Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Ова е курс од второ ниво за програмери кои го учат јазикот Јава. Ги заокружува темите што беа предавани на претходниот курс, Java SE: Programming I, и обезбедува дополнителни клучни вештини за Java програмерите, како што се безбедно кодирање, модуларно програмирање и пристап до базата на податоци.

Овој курс ја користи денешната главна верзија на Java за своите практики (моментално Java 11).

MODULE 1

Introduction

 

MODULE 2

Java OOP Review

 

MODULE 3

Exception Handling and Assertions

 

MODULE 4

Java Interfaces

 

MODULE 5

Collections and Generics

 

MODULE 6

Functional Interfaces and Lambda Expressions

 

MODULE 7

Collections, Streams, and Filters

 

MODULE 8

Lambda Built-in Functional Interfaces

 

MODULE 9

Lambda Operations

 

MODULE 10

The Module System

 

MODULE 11

Migrating to a Modular Application

 

MODULE 12

Services in a Modular Application

 

MODULE 13

Concurrency

 

MODULE 14

Parallel Streams

 

MODULE 15

Terminal Operations: Collectors

 

MODULE 16

Creating Custom Streams

 

MODULE 17

Java I/O Fundamentals and File I/O (NIO.2)

 

MODULE 18

Security Survey

 

MODULE 19

Building Database Applications with JDBC

 

MODULE 20

Localization

Овој курс е наменет за:

 

 • Data Scientist
 • Java Developers
 • Developer
 • Technical Consultant

Научете како да:

 

 • Користете ги функциите за истовременост на Lambda Expression
 • Примени модуларни програмски практики и услуги на апликациите
 • Креирајте апликации со повеќе нишки со високи перформанси
 • Креирајте Java апликации кои ги користат објектно-ориентираните карактеристики на јазикот Java, како што се енкапсулација, наследување и полиморфизам
 • Извршете Java апликација од командната линија
 • Креирајте апликации што користат Java Collections рамка
 • Пребарувајте и филтрирајте збирки користејќи Lambda Expressions
 • Спроведување на техники за справување со грешки користејќи ракување со исклучоци
 • Спроведување на влезно/излез (I/O) функционалност за читање и запишување во датотеки со податоци и текст
 • Манипулирајте со датотеки, директориуми и датотечни системи користејќи ја спецификацијата JDK NIO.2
 • Извршете повеќе операции на табелите со бази на податоци, вклучувајќи креирање, читање, ажурирање и бришење со помош на технологијата JDBC и JPA

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Ова е курс од второ ниво за програмери кои го учат јазикот Јава. Ги заокружува темите што беа предавани на претходниот курс, Java SE: Programming I, и обезбедува дополнителни клучни вештини за Java програмерите, како што се безбедно кодирање, модуларно програмирање и пристап до базата на податоци.

Овој курс ја користи денешната главна верзија на Java за своите практики (моментално Java 11).

Содржина

MODULE 1

Introduction

 

MODULE 2

Java OOP Review

 

MODULE 3

Exception Handling and Assertions

 

MODULE 4

Java Interfaces

 

MODULE 5

Collections and Generics

 

MODULE 6

Functional Interfaces and Lambda Expressions

 

MODULE 7

Collections, Streams, and Filters

 

MODULE 8

Lambda Built-in Functional Interfaces

 

MODULE 9

Lambda Operations

 

MODULE 10

The Module System

 

MODULE 11

Migrating to a Modular Application

 

MODULE 12

Services in a Modular Application

 

MODULE 13

Concurrency

 

MODULE 14

Parallel Streams

 

MODULE 15

Terminal Operations: Collectors

 

MODULE 16

Creating Custom Streams

 

MODULE 17

Java I/O Fundamentals and File I/O (NIO.2)

 

MODULE 18

Security Survey

 

MODULE 19

Building Database Applications with JDBC

 

MODULE 20

Localization

За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Data Scientist
 • Java Developers
 • Developer
 • Technical Consultant
Придобивки од курс

Научете како да:

 

 • Користете ги функциите за истовременост на Lambda Expression
 • Примени модуларни програмски практики и услуги на апликациите
 • Креирајте апликации со повеќе нишки со високи перформанси
 • Креирајте Java апликации кои ги користат објектно-ориентираните карактеристики на јазикот Java, како што се енкапсулација, наследување и полиморфизам
 • Извршете Java апликација од командната линија
 • Креирајте апликации што користат Java Collections рамка
 • Пребарувајте и филтрирајте збирки користејќи Lambda Expressions
 • Спроведување на техники за справување со грешки користејќи ракување со исклучоци
 • Спроведување на влезно/излез (I/O) функционалност за читање и запишување во датотеки со податоци и текст
 • Манипулирајте со датотеки, директориуми и датотечни системи користејќи ја спецификацијата JDK NIO.2
 • Извршете повеќе операции на табелите со бази на податоци, вклучувајќи креирање, читање, ажурирање и бришење со помош на технологијата JDBC и JPA
Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

 • - Атанас Кардулоски студент за JavaScript

  Веќе некое време размислував да запишам курс/академија за JS, .NET или нешто слично, па кога ги разгледував опциите Семос Едукација делуваше како најпроверена опција, базирано на искуства на мои познаници.

 • - Демјан Анатоли студент за JavaScript

  IT едукативен центар кој е постојан на пазарот и нуди постабилен резултат од останатите, која оди во тандем со пониската цена од поголемиот дел од конкуренцијата, факт кој ми помогна да ја изберам токму Семос JavaScript Академијата како вистински избор за моето надградување во ова поле.

 • - Марина Стојановиќ студент за JavaScript

  Секој почеток е тежок и голем предизвик, но со помош на предавачите кои се секогаш достапни, самото презентирање на материјалот низ практични примери, дополнителни вежби и домашни задачи, поддршката и професионалноста, значително се олеснува процесот на усвојување на материјалот.

 • - Александар Стевковски студент на JavaScript

  Долго време сакав да почнам да учам JavaScript, програмски јазик кој е основа за секоја веб страна и веб апликација. Бев во потрага по Академија со квалитетна програма која ќе ми овозможи да го научам овој програмски јазик. По подолго истражување и позитивните коментари за квалитетот на програмите на Семос Академиите, се одлучив да ја запишам JavaScript Академијата во Семос Едукација.

 • - Зора Симоноска студент на JavaScript

  Мотивираноста на предавачите да ни помогнат да ги совладаме задачите и нивната постојана достапност за студентите. Нивната желба да научиме и практично да го примениме наученото, ми дава поттик да постигнам повеќе.

 • - Томе Тренчев JavaScript академија

  Одговорноста која што ја стекнав таму, тимската работа на час и домашните задачи ми помогнаа да стекнам навика за секојдневно работење и учење.

 • - Александар Белешовски JavaScript академија

  Учев за основите на Javascript на факултет и сакав да го проширам знаењето што го имав, а Семос Едукација ми даде прилика да се подобрам.

 • - Наташа Гајиќ JavaScript академија

  Долго бев во потрага по Академија со квалитетна програма. JavaScript Академијата во Семос Едукација ги задоволи сите посакувани критериуми, во секој поглед.

 • - Дарко Милосавов JavaScript академија

  Кариерниот центар беше директно инволвиран во комуникација со компанијата во која денес работам и активно учествуваше во процесот на мојата регрутација.

Запознајте ги инструкторите

 • Драган Меноски  

  Java application developer
  @Ministry of Interior of the Republic of Macedonia

   

  11+ години искуство

 • Мики Јанков  

  Engineering and Delivery Lead
  @HTEC Group

   

  12+ години искуство

 • Василија Узунова Јованоска  
  Oracle Certified Trainer

  Senior AEM Engineer & Delivery Lead

  @Valtech

   

  11+ години искуство

 • Антонио Бранковиќ  

  Java Developer@Kontron MK

   

  6+ години искуство