Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Оваа обука за Java SE 8 Fundamentals ве воведува во објектно-ориентирано програмирање со користење на јазикот Јава.

Преку практични вежби, ќе започнете да градите основа на знаење за да ја поттикнете вашата кариера во развој.

What Is a Java Program?

 • Introduction to Computer Programs
 • Key Features of the Java Language
 • The Java Technology and Development Environment
 • Running/testing a Java program

 

Creating a Java Main Class

 • Java Classes
 • The main Method

 

Data In the Cart

 • Introducing variables
 • Working with Strings
 • Working with numbers
 • Manipulating numeric data

 

Managing Multiple Items

 • Working with Conditions
 • Working with a List of Items

 

Describing Objects and Classes

 • Working with objects and classes
 • Defining fields and methods
 • Declaring, Instantiating, and Initializing Objects
 • Working with Object References
 • Doing more with Arrays
 • Introducing the NetBeans IDE
 • Introducing the Soccer League Use Case

 

Manipulating and Formatting the Data in Your Program

 • Using the String Class
 • Using the Java API Docs
 • Using the StringBuilder Class
 • More about primitive data types
 • The remaining numeric operators
 • Promoting and casting variables

 

Creating and Using Methods

 • Using methods
 • Method arguments and return values
 • Static methods and variables
 • How Arguments are Passed to a Method
 • Overloading a method

 

Using Encapsulation

 • Access Control
 • Encapsulation
 • Overloading constructors

 

More on Conditionals

 • Relational and conditional operators
 • More ways to use if/else constructs
 • Using Switch Statements
 • Using the NetBeans Debugger

 

More on Arrays and Loops

 • Working with Dates
 • Parsing the args Array
 • Two-dimensional Arrays
 • Alternate Looping Constructs
 • Nesting Loops
 • The ArrayList class

 

Using Inheritance

 • Overview of inheritance
 • Working with subclasses and superclasses
 • Overriding methods in the superclass
 • Introducing polymorphism
 • Creating and extending abstract classes

 

Using Interfaces

 • Polymorphism in the JDK foundation classes
 • Using Interfaces
 • Using the List Interface
 • Introducing Lambda expressions

 

Handling Exceptions

 • Handling Exceptions: An overview
 • Propagation of exceptions
 • Catching and throwing exceptions
 • Handling multiple exceptions and errors

Девелопери

Научете да:

 

 • Користете Java програмски јазик конструкции за да креирате Java технологија апликација.
 • Користете одлука и циклус конструкции и методи за диктирање на текот на програмата.
 • Разбирање на основните објектно ориентирани концепти како што се наследување, инкапсулација и апстракција.
 • Користете и манипулирајте со референци на објекти и пишувајте едноставен код за ракување со грешки.
 • Користење на нови SE 8 java.time и java.time.format пакети за форматирање и печатење на локалниот датум и време.
 • Наведете податок модификација со предавање на предикатен ламбда израз на класата Collections.

 

Придобивки за вас:

 

Со запишување на ова се разбира, ќе го проширите вашето знаење за Java SE 8, истовремено градејќи го вашиот сет на Java вештини.

Ќе изградите цврста основа во Јава програмски јазик на кој ќе се заснова континуираната работа и обука.

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Оваа обука за Java SE 8 Fundamentals ве воведува во објектно-ориентирано програмирање со користење на јазикот Јава.

Преку практични вежби, ќе започнете да градите основа на знаење за да ја поттикнете вашата кариера во развој.

Содржина

What Is a Java Program?

 • Introduction to Computer Programs
 • Key Features of the Java Language
 • The Java Technology and Development Environment
 • Running/testing a Java program

 

Creating a Java Main Class

 • Java Classes
 • The main Method

 

Data In the Cart

 • Introducing variables
 • Working with Strings
 • Working with numbers
 • Manipulating numeric data

 

Managing Multiple Items

 • Working with Conditions
 • Working with a List of Items

 

Describing Objects and Classes

 • Working with objects and classes
 • Defining fields and methods
 • Declaring, Instantiating, and Initializing Objects
 • Working with Object References
 • Doing more with Arrays
 • Introducing the NetBeans IDE
 • Introducing the Soccer League Use Case

 

Manipulating and Formatting the Data in Your Program

 • Using the String Class
 • Using the Java API Docs
 • Using the StringBuilder Class
 • More about primitive data types
 • The remaining numeric operators
 • Promoting and casting variables

 

Creating and Using Methods

 • Using methods
 • Method arguments and return values
 • Static methods and variables
 • How Arguments are Passed to a Method
 • Overloading a method

 

Using Encapsulation

 • Access Control
 • Encapsulation
 • Overloading constructors

 

More on Conditionals

 • Relational and conditional operators
 • More ways to use if/else constructs
 • Using Switch Statements
 • Using the NetBeans Debugger

 

More on Arrays and Loops

 • Working with Dates
 • Parsing the args Array
 • Two-dimensional Arrays
 • Alternate Looping Constructs
 • Nesting Loops
 • The ArrayList class

 

Using Inheritance

 • Overview of inheritance
 • Working with subclasses and superclasses
 • Overriding methods in the superclass
 • Introducing polymorphism
 • Creating and extending abstract classes

 

Using Interfaces

 • Polymorphism in the JDK foundation classes
 • Using Interfaces
 • Using the List Interface
 • Introducing Lambda expressions

 

Handling Exceptions

 • Handling Exceptions: An overview
 • Propagation of exceptions
 • Catching and throwing exceptions
 • Handling multiple exceptions and errors
За кого е наменет

Девелопери

Придобивки од курс

Научете да:

 

 • Користете Java програмски јазик конструкции за да креирате Java технологија апликација.
 • Користете одлука и циклус конструкции и методи за диктирање на текот на програмата.
 • Разбирање на основните објектно ориентирани концепти како што се наследување, инкапсулација и апстракција.
 • Користете и манипулирајте со референци на објекти и пишувајте едноставен код за ракување со грешки.
 • Користење на нови SE 8 java.time и java.time.format пакети за форматирање и печатење на локалниот датум и време.
 • Наведете податок модификација со предавање на предикатен ламбда израз на класата Collections.

 

Придобивки за вас:

 

Со запишување на ова се разбира, ќе го проширите вашето знаење за Java SE 8, истовремено градејќи го вашиот сет на Java вештини.

Ќе изградите цврста основа во Јава програмски јазик на кој ќе се заснова континуираната работа и обука.

Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

 • - Атанас Кардулоски студент за JavaScript

  Веќе некое време размислував да запишам курс/академија за JS, .NET или нешто слично, па кога ги разгледував опциите Семос Едукација делуваше како најпроверена опција, базирано на искуства на мои познаници.

 • - Демјан Анатоли студент за JavaScript

  IT едукативен центар кој е постојан на пазарот и нуди постабилен резултат од останатите, која оди во тандем со пониската цена од поголемиот дел од конкуренцијата, факт кој ми помогна да ја изберам токму Семос JavaScript Академијата како вистински избор за моето надградување во ова поле.

 • - Марина Стојановиќ студент за JavaScript

  Секој почеток е тежок и голем предизвик, но со помош на предавачите кои се секогаш достапни, самото презентирање на материјалот низ практични примери, дополнителни вежби и домашни задачи, поддршката и професионалноста, значително се олеснува процесот на усвојување на материјалот.

 • - Александар Стевковски студент на JavaScript

  Долго време сакав да почнам да учам JavaScript, програмски јазик кој е основа за секоја веб страна и веб апликација. Бев во потрага по Академија со квалитетна програма која ќе ми овозможи да го научам овој програмски јазик. По подолго истражување и позитивните коментари за квалитетот на програмите на Семос Академиите, се одлучив да ја запишам JavaScript Академијата во Семос Едукација.

 • - Зора Симоноска студент на JavaScript

  Мотивираноста на предавачите да ни помогнат да ги совладаме задачите и нивната постојана достапност за студентите. Нивната желба да научиме и практично да го примениме наученото, ми дава поттик да постигнам повеќе.

 • - Томе Тренчев JavaScript академија

  Одговорноста која што ја стекнав таму, тимската работа на час и домашните задачи ми помогнаа да стекнам навика за секојдневно работење и учење.

 • - Александар Белешовски JavaScript академија

  Учев за основите на Javascript на факултет и сакав да го проширам знаењето што го имав, а Семос Едукација ми даде прилика да се подобрам.

 • - Наташа Гајиќ JavaScript академија

  Долго бев во потрага по Академија со квалитетна програма. JavaScript Академијата во Семос Едукација ги задоволи сите посакувани критериуми, во секој поглед.

 • - Дарко Милосавов JavaScript академија

  Кариерниот центар беше директно инволвиран во комуникација со компанијата во која денес работам и активно учествуваше во процесот на мојата регрутација.

Запознајте ги инструкторите

 • Василија Узунова Јованоска  
  Oracle Certified Trainer

  Senior AEM Engineer & Delivery Lead

  @Valtech

   

  11+ години искуство