Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Вежбајте конфигурирање, администрирање и користење значајни карактеристики поврзани со Oracle Database 12c Real Application

Кластер (RAC) и Мрежна инфраструктура. Во овој курс, ќе се запознаете со Oracle Database Exadata Cloud Service.

MODULE 1

Database Rolling Upgrade Using Transient Logical Standby

 

MODULE 2

ASM Filter Driver

 

MODULE 3

Flex ASM

 

MODULE 4

Policy-Based Cluster Management, Policy-Managed Database and Oracle Multitenant Architecture

 

MODULE 5

Flex Clusters

 

MODULE 6

Oracle Database In-Memory

 

MODULE 7

Application Continuity

 

MODULE 8

Global Data Services

 

MODULE 9

Oracle Database Exadata Cloud Service Overview

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator

Запознајте се со значајни карактеристики и теми, кои инаку би било тешко да се истражат поради потребно е време и сложеност за конфигурирање на средина за тестирање и „рампирање“ со технологијата.

 

Стекнете го разбирањето и самодовербата потребни за примена на овие технологии во сценарија од реалниот свет во вашите сопствени бизнис.

 

Научете да:

 

 • Изведете надградба на нова база на податоци, од Oracle Database 11gR2 до Oracle Database 12c, користејќи минлив логички база на податоци во мирување.
 • Надградете ја постоечката база на податоци за да користите драјвер за филтер Oracle ASM.
 • Мигрирајте од стандардниот ASM во Flex ASM и испитајте го ефектот од користењето на Flex ASM.
 • Конфигурирајте и користете Управување со кластери базирани на политики во врска со базата на податоци управувана со политики и Oracle
 • Мултизакупец архитектура.
 • Мигрирајте од стандарден кластер во Flex кластер и конфигурирајте високо достапни ресурси за апликации на Flex Cluster
 • Лист јазли.
 • Спроведување на Oracle Database In-Memory на постоечка Oracle RAC база на податоци.
 • Конфигурирајте Oracle RAC база на податоци за да користите Application Continuity.
 • Конфигурирајте и користете ги глобалните услуги за податоци во врска со Oracle RAC и Data Guard.
 • Стекнете разбирање за Oracle Database Exadata Cloud Service.

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Вежбајте конфигурирање, администрирање и користење значајни карактеристики поврзани со Oracle Database 12c Real Application

Кластер (RAC) и Мрежна инфраструктура. Во овој курс, ќе се запознаете со Oracle Database Exadata Cloud Service.

Содржина

MODULE 1

Database Rolling Upgrade Using Transient Logical Standby

 

MODULE 2

ASM Filter Driver

 

MODULE 3

Flex ASM

 

MODULE 4

Policy-Based Cluster Management, Policy-Managed Database and Oracle Multitenant Architecture

 

MODULE 5

Flex Clusters

 

MODULE 6

Oracle Database In-Memory

 

MODULE 7

Application Continuity

 

MODULE 8

Global Data Services

 

MODULE 9

Oracle Database Exadata Cloud Service Overview

За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator
Придобивки од курс

Запознајте се со значајни карактеристики и теми, кои инаку би било тешко да се истражат поради потребно е време и сложеност за конфигурирање на средина за тестирање и „рампирање“ со технологијата.

 

Стекнете го разбирањето и самодовербата потребни за примена на овие технологии во сценарија од реалниот свет во вашите сопствени бизнис.

 

Научете да:

 

 • Изведете надградба на нова база на податоци, од Oracle Database 11gR2 до Oracle Database 12c, користејќи минлив логички база на податоци во мирување.
 • Надградете ја постоечката база на податоци за да користите драјвер за филтер Oracle ASM.
 • Мигрирајте од стандардниот ASM во Flex ASM и испитајте го ефектот од користењето на Flex ASM.
 • Конфигурирајте и користете Управување со кластери базирани на политики во врска со базата на податоци управувана со политики и Oracle
 • Мултизакупец архитектура.
 • Мигрирајте од стандарден кластер во Flex кластер и конфигурирајте високо достапни ресурси за апликации на Flex Cluster
 • Лист јазли.
 • Спроведување на Oracle Database In-Memory на постоечка Oracle RAC база на податоци.
 • Конфигурирајте Oracle RAC база на податоци за да користите Application Continuity.
 • Конфигурирајте и користете ги глобалните услуги за податоци во врска со Oracle RAC и Data Guard.
 • Стекнете разбирање за Oracle Database Exadata Cloud Service.
Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

 • - Василија Узунова Oracle Certified Instructor

  За мене немаше друг избор освен Семос Едукација. Сакам да бидам дел од најдобрите, сакам да го споделам своето знаење во компанија која е светска, а наша.

Запознајте ги инструкторите

 • Билјана Барукчиева  

  Senior project manager

  @Quinshift

   

  20+ години искуство