Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Оваа база на податоци на Oracle: Вовед во обуката за SQL ве учи како да пишувате подпрашања, да комбинирате повеќе прашања во единечно барање користејќи SET оператори и пријавувајте збирни податоци користејќи групни функции.

 

Стручни инструктори од Универзитетот Оракл ќе ви помогне да истражите како да ги контролирате привилегиите на ниво на објект и систем.

MODULE 1

Introduction to Oracle Database

 

MODULE 2

Retrieve Data Using the SQL SELECT Statement

 

MODULE 3

Learn to Restrict and Sort Data

 

MODULE 4

Usage of Single-Row Functions to Customize Output

 

MODULE 5

Invoke Conversion Functions and Conditional Expressions

 

MODULE 6

Aggregate Data Using the Group Functions

 

MODULE 7

Display Data From Multiple Tables Using Joins

 

MODULE 8

Use Sub-queries to Solve Queries

 

MODULE 9

The SET Operators

 

MODULE 10

Data Manipulation Statements

 

MODULE 11

Use of DDL Statements to Create and Manage Tables

 

MODULE 12

Other Schema Objects

 

MODULE 13

Control User Access

 

MODULE 14

Management of Schema Objects

 

MODULE 15

Manage Objects with Data Dictionary Views

 

MODULE 16

Manipulate Large Data Sets

 

MODULE 17

Data Management in Different Time Zones

 

MODULE 18

Retrieve Data Using Sub-queries

 

MODULE 19

Regular Expression Support

Овој курс е наменет за:

 

 • Application Developers
 • Business Analysts
 • Data Warehouse Administrator
 • Developer
 • Forms Developer
 • PL/SQL Developer
 • System Analysts

Научете да:

 

 • Креирајте извештаи за подредени и ограничени податоци.
 • Извршете изјави за манипулација со податоци (DML).
 • Контролирајте го пристапот до базата на податоци до одредени објекти.
 • Управувајте со објектите на шемата.
 • Управувајте со објекти со прегледи на речник на податоци.
 • Враќање податоци од табели.
 • Креирајте индекси и ограничувања и менувајте ги постоечките објекти на шемата.
 • Креирајте и побарајте надворешни табели.
 • Користете ја поддршката за редовни изрази во SQL.

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Оваа база на податоци на Oracle: Вовед во обуката за SQL ве учи како да пишувате подпрашања, да комбинирате повеќе прашања во единечно барање користејќи SET оператори и пријавувајте збирни податоци користејќи групни функции.

 

Стручни инструктори од Универзитетот Оракл ќе ви помогне да истражите како да ги контролирате привилегиите на ниво на објект и систем.

Содржина

MODULE 1

Introduction to Oracle Database

 

MODULE 2

Retrieve Data Using the SQL SELECT Statement

 

MODULE 3

Learn to Restrict and Sort Data

 

MODULE 4

Usage of Single-Row Functions to Customize Output

 

MODULE 5

Invoke Conversion Functions and Conditional Expressions

 

MODULE 6

Aggregate Data Using the Group Functions

 

MODULE 7

Display Data From Multiple Tables Using Joins

 

MODULE 8

Use Sub-queries to Solve Queries

 

MODULE 9

The SET Operators

 

MODULE 10

Data Manipulation Statements

 

MODULE 11

Use of DDL Statements to Create and Manage Tables

 

MODULE 12

Other Schema Objects

 

MODULE 13

Control User Access

 

MODULE 14

Management of Schema Objects

 

MODULE 15

Manage Objects with Data Dictionary Views

 

MODULE 16

Manipulate Large Data Sets

 

MODULE 17

Data Management in Different Time Zones

 

MODULE 18

Retrieve Data Using Sub-queries

 

MODULE 19

Regular Expression Support

За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Application Developers
 • Business Analysts
 • Data Warehouse Administrator
 • Developer
 • Forms Developer
 • PL/SQL Developer
 • System Analysts
Придобивки од курс

Научете да:

 

 • Креирајте извештаи за подредени и ограничени податоци.
 • Извршете изјави за манипулација со податоци (DML).
 • Контролирајте го пристапот до базата на податоци до одредени објекти.
 • Управувајте со објектите на шемата.
 • Управувајте со објекти со прегледи на речник на податоци.
 • Враќање податоци од табели.
 • Креирајте индекси и ограничувања и менувајте ги постоечките објекти на шемата.
 • Креирајте и побарајте надворешни табели.
 • Користете ја поддршката за редовни изрази во SQL.
Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

 • - Василија Узунова Oracle Certified Instructor

  За мене немаше друг избор освен Семос Едукација. Сакам да бидам дел од најдобрите, сакам да го споделам своето знаење во компанија која е светска, а наша.

Запознајте ги инструкторите

 • Билјана Барукчиева  

  Senior project manager

  @Quinshift

   

  20+ години искуство