Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Како брендот на работодавачот може да ви донесе поквалитетни профили на кандидати и да помогне во задржување на вработените во организацијата?

 

Дали сте професионалец за човечки ресурси кој сака да го подобри пристапот кон привлекување, ангажирање и задржување на врвни таленти? Овој динамичен курс е прецизно направен за лидери за човечки ресурси како вас кои се желни да ги совладаат уметноста и науката за брендирање на работодавачот, односно Employer Branding.

Вовед во Брендирање на работодавачот

Теоријата и концептот на брендирање на работодавачот

 

 • Основни критериуми за имплементација на брендирање на работодавачот
 • Од што се состои брендот на работодавачот:
 • Еmployer Branding стратегии
 • Брендот на работодавачот и пазарот на труд
 • Активности за брендирање на работодавачот насочени кон вработените
 • Employee Experience and Engagement
 • Recruitment Marketing
 • Метрики во Employer Branding
 • Ревизија на брендот на работодавачот

Курсот е дизајниран за професионалци за човечки ресурси, специјалисти за регрутација, специјалисти во маркетинг и комуникации посветени на градење на брендот на работното место со цел да се привлечат најдобрите таленти.

Овој курс ќе ви ги даде основите на повеќе елементи на еден Employer Brand, меѓу кои:

 

 • Основи на брендирањето на работодавачот: Основи на брендирањето на работодавачот, неговото влијание врз регрутирањето и разлика од корпоративното брендирање.

 

 • Делови од кои е составен брендот на работодавачот: Основи за создавање моќна понуда вработените и кандидатите (преку креирање на EVP). Дефинирање на организациските вредности и спроведување ефективно истражување за брендирање на работодавачот.

 

 • Стратегии и извршување: Развој на привлечна приказна за брендот на работодавачот, користејќи ја моќта на социјалните медиуми и маркетингот, како и имплементација на истите.

 

 • Employee experience: Улогата на искуството на вработените во обликувањето на брендот на работодавачот.

 

 • Маркетинг за регрутирање: Влијанието на брендирањето на работодавачот во маркетингот за регрутирање, оптимизација на описите на работните места и креирање на убедлива приказна.

 

 • Метрики и следење: Клучни метрики за успех на брендирањето на работодавачот, аналитика и рамка за постојано подобрување.

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Како брендот на работодавачот може да ви донесе поквалитетни профили на кандидати и да помогне во задржување на вработените во организацијата?

 

Дали сте професионалец за човечки ресурси кој сака да го подобри пристапот кон привлекување, ангажирање и задржување на врвни таленти? Овој динамичен курс е прецизно направен за лидери за човечки ресурси како вас кои се желни да ги совладаат уметноста и науката за брендирање на работодавачот, односно Employer Branding.

Содржина

Вовед во Брендирање на работодавачот

Теоријата и концептот на брендирање на работодавачот

 

 • Основни критериуми за имплементација на брендирање на работодавачот
 • Од што се состои брендот на работодавачот:
 • Еmployer Branding стратегии
 • Брендот на работодавачот и пазарот на труд
 • Активности за брендирање на работодавачот насочени кон вработените
 • Employee Experience and Engagement
 • Recruitment Marketing
 • Метрики во Employer Branding
 • Ревизија на брендот на работодавачот
За кого е наменет

Курсот е дизајниран за професионалци за човечки ресурси, специјалисти за регрутација, специјалисти во маркетинг и комуникации посветени на градење на брендот на работното место со цел да се привлечат најдобрите таленти.

Придобивки од курс

Овој курс ќе ви ги даде основите на повеќе елементи на еден Employer Brand, меѓу кои:

 

 • Основи на брендирањето на работодавачот: Основи на брендирањето на работодавачот, неговото влијание врз регрутирањето и разлика од корпоративното брендирање.

 

 • Делови од кои е составен брендот на работодавачот: Основи за создавање моќна понуда вработените и кандидатите (преку креирање на EVP). Дефинирање на организациските вредности и спроведување ефективно истражување за брендирање на работодавачот.

 

 • Стратегии и извршување: Развој на привлечна приказна за брендот на работодавачот, користејќи ја моќта на социјалните медиуми и маркетингот, како и имплементација на истите.

 

 • Employee experience: Улогата на искуството на вработените во обликувањето на брендот на работодавачот.

 

 • Маркетинг за регрутирање: Влијанието на брендирањето на работодавачот во маркетингот за регрутирање, оптимизација на описите на работните места и креирање на убедлива приказна.

 

 • Метрики и следење: Клучни метрики за успех на брендирањето на работодавачот, аналитика и рамка за постојано подобрување.
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Ивана Икономова Акредитирана Академија за човечки ресурси

  Би сакала да придонесам и да им покажам на како и преку креативни и практични решенија да ги исполнат своите лични потенцијали, а воедно и целите на самата компанија во која работат.

 • - Антонина Настевска студент за човечки ресурси

  Мојата приказна во Семос Едукација започнува со желбата дополнително да ги проширам моите хоризонти и да ги подобрам моите вештини во областа на човечките ресурси.

 • - Ирена Касапоски Стојанова студент за човечки ресурси

  Можноста да се учи од најдобрите предавачи кои се експерти во оваа област кои во текот на предавањата беа целосно посветени, анагажирани и непосредни во комуникацијата со нас како слушатели.

 • - Наталија Стоимилова студент за човечки ресурси

  Академијата за човечки ресурси во Семос Едукација ги надмина моите очекувања од самиот почеток. Бев импресионирана од професионалниот пристап и целокупната посветеност на професорите. Сепак, најважно е споделувањето на искуства што овозможува учење од реални ситуации кои не се содржани во материјалите за учење.

 • - Теодора Бабамова студент за човечки ресурси

  Причината зошто одлучив да навлезам во оваа област е токму поради фактот што областа нуди широк спектар на кариерни правци, вклучувајќи регрутирање, обука и развој, компензација и бенефиции, односи со вработените и многу повеќе.

 • - Маринела Бошкоски Telelink Infra Services

  Академијата ми даде голема самодоверба. Сите предавачи се искусни и се навистина една ризница од идеи. Од посебно значење е и постојаната комуникација и консултација за секаков вид нејаснотии, толкувања и препораки. Имам чувство дека секогаш, во секоја ситуација имам каде да се обратам.

 • - Владимир Славковски Slice

  Учењето преку конкретни сценарија, примери и вежби; современата литература и одличната теоретска подготовка; континуираната размена на знаења и искуства со предавачите и останатите слушатели од групите ми оставија најголем впечаток од Академијата.

 • - Сања Михајловски Croatia Осигурување

  На секој кој води тим или сака да напредува на раководна позиција, Академијата ќе му помогне да ги прошири своите хоризонти, а со тоа и поуспешно да го менаџира својот тим.

Запознајте ги инструкторите

 • Елена Сарџоска  

  Senior Communications Business Partner

  @Endava

   

  5+ години искуство