Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Овој курс на почетно ниво е наменет за програмери кои се нови во Јава и кои треба да ги научат нејзините концепти, јазични конструкции и типови на податоци. Во агендата се вклучени теми за справување со исклучоци, ламбда изрази и модуларно програмирање.

 

Курсот е дизајниран за програмери кои ќе ги применат овие јазични вештини за да развијат програми користејќи ги најновите големи верзии на JDK, моментално Java 11.

What Is a Java Program?

 • What Is a Java Program?

 

Creating a Java Main Class

 • Creating a Java Main Class

 

Data in a Cart

 • Data in a Cart, Part 1
 • Data in a Cart, Part 2

 

Managing Multiple Items

 • Managing Multiple Items, Part 1
 • Managing Multiple Items, Part 2

 

Describing Objects and Classes

 • Describing Objects and Classes, Part 1
 • Describing Objects and Classes, Part 2
 • Describing Objects and Classes, Part 3
 • Practice 6-1: Creating Classes for the Soccer League
 • Practice 6-2: Creating a Soccer Game

 

Manipulating and Formatting the Data in Your Program

 • Manipulating and Formatting the Data in Your Program, Part 1
 • Manipulating and Formatting the Data in Your Program, Part 2
 • Manipulating and Formatting the Data in Your Program, Part 3
 • Manipulating and Formatting the Data in Your Program, Part 4
 • Practice 7-1: Manipulating Text

 

Creating and Using Methods

 • Creating and Using Methods, Part 1
 • Creating and Using Methods, Part 2
 • Creating and Using Methods, Part 3
 • Practice 8-1: Using Methods
 • Practice 8-2: Creating Game Data Randomly
 • Practice 8-3: Creating Overloaded Methods

 

Using Encapsulation

 • Using Encapsulation, Part 1
 • Using Encapsulation, Part 2
 • Practice 9-1: Encapsulating Attributes
 • Practice 9-2: Adding Constructors

 

More on Conditionals

 • More on Conditionals, Part 1
 • More on Conditionals, Part 2
 • Practice 10-1: Using Conditionals
 • Practice 10-2: Debugging

 

Working with Arrays, Loops, and Dates

 • Working with Arrays, Loops, and Dates, Part 1
 • Working with Arrays, Loops, and Dates, Part 2
 • Working with Arrays, Loops, and Dates, Part 3
 • Practice 11-1: Iterating Through Data
 • Practice 11-2: Working with LocalDateTime

 

Using Inheritance

 • Using Inheritance, Part 1
 • Using Inheritance, Part 2
 • Using Inheritance, Part 3
 • Practice 12-1: Creating a Class Hierarchy
 • Practice 12-2: Add a GameEvent Hierarchy

 

Using Interfaces

 • Using Interfaces, Part 1
 • Using Interfaces, Part 2
 • Using Interfaces, Part 3
 • Practice 13-1: Overriding the toString Method
 • Practice 13-2: Implementing an Interface
 • Practice 13-3: Using a Lambda Expression for Sorting

 

Handling Exceptions

 • Handling Exceptions, Part 1
 • Handling Exceptions, Part 2
 • Practice 14-1: Overview – Adding Exception Handling

 

Deploying and Maintaining the Soccer Application

 • Deploying and Maintaining the Soccer Application, Part 1
 • Deploying and Maintaining the Soccer Application, Part 2

 

Understanding Modules

 • Understanding Modules, Part 1
 • Understanding Modules, Part 2
 • Practice 16-1: Creating a Modular Application from the Command Line
 • Practice 16-2: Compiling Modules from the Command Line
 • Practice 16-3: Creating a Modular Application from NetBeans

 

JShell

 • JShell
 • Practice 17-1: Variables in JShell
 • Practice 17-2: Methods in JShell
 • Practice 17-3: Forward-Referencing

Девелопери

На крајот од овој курс, треба да бидете способни да:

 

 • Креирајте едноставни Java класи и користете референци за објекти за да пристапите до полињата и методите во класата
 • Покажете полиморфизам со имплементирање на Java интерфејс
 • Ракувајте со проверен исклучок во Java апликација
 • Користете предикатен ламбда израз како аргумент на методот
 • Дефинирајте и имплементирајте едноставна хиерархија на класи што ги поддржува барањата за апликации
 • Напишете Java код кој користи променливи, низи, условни и циклусни конструкции за постигнување на целите на програмата
 • Идентификувајте ги принципите на модуларното програмирање
 • Пристапете и креирајте статични полиња и методи
 • Капсулирајте класа користејќи модификатори за пристап и преоптоварени конструктори
 • Манипулирајте со нумерички, текстуални и стринг податоци користејќи соодветни Java оператори
 • Поставете променливи на околината за да им овозможите на Java компајлерот и извршните датотеки за извршување да функционираат правилно

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Овој курс на почетно ниво е наменет за програмери кои се нови во Јава и кои треба да ги научат нејзините концепти, јазични конструкции и типови на податоци. Во агендата се вклучени теми за справување со исклучоци, ламбда изрази и модуларно програмирање.

 

Курсот е дизајниран за програмери кои ќе ги применат овие јазични вештини за да развијат програми користејќи ги најновите големи верзии на JDK, моментално Java 11.

Содржина
What Is a Java Program?

 • What Is a Java Program?

 

Creating a Java Main Class

 • Creating a Java Main Class

 

Data in a Cart

 • Data in a Cart, Part 1
 • Data in a Cart, Part 2

 

Managing Multiple Items

 • Managing Multiple Items, Part 1
 • Managing Multiple Items, Part 2

 

Describing Objects and Classes

 • Describing Objects and Classes, Part 1
 • Describing Objects and Classes, Part 2
 • Describing Objects and Classes, Part 3
 • Practice 6-1: Creating Classes for the Soccer League
 • Practice 6-2: Creating a Soccer Game

 

Manipulating and Formatting the Data in Your Program

 • Manipulating and Formatting the Data in Your Program, Part 1
 • Manipulating and Formatting the Data in Your Program, Part 2
 • Manipulating and Formatting the Data in Your Program, Part 3
 • Manipulating and Formatting the Data in Your Program, Part 4
 • Practice 7-1: Manipulating Text

 

Creating and Using Methods

 • Creating and Using Methods, Part 1
 • Creating and Using Methods, Part 2
 • Creating and Using Methods, Part 3
 • Practice 8-1: Using Methods
 • Practice 8-2: Creating Game Data Randomly
 • Practice 8-3: Creating Overloaded Methods

 

Using Encapsulation

 • Using Encapsulation, Part 1
 • Using Encapsulation, Part 2
 • Practice 9-1: Encapsulating Attributes
 • Practice 9-2: Adding Constructors

 

More on Conditionals

 • More on Conditionals, Part 1
 • More on Conditionals, Part 2
 • Practice 10-1: Using Conditionals
 • Practice 10-2: Debugging

 

Working with Arrays, Loops, and Dates

 • Working with Arrays, Loops, and Dates, Part 1
 • Working with Arrays, Loops, and Dates, Part 2
 • Working with Arrays, Loops, and Dates, Part 3
 • Practice 11-1: Iterating Through Data
 • Practice 11-2: Working with LocalDateTime

 

Using Inheritance

 • Using Inheritance, Part 1
 • Using Inheritance, Part 2
 • Using Inheritance, Part 3
 • Practice 12-1: Creating a Class Hierarchy
 • Practice 12-2: Add a GameEvent Hierarchy

 

Using Interfaces

 • Using Interfaces, Part 1
 • Using Interfaces, Part 2
 • Using Interfaces, Part 3
 • Practice 13-1: Overriding the toString Method
 • Practice 13-2: Implementing an Interface
 • Practice 13-3: Using a Lambda Expression for Sorting

 

Handling Exceptions

 • Handling Exceptions, Part 1
 • Handling Exceptions, Part 2
 • Practice 14-1: Overview – Adding Exception Handling

 

Deploying and Maintaining the Soccer Application

 • Deploying and Maintaining the Soccer Application, Part 1
 • Deploying and Maintaining the Soccer Application, Part 2

 

Understanding Modules

 • Understanding Modules, Part 1
 • Understanding Modules, Part 2
 • Practice 16-1: Creating a Modular Application from the Command Line
 • Practice 16-2: Compiling Modules from the Command Line
 • Practice 16-3: Creating a Modular Application from NetBeans

 

JShell

 • JShell
 • Practice 17-1: Variables in JShell
 • Practice 17-2: Methods in JShell
 • Practice 17-3: Forward-Referencing
За кого е наменет

Девелопери

Придобивки од курс

На крајот од овој курс, треба да бидете способни да:

 

 • Креирајте едноставни Java класи и користете референци за објекти за да пристапите до полињата и методите во класата
 • Покажете полиморфизам со имплементирање на Java интерфејс
 • Ракувајте со проверен исклучок во Java апликација
 • Користете предикатен ламбда израз како аргумент на методот
 • Дефинирајте и имплементирајте едноставна хиерархија на класи што ги поддржува барањата за апликации
 • Напишете Java код кој користи променливи, низи, условни и циклусни конструкции за постигнување на целите на програмата
 • Идентификувајте ги принципите на модуларното програмирање
 • Пристапете и креирајте статични полиња и методи
 • Капсулирајте класа користејќи модификатори за пристап и преоптоварени конструктори
 • Манипулирајте со нумерички, текстуални и стринг податоци користејќи соодветни Java оператори
 • Поставете променливи на околината за да им овозможите на Java компајлерот и извршните датотеки за извршување да функционираат правилно
Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

 • - Атанас Кардулоски студент за JavaScript

  Веќе некое време размислував да запишам курс/академија за JS, .NET или нешто слично, па кога ги разгледував опциите Семос Едукација делуваше како најпроверена опција, базирано на искуства на мои познаници.

 • - Демјан Анатоли студент за JavaScript

  IT едукативен центар кој е постојан на пазарот и нуди постабилен резултат од останатите, која оди во тандем со пониската цена од поголемиот дел од конкуренцијата, факт кој ми помогна да ја изберам токму Семос JavaScript Академијата како вистински избор за моето надградување во ова поле.

 • - Марина Стојановиќ студент за JavaScript

  Секој почеток е тежок и голем предизвик, но со помош на предавачите кои се секогаш достапни, самото презентирање на материјалот низ практични примери, дополнителни вежби и домашни задачи, поддршката и професионалноста, значително се олеснува процесот на усвојување на материјалот.

 • - Александар Стевковски студент на JavaScript

  Долго време сакав да почнам да учам JavaScript, програмски јазик кој е основа за секоја веб страна и веб апликација. Бев во потрага по Академија со квалитетна програма која ќе ми овозможи да го научам овој програмски јазик. По подолго истражување и позитивните коментари за квалитетот на програмите на Семос Академиите, се одлучив да ја запишам JavaScript Академијата во Семос Едукација.

 • - Зора Симоноска студент на JavaScript

  Мотивираноста на предавачите да ни помогнат да ги совладаме задачите и нивната постојана достапност за студентите. Нивната желба да научиме и практично да го примениме наученото, ми дава поттик да постигнам повеќе.

 • - Томе Тренчев JavaScript академија

  Одговорноста која што ја стекнав таму, тимската работа на час и домашните задачи ми помогнаа да стекнам навика за секојдневно работење и учење.

 • - Александар Белешовски JavaScript академија

  Учев за основите на Javascript на факултет и сакав да го проширам знаењето што го имав, а Семос Едукација ми даде прилика да се подобрам.

 • - Наташа Гајиќ JavaScript академија

  Долго бев во потрага по Академија со квалитетна програма. JavaScript Академијата во Семос Едукација ги задоволи сите посакувани критериуми, во секој поглед.

 • - Дарко Милосавов JavaScript академија

  Кариерниот центар беше директно инволвиран во комуникација со компанијата во која денес работам и активно учествуваше во процесот на мојата регрутација.

Запознајте ги инструкторите

 • Мики Јанков  

  Engineering and Delivery Lead
  @HTEC Group

   

  12+ години искуство

 • Василија Узунова Јованоска  
  Oracle Certified Trainer

  Senior AEM Engineer & Delivery Lead

  @Valtech

   

  11+ години искуство

 • Драган Меноски  

  Java application developer
  @Ministry of Interior of the Republic of Macedonia

   

  11+ години искуство

 • Антонио Бранковиќ  

  Java Developer@Kontron MK

   

  6+ години искуство