Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Oracle Database: Backup and Recovery Workshop ќе ве научи како да креирате безбедна стратегија за резервна копија за системот на вашата база на податоци и, доколку е потребно, како успешно да го обновите системот на вашата база на податоци без загуба на податоци.

 

Курсот ќе разговара за различни сценарија за оштетување и обновување, вклучително и нецелосно закрепнување со помош на Recovery Manager.

MODULE 1

Introduction

 

MODULE 2

We’re getting started

 

MODULE 3

Recoverability configuration

 

MODULE 4

Using RMAN recovery report

 

MODULE 5

Backup strategy and terminology

 

MODULE 6

Making a backup

 

MODULE 7

Custom backup improvements

 

MODULE 8

Using RMAN encrypted backups

 

MODULE 9

Diagnosing database failures

 

MODULE 10

Recovery concepts

 

MODULE 11

Performing a recovery, part 1

 

MODULE 12

Performing a recovery, part 2

 

MODULE 13

RMAN and Oracle Secure Backup

 

MODULE 14

Backup to external media and recovery

 

MODULE 15

Use of Flashback technology

 

MODULE 16

Using the Flashback database

 

MODULE 17

Space management for backup or data transfer

 

MODULE 18

Database duplication

 

MODULE 19

RMAN performance and tuning

 

MODULE 20

Workshop – Backup and recovery

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator

Научете да:

 

 • Развијте соодветни процедури за резервна копија и враќање прилагодени на вашите деловни потреби.
 • Имплементирајте ги поставките за резервна копија и обновување и извршете операции за резервна копија на дискот и надворешното складирање.
 • Користете процедури за обновување од медиуми и други неуспеси.
 • Дијагностицирајте и поправете неуспеси во податоците.
 • Користете Flashback технологија и дуплирање на податоци за да ги дополните процесите за резервна копија и обновување.
 • Обезбедете ја достапноста на вашата база на податоци со соодветни стратегии за резервна копија и обновување.

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Oracle Database: Backup and Recovery Workshop ќе ве научи како да креирате безбедна стратегија за резервна копија за системот на вашата база на податоци и, доколку е потребно, како успешно да го обновите системот на вашата база на податоци без загуба на податоци.

 

Курсот ќе разговара за различни сценарија за оштетување и обновување, вклучително и нецелосно закрепнување со помош на Recovery Manager.

Содржина

MODULE 1

Introduction

 

MODULE 2

We’re getting started

 

MODULE 3

Recoverability configuration

 

MODULE 4

Using RMAN recovery report

 

MODULE 5

Backup strategy and terminology

 

MODULE 6

Making a backup

 

MODULE 7

Custom backup improvements

 

MODULE 8

Using RMAN encrypted backups

 

MODULE 9

Diagnosing database failures

 

MODULE 10

Recovery concepts

 

MODULE 11

Performing a recovery, part 1

 

MODULE 12

Performing a recovery, part 2

 

MODULE 13

RMAN and Oracle Secure Backup

 

MODULE 14

Backup to external media and recovery

 

MODULE 15

Use of Flashback technology

 

MODULE 16

Using the Flashback database

 

MODULE 17

Space management for backup or data transfer

 

MODULE 18

Database duplication

 

MODULE 19

RMAN performance and tuning

 

MODULE 20

Workshop – Backup and recovery

За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator
Придобивки од курс

Научете да:

 

 • Развијте соодветни процедури за резервна копија и враќање прилагодени на вашите деловни потреби.
 • Имплементирајте ги поставките за резервна копија и обновување и извршете операции за резервна копија на дискот и надворешното складирање.
 • Користете процедури за обновување од медиуми и други неуспеси.
 • Дијагностицирајте и поправете неуспеси во податоците.
 • Користете Flashback технологија и дуплирање на податоци за да ги дополните процесите за резервна копија и обновување.
 • Обезбедете ја достапноста на вашата база на податоци со соодветни стратегии за резервна копија и обновување.
Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

 • - Василија Узунова Oracle Certified Instructor

  За мене немаше друг избор освен Семос Едукација. Сакам да бидам дел од најдобрите, сакам да го споделам своето знаење во компанија која е светска, а наша.

Запознајте ги инструкторите

 • Билјана Барукчиева  

  Senior project manager

  @Quinshift

   

  20+ години искуство