Semos Education Semos Education
  • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
  • Јави ни се +389 2 3130 900
  • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
  • Опис

Обуката за имплементирање на автоматизација за Cisco Security Solutions (SAUI) v1.0 ве учи како да дизајнирате напредни автоматизирани безбедносни решенија за вашата мрежа.

 

Преку комбинација на лекции и практични лаборатории, ќе ја совладате употребата на модерни концепти за програмирање, RESTful апликативни програмски интерфејси (API), модели на податоци, протоколи, заштитни ѕидови, веб, систем со имиња на домени (DNS), облак, безбедност на е-пошта, и Cisco® Identity Services Engine (ISE) за зајакнување на сајбер безбедноста за вашите веб-услуги, мрежа и уреди.

 

Ќе научите да работите во рамките на следните платформи: Cisco Firepower® Management Center, Cisco Firepower Threat Defense, Cisco ISE, Cisco pxGrid, Cisco Stealthwatch® Enterprise, Cisco Stealthwatch Cloud, Cisco Umbrella®, Cisco Advanced Malware Protection (AMP), grid и Cisco Security Management Appliances. Оваа обука ќе ве научи кога да користите API за секое безбедносно решение на Cisco за да ја зголемите ефикасноста на мрежата и да ја намалите сложеноста.

 

Оваа обука ве подготвува за 300-735 Automating and Programming Cisco Security Solutions (SAUTO) испит за сертификација. Воведувањето на автоматизација за Cisco Solutions (CSAU) е потребно пред да се запишете во Implementing Automation for Cisco Security Solutions (SAUI), бидејќи обезбедува суштинско основно знаење од суштинско значење за успехот.

Оваа обука, исто така, ви заработува 24 кредити за континуирано образование (CE) за ресертификација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Опис

Обуката за имплементирање на автоматизација за Cisco Security Solutions (SAUI) v1.0 ве учи како да дизајнирате напредни автоматизирани безбедносни решенија за вашата мрежа.

 

Преку комбинација на лекции и практични лаборатории, ќе ја совладате употребата на модерни концепти за програмирање, RESTful апликативни програмски интерфејси (API), модели на податоци, протоколи, заштитни ѕидови, веб, систем со имиња на домени (DNS), облак, безбедност на е-пошта, и Cisco® Identity Services Engine (ISE) за зајакнување на сајбер безбедноста за вашите веб-услуги, мрежа и уреди.

 

Ќе научите да работите во рамките на следните платформи: Cisco Firepower® Management Center, Cisco Firepower Threat Defense, Cisco ISE, Cisco pxGrid, Cisco Stealthwatch® Enterprise, Cisco Stealthwatch Cloud, Cisco Umbrella®, Cisco Advanced Malware Protection (AMP), grid и Cisco Security Management Appliances. Оваа обука ќе ве научи кога да користите API за секое безбедносно решение на Cisco за да ја зголемите ефикасноста на мрежата и да ја намалите сложеноста.

 

Оваа обука ве подготвува за 300-735 Automating and Programming Cisco Security Solutions (SAUTO) испит за сертификација. Воведувањето на автоматизација за Cisco Solutions (CSAU) е потребно пред да се запишете во Implementing Automation for Cisco Security Solutions (SAUI), бидејќи обезбедува суштинско основно знаење од суштинско значење за успехот.

Оваа обука, исто така, ви заработува 24 кредити за континуирано образование (CE) за ресертификација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.