како дизајнери, наша должност е да обезбедиме процеси низ кои вештачката интелигенција се користи одговорно, етички и инклузивно, секогаш имајќи ги предвид потенцијалните импликации што може да ги има врз поединците и заедниците.

 • Вовед во употребата на вештачка интелигенција во креативната индустрија
 • Авторски права, Етичка употреба на вештачка интелигенција, Adobe Stock
 • Работата на Adobe Sensei преку Content Aware алатки (и новата Remove tool)
 • Запознавање со Neural филтри кои работат на база на вештачка интелигенција
 • Работа со детални Neural филтри (Landscape Mixer, Smart Portrait, Style Transfer)
 • Работата на Adobe Firefly како посебна веб апликација
 • Работата на Adobe Firefly внатре во Photoshop, Generative Fill & Backdrop creator)
 • Работата на Adobe Firefly во Adobe Illustrator, Generative Color, Adobe Color
 • Вежба – Комбинација на Firefly во Illustrator и Photoshop
 • Midjourney како опција и можност за побрзо развивање на идеја
 • Други AI генератори како алтернатива на Midjourney
 • Вежба – Комбинација на Midjourney, Generative Fill и рачни корекции во Photoshop
 • Слушатели кои имаат поминато кратки курсеви од Adobe и слушатели од академиите за графички, ux/ui дизајн, визуелни ефекти

 

 • Дизајнери и сите оние кои професионално или рекреативно ги користат алатките на Adobe

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Трансформативно патување со Adobe Sensei, Adobe Firefly, Midjourney & останати генератори на вештачка интелигенција како алтернатива на Midjourney.
Овој курс е дизајниран да ви овозможи сеопфатно разбирање за тоа како вештачката интелигенција го револуционизира полето на дизајнот и ги инспирира креативните професионалци да ги поместат границите на иновациите.

 

Во оваа дигитална ера која брзо напредува, пресекот на вештачката интелигенција и дизајнот отвори бескрајни можности за креативните професионалци. Без разлика дали сте графички дизајнер, дизајнер на производи, архитект или кој било друг професионалец за дизајн, овој курс ќе ве збогати со знаења и вештини за да ги искористите алатките и техниките за вештачка интелигенција и да ја подобрите вашата работа.

 

Во текот на овој курс, ќе истражувате различни аспекти на генеративниот дизајн. Ќе научите како да ја искористите моќта на вештачката интелигенција за да ги автоматизирате повторувачките задачи, да генерирате креативни идеи и да создадете персонализирани кориснички искуства.

 

Дизајнот отсекогаш бил воден од човечката имагинација, интуиција и способностите за решавање проблеми. Меѓутоа, со појавата на вештачката интелигенција, дизајнерите сега имаат пристап до интелигентни системи кои можат да ги зголемат нивните способности и да ја засилат нивната креативност. AI има потенцијал да го трансформира процесот на дизајнирање, овозможувајќи ни да се справиме со сложените предизвици, да генерираме нови идеи кои создават извонредни искуства.

 

Со оваа новооткриена моќ доаѓа и голема одговорност. Нема да избегнуваме да разговараме за етичките размислувања и општественото влијание на вештачката интелигенција во дизајнот. Како дизајнери, наша должност е да обезбедиме процеси низ кои вештачката интелигенција се користи одговорно, етички и инклузивно, секогаш имајќи ги предвид потенцијалните импликации што може да ги има врз поединците и заедниците.

Содржина
 • Вовед во употребата на вештачка интелигенција во креативната индустрија
 • Авторски права, Етичка употреба на вештачка интелигенција, Adobe Stock
 • Работата на Adobe Sensei преку Content Aware алатки (и новата Remove tool)
 • Запознавање со Neural филтри кои работат на база на вештачка интелигенција
 • Работа со детални Neural филтри (Landscape Mixer, Smart Portrait, Style Transfer)
 • Работата на Adobe Firefly како посебна веб апликација
 • Работата на Adobe Firefly внатре во Photoshop, Generative Fill & Backdrop creator)
 • Работата на Adobe Firefly во Adobe Illustrator, Generative Color, Adobe Color
 • Вежба – Комбинација на Firefly во Illustrator и Photoshop
 • Midjourney како опција и можност за побрзо развивање на идеја
 • Други AI генератори како алтернатива на Midjourney
 • Вежба – Комбинација на Midjourney, Generative Fill и рачни корекции во Photoshop
За кого е наменет
 • Слушатели кои имаат поминато кратки курсеви од Adobe и слушатели од академиите за графички, ux/ui дизајн, визуелни ефекти

 

 • Дизајнери и сите оние кои професионално или рекреативно ги користат алатките на Adobe
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Александар Максимов студент на CertNexus за вештачка интелигенција

  Затоа што Вештачката интелигенција е предизвик на иднината. Со модернизирањето на начинот на живеење и технолошкиот развој во светски рамки, вештачката интелигенција се повеќе зазема клучна улога во сите сегменти на живеењето и развој во општеството.

 • - Кристијан Стојоски Академија за вештачка интелигенција

  Со превземање на првиот чекор и вложување на доволно труд, секој може да ја совлада оваа модерна тема и да се издвои на пазарот на труд во една од најбрзорастечките индустрии во светот.

 • - Виктор Ванчов Академија за вештачка интелигенција

  Завршниот проект ме научи на многу корисни работи, надвор од областа на видео игрите. Сепак, многу ми помогна да добијам идеја за тоа како машините „учат” и колкава е нивната моќ.

Запознајте ги инструкторите

 • Марко Јовановиќ  

  Adobe Certified Expert

  Graphic Designer & VFX Artist

  Trainer @Semos Education

   

  10+ години искуство