Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

HTML5 & CSS3 – I ниво претставува основен курс кој служи за запознавање со последните алатки и стандарди за изработка на предниот дел (frontend) од web страните и web апликациите.

 

На овој курс се обработуваат HTML5, CSS3 и javascript технологиите кои се дефакто стандард кога станува збор за web, но кои полека навлегуваат и во сферата на мобилните апликации.

 • Oснови на HTML5 и форматирање на текст
 • Групирање на содржини
 • Креирање на табели и листи
 • Формулари
 • Основи на CSS3 и користење на селектори
 • Едноставно стилизирање на елементи
 • CSS модел на кутија (box model)
 • Планирање на HTML5 документ и пренесување на дизајнот во HTML5

Овој курс е наменет за:

 

 • Секој кој сака да направи промена во кариерата и да почне со frontend развој

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Стекне основно познавање како вебот функционира
 • Стекне способност за планирање и исцртување на скалабилен дизајн
 • Знае како да се одберат правилните слики, типографија и презентациски стил
 • Познава основни технологии кои се среќаваат во еден веб проект
 • Стекне способност за читање и пишување на програмски код
 • Користи визуелни елементи при композиција на дизајнот
 • Конвертира графички дизајн во веб страна
 • Креира функционални и интерактивни компоненти
 • Користи HTML и CSS за да креира веб документи

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

HTML5 & CSS3 – I ниво претставува основен курс кој служи за запознавање со последните алатки и стандарди за изработка на предниот дел (frontend) од web страните и web апликациите.

 

На овој курс се обработуваат HTML5, CSS3 и javascript технологиите кои се дефакто стандард кога станува збор за web, но кои полека навлегуваат и во сферата на мобилните апликации.

Содржина
 • Oснови на HTML5 и форматирање на текст
 • Групирање на содржини
 • Креирање на табели и листи
 • Формулари
 • Основи на CSS3 и користење на селектори
 • Едноставно стилизирање на елементи
 • CSS модел на кутија (box model)
 • Планирање на HTML5 документ и пренесување на дизајнот во HTML5
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Секој кој сака да направи промена во кариерата и да почне со frontend развој
Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Стекне основно познавање како вебот функционира
 • Стекне способност за планирање и исцртување на скалабилен дизајн
 • Знае како да се одберат правилните слики, типографија и презентациски стил
 • Познава основни технологии кои се среќаваат во еден веб проект
 • Стекне способност за читање и пишување на програмски код
 • Користи визуелни елементи при композиција на дизајнот
 • Конвертира графички дизајн во веб страна
 • Креира функционални и интерактивни компоненти
 • Користи HTML и CSS за да креира веб документи
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

 • - Ружица Жекоска студент за веб дизајн

  Уште во средно училиште, се што ме интересираше беше кодирањето и изработката на веб страници. Затоа одлучив да дојдам во Семос Едукација со цел да научам нешто повеќе во врска со веб страниците и како да ги изработувам, како да соработувам со клиенти и во иднина да заработувам од оваа професија.

 • - Лазар Кириџиевски Web Developer

  Едукацијата со која се здобив во Семос Едукација беше темел за понатамошно кариерно развивање и учење во областа. Академијата е одлично дизајнирана и ми помогна структурирано и етапно да ги усовршам основите на програмирањето.

 • - Теа Илиева Академија за веб дизајн

  Завршниот проект ми помогна да добијам целосна слика за процесот нa креирање на функционални веб страни и да откријам како својата замисла да ја претворам во реалност.

Запознајте ги инструкторите

 • м-р Бојан Гавровски  

  MSc, Cloud Computing

  Software Engineer / Founder

  @Beyond Basics

   

  23+ години искуство

 • Марио Илиќ  

  Data Analyst

  @Pabau

   

  4 години искуство

 • Сања Ташковска  

  Java Software Engineer
  @Valtech

   

  7+ години искуство

 • Огнен Тодоровски  

  Full Stack Developer
  @ASEE

   

  3+ години искуство

 • Марио Петковски  

  UI/UX Designer & Engineer

  @Semos Cloud

   

  15+ години искуство

 • Бојан Манојлоски  

  Full Stack Software Developer

  @IQMsoftware Ltd

   

  5+ години искуство

 • Александар Илијевски
  Front End Angular
  @Beelivio


  3+ години искуство