Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис

Имплементирање на автоматизација за Cisco Enterprise Solutions (ENAUI) v1.2 ве учи како да ги имплементирате автоматските решенија на Cisco Enterprise, вклучувајќи концепти за програмирање, оркестрација, телеметрија и алатки за автоматизација.

 

Овој курс ги истакнува алатките и придобивките од искористувањето на програмибилноста и автоматизацијата во Enterprise Campus и WAN на Cisco. Исто така, ќе ги испитате платформите, вклучително и софтверот IOS XE за автоматизација насочена кон уредите, Cisco DNA Центарот за претпријатието мрежа базирана на намери, Cisco Software-Defined WAN и Cisco Meraki.

 

Нивниот сегашен екосистем на API, алатки за развој на софтвер и релевантните текови на работа се детално проучени заедно со отворените индустриски стандарди, алатки и API, како што се Pyton, Ansible, Git, JSON/YAML, NETCONF/RESTCONF и YANG. Овој курс исто така ви заработува 24 кредити за броење образование (CE) за повторно сертификација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Опис

Имплементирање на автоматизација за Cisco Enterprise Solutions (ENAUI) v1.2 ве учи како да ги имплементирате автоматските решенија на Cisco Enterprise, вклучувајќи концепти за програмирање, оркестрација, телеметрија и алатки за автоматизација.

 

Овој курс ги истакнува алатките и придобивките од искористувањето на програмибилноста и автоматизацијата во Enterprise Campus и WAN на Cisco. Исто така, ќе ги испитате платформите, вклучително и софтверот IOS XE за автоматизација насочена кон уредите, Cisco DNA Центарот за претпријатието мрежа базирана на намери, Cisco Software-Defined WAN и Cisco Meraki.

 

Нивниот сегашен екосистем на API, алатки за развој на софтвер и релевантните текови на работа се детално проучени заедно со отворените индустриски стандарди, алатки и API, како што се Pyton, Ansible, Git, JSON/YAML, NETCONF/RESTCONF и YANG. Овој курс исто така ви заработува 24 кредити за броење образование (CE) за повторно сертификација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.