Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Оваа обука за Java EE 6 ви дава практично искуство во развојот на деловни компоненти за апликации за претпријатија.

Научете да го правите тоа користејќи ја технологијата EJB и JMS API.

Introduction to the Course

 • Introduction to the Course

 

Introduction to Java EE

 • Introduction to Java EE….Part 1
 • Introduction to Java EE….Part 2
 • Practice 2-1

 

Implementing Session Beans

 • Implementing Session Beans….Part 1
 • Implementing Session Beans….Part 2
 • Practices for Lesson 3

 

Accessing Session Beans

 • Accessing Session Beans
 • Practices for Lesson 4

 

Applying Advanced Session Bean Concepts

 • Applying Advanced Session Bean Concepts
 • Practice 5-1….Part 1
 • Practice 5-1….Part 2

 

Developing Singleton Session Beans

 • Developing Singleton Session Beans
 • Practice 6-1
 • Practice 6-2

 

Using Contexts and Dependency Injections

 • Using Contexts and Dependency Injections
 • Practice 7-1
 • Practice 7-2

 

Using Java Persistence API

 • Using Java Persistence API
 • Practice 8-1
 • Practice 8-2….Part 1
 • Practice 8-2….Part 2

 

Developing Java EE Applications Using Messaging

 • Developing Java EE Applications Using Messaging
 • Practice 9-1
 • Practice 9-2

 

Developing Message-Driven Beans

 • Developing Message-Driven Beans
 • Practice 10-1
 • Practice 10-2….Part 1
 • Practice 10-2….Part 2

 

Using Timer Services

 • Using Timer Services
 • Practices for Lesson 11

 

Implementing Interceptor Classes and Methods

 • Implementing Interceptor Classes and Methods
 • Practice 12-1

 

Implementing Transactions

 • Implementing Transactions
 • Practice 13-1
 • Practice 13-2

 

Implementing Security

 • Implementing Security
 • Practice 14-1
 • Practice 14-2

 

Using EJB Technology Best Practices

 • Using EJB Technology Best Practices

Девелопери

Во овој курсе ќе научите:

 

 • Спроведување на функционалност од деловно ниво користејќи ја технологијата EJB.
 • Соберете и распоредете ги компонентите од деловното ниво на технологијата EJB на сервер за апликации.
 • Интегрирајте апликација базирана на технологија EJB користејќи го Java Messaging Service API.
 • Креирајте и имплементирајте услуги базирани на тајмер.
 • Интегрирајте ги трансакциите и безбедноста во апликација на претпријатието.
 • Опишете ги најдобрите практики и други напредни прашања во развојот на деловната компонента со технологијата EJB.
 • Истражете го искуството за кодирање на технологијата EJB на сесиски зрна и пораки управувани од грав во апликација JMS.
 • Испитајте го дизајнот на EJB, најдобрите практики, управувањето со трансакциите, основите на пораките и безбедноста.

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Оваа обука за Java EE 6 ви дава практично искуство во развојот на деловни компоненти за апликации за претпријатија.

Научете да го правите тоа користејќи ја технологијата EJB и JMS API.

Содржина

Introduction to the Course

 • Introduction to the Course

 

Introduction to Java EE

 • Introduction to Java EE….Part 1
 • Introduction to Java EE….Part 2
 • Practice 2-1

 

Implementing Session Beans

 • Implementing Session Beans….Part 1
 • Implementing Session Beans….Part 2
 • Practices for Lesson 3

 

Accessing Session Beans

 • Accessing Session Beans
 • Practices for Lesson 4

 

Applying Advanced Session Bean Concepts

 • Applying Advanced Session Bean Concepts
 • Practice 5-1….Part 1
 • Practice 5-1….Part 2

 

Developing Singleton Session Beans

 • Developing Singleton Session Beans
 • Practice 6-1
 • Practice 6-2

 

Using Contexts and Dependency Injections

 • Using Contexts and Dependency Injections
 • Practice 7-1
 • Practice 7-2

 

Using Java Persistence API

 • Using Java Persistence API
 • Practice 8-1
 • Practice 8-2….Part 1
 • Practice 8-2….Part 2

 

Developing Java EE Applications Using Messaging

 • Developing Java EE Applications Using Messaging
 • Practice 9-1
 • Practice 9-2

 

Developing Message-Driven Beans

 • Developing Message-Driven Beans
 • Practice 10-1
 • Practice 10-2….Part 1
 • Practice 10-2….Part 2

 

Using Timer Services

 • Using Timer Services
 • Practices for Lesson 11

 

Implementing Interceptor Classes and Methods

 • Implementing Interceptor Classes and Methods
 • Practice 12-1

 

Implementing Transactions

 • Implementing Transactions
 • Practice 13-1
 • Practice 13-2

 

Implementing Security

 • Implementing Security
 • Practice 14-1
 • Practice 14-2

 

Using EJB Technology Best Practices

 • Using EJB Technology Best Practices
За кого е наменет

Девелопери

Придобивки од курс

Во овој курсе ќе научите:

 

 • Спроведување на функционалност од деловно ниво користејќи ја технологијата EJB.
 • Соберете и распоредете ги компонентите од деловното ниво на технологијата EJB на сервер за апликации.
 • Интегрирајте апликација базирана на технологија EJB користејќи го Java Messaging Service API.
 • Креирајте и имплементирајте услуги базирани на тајмер.
 • Интегрирајте ги трансакциите и безбедноста во апликација на претпријатието.
 • Опишете ги најдобрите практики и други напредни прашања во развојот на деловната компонента со технологијата EJB.
 • Истражете го искуството за кодирање на технологијата EJB на сесиски зрна и пораки управувани од грав во апликација JMS.
 • Испитајте го дизајнот на EJB, најдобрите практики, управувањето со трансакциите, основите на пораките и безбедноста.
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација