Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Оваа обука за Oracle Solaris 11 Advanced System Administration обезбедува интензивно практично искуство. Ќе научите сложени и интегрирани концепти за администрација преку комбинација на лекции и практични вежби кои ќе го зајакнат вашето учење.

 

Ова е напреден курс кој нурнува во деталите за конфигурирање и администрирање на системот Oracle Solaris 11. Студентите без искуство во управувањето со системот Oracle Solaris 11 треба прво да го поминат курсот за системска администрација Oracle Solaris 11 за да обезбедат ефективно познавање на администрацијата на системот Oracle Solaris 11 пред да се обидат да го поминат овој напреден курс.

 

Оние со искуство во Oracle Solaris 10 треба да го поминат курсот Transition to Oracle Solaris 11 бидејќи тој се надоврзува на вашето знаење за Oracle Solaris 10 и обезбедува обука поприлагодена на вашата позадина. Подобро разбирајте ги најновите информации за подобрувањата на безбедноста, перформансите и приспособливоста што им овозможуваат на клиентите да ги извршуваат своите најпребирливи апликации за претпријатија во приватни, хибридни или јавни облаци.

MODULE 1

Managing the Image Packaging System (IPS) and Packages

 

MODULE 2

Installing Oracle Solaris 11 OS on Multiple Hosts

 

MODULE 3

Managing the Business Application Data

 

MODULE 4

Configuring Network and Traffic Failover

 

MODULE 5

Configuring Zones and the Virtual Network

 

MODULE 6

Managing Services and Service Properties

 

MODULE 7

Configuring Privileges and Role Based Access Control

 

MODULE 8

Securing System Resources using Solaris Auditing

 

MODULE 9

Managing Processes and Priorities

 

MODULE 10

Evaluating the System Resources

 

MODULE 11

Monitoring and Troubleshooting System Failures

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Инсталира Oracle Solaris 11 користејќи го автоматизираниот инсталатор (AI).
 • Го користи системот за пакување слики (IPS) за управување со пакети.
 • Конфигурира зони и виртуелни мрежи.
 • Конфигурира ја повеќепатната IP адреса.
 • Го обезбеди системот преку користење на привилегии и ревизија.
 • Управува со процесите и проценете ги системските ресурси.
 • Открие алатките потребни за ефективно и ефикасно отстранување на дефекти на софтверот.

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Оваа обука за Oracle Solaris 11 Advanced System Administration обезбедува интензивно практично искуство. Ќе научите сложени и интегрирани концепти за администрација преку комбинација на лекции и практични вежби кои ќе го зајакнат вашето учење.

 

Ова е напреден курс кој нурнува во деталите за конфигурирање и администрирање на системот Oracle Solaris 11. Студентите без искуство во управувањето со системот Oracle Solaris 11 треба прво да го поминат курсот за системска администрација Oracle Solaris 11 за да обезбедат ефективно познавање на администрацијата на системот Oracle Solaris 11 пред да се обидат да го поминат овој напреден курс.

 

Оние со искуство во Oracle Solaris 10 треба да го поминат курсот Transition to Oracle Solaris 11 бидејќи тој се надоврзува на вашето знаење за Oracle Solaris 10 и обезбедува обука поприлагодена на вашата позадина. Подобро разбирајте ги најновите информации за подобрувањата на безбедноста, перформансите и приспособливоста што им овозможуваат на клиентите да ги извршуваат своите најпребирливи апликации за претпријатија во приватни, хибридни или јавни облаци.

Содржина

MODULE 1

Managing the Image Packaging System (IPS) and Packages

 

MODULE 2

Installing Oracle Solaris 11 OS on Multiple Hosts

 

MODULE 3

Managing the Business Application Data

 

MODULE 4

Configuring Network and Traffic Failover

 

MODULE 5

Configuring Zones and the Virtual Network

 

MODULE 6

Managing Services and Service Properties

 

MODULE 7

Configuring Privileges and Role Based Access Control

 

MODULE 8

Securing System Resources using Solaris Auditing

 

MODULE 9

Managing Processes and Priorities

 

MODULE 10

Evaluating the System Resources

 

MODULE 11

Monitoring and Troubleshooting System Failures

За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator
Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Инсталира Oracle Solaris 11 користејќи го автоматизираниот инсталатор (AI).
 • Го користи системот за пакување слики (IPS) за управување со пакети.
 • Конфигурира зони и виртуелни мрежи.
 • Конфигурира ја повеќепатната IP адреса.
 • Го обезбеди системот преку користење на привилегии и ревизија.
 • Управува со процесите и проценете ги системските ресурси.
 • Открие алатките потребни за ефективно и ефикасно отстранување на дефекти на софтверот.
Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • Билјана Барукчиева  

  Senior project manager

  @Quinshift

   

  20+ години искуство