Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Здружението на информатичари на Македонија секоја година организира натпревари по информатика за учениците од основните и средните училишта во земјата.

 

Со цел постигнување на подобри резултати и поуспешни ученици на натпреварите, Семос Едукација организира обука за подготовка за натпреварите, по програма изработена од Здружението на Информатичари на Македонија.

 

Натпреварите се стремат да ги опфатат сите ученици од основното и средното образование кои се стекнале со познавања од програмирање. Програмирањето се изведува во програмскиот јазик C++.

 • Аплицирање и учество на електонските натпреавари на mendo.mk
 • Претставување на форматот на натпреварите
 • Временско ограничување
 • Мемориско ограничување
 • Вежби (самостојно решавање задачи согласно стандардите на државниот натпревар)
 • Напредни содржини потребни да се решат задачите и да се постигне посакуваниот успех:
 • STL контејнери (vector, set, map) и нивна употреба.
 • Класи. Конструктор на класа и преоптоварување на оператор
 • Пресметување сложеност
 • Bruteforce, Greedy
 • Бинарно пребарување
 • Динамичко програмирање
 • Теорија на графови
 • BFS
 • DFS
 • Dijkstra

За ученици од VI до IX одделение, и ученици од I до IV година средно

Преку обуката подготовка за државен натпревар по информатика каде се менторирани од предавачи кои се искусни во натпреварувачкото програмирање, учениците ќе се стекнат со  практичното знаење, ќе се зголеми нивната самодовербата и желбата да постигнат подобри разултати на натпреварите по програмирање. 

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Здружението на информатичари на Македонија секоја година организира натпревари по информатика за учениците од основните и средните училишта во земјата.

 

Со цел постигнување на подобри резултати и поуспешни ученици на натпреварите, Семос Едукација организира обука за подготовка за натпреварите, по програма изработена од Здружението на Информатичари на Македонија.

 

Натпреварите се стремат да ги опфатат сите ученици од основното и средното образование кои се стекнале со познавања од програмирање. Програмирањето се изведува во програмскиот јазик C++.

Содржина
 • Аплицирање и учество на електонските натпреавари на mendo.mk
 • Претставување на форматот на натпреварите
 • Временско ограничување
 • Мемориско ограничување
 • Вежби (самостојно решавање задачи согласно стандардите на државниот натпревар)
 • Напредни содржини потребни да се решат задачите и да се постигне посакуваниот успех:
 • STL контејнери (vector, set, map) и нивна употреба.
 • Класи. Конструктор на класа и преоптоварување на оператор
 • Пресметување сложеност
 • Bruteforce, Greedy
 • Бинарно пребарување
 • Динамичко програмирање
 • Теорија на графови
 • BFS
 • DFS
 • Dijkstra
За кого е наменет

За ученици од VI до IX одделение, и ученици од I до IV година средно

Придобивки од курс

Преку обуката подготовка за државен натпревар по информатика каде се менторирани од предавачи кои се искусни во натпреварувачкото програмирање, учениците ќе се стекнат со  практичното знаење, ќе се зголеми нивната самодовербата и желбата да постигнат подобри разултати на натпреварите по програмирање. 

Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Ангела Петреска Акредитирана Академија за Внатрешен дизајн

  Трите работи кои ми оставија најголем впечаток се одличната комуникација со целиот тим на Семос Едукација, искусните предавачи кои поседуваат огромно знаење и кои на забавен и професионален начин ни го пренесуваат и секако колегијалноста во нашата група.

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Николина Петровска Студент

  Ја избрав Семос Едукација затоа што е број 1 едукативен центар каде секој може да ги надополни, сподели и реализира своите знаења и вештини.

Запознајте ги инструкторите

 • Иван Занов  
  Participant
  @International Olympiad in Informatics 2023
   
  6+ години искуство