Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Програмирaње во C# Ниво 2 е продолжение на курсот C# Ниво 1, каде се изучува познатиот програмски јазик. Моќниот програмски јазик C# може да се користи за развој на апликации на Windows, како и во креирање на игри во Unity Game Engine. Сепак, неговите уникатни карактеристики и целосната поддршка за .NET го направија практично првиот избор на секој кој сака да научи како се креира десктоп софтвер за оперативниот систем Windows.

 

C# не едноставен кога станува збор за млади ученици, но им овозможува на децата да го усвојат јазикот на забавен начин додека создаваат игри со помош на C#. Уште повеќе, учењето на суштинските концепти на C# ќе го подготви вашето дете за учење на нови програмски вештини што може лесно да ги користи во иднина во областа програмирање.

 

Ова ги прави C# одлична почетна точка за љубопитни нови програмери. 

 • Теорија на бази на податоци, Microsoft Access и Microsoft SQL Server
 • Интеграција на бази на податоци со .NET апликации
 • Code First и Database First приоди за креирање на бази на податоци
 • Запознавање со почетоците на интернетот и веб апликации
 • Вовед во .Net Core И MVC – технологија за развој на веб апликации
 • Креирање на веб апликација “Семос Универзитет”
 • Entity Framework Core
 • Комплексни податочни модели
 • EF Core миграција
 • Наследување

За ученици од 13 до 17 години

 

Потребно предзнаење:

 • Програмирање во C# Ниво 1
 • Учениците ќе се запознаат со креирање апликации за Windows
 • Со C# програмскиот јазик ќе им ја визуализира суштината на програмирањето.
 • Ќе се запознаат со основните принципи на кодирањето на видео игри доколку сакаат да продолжат со едукација во таа насока.

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Програмирaње во C# Ниво 2 е продолжение на курсот C# Ниво 1, каде се изучува познатиот програмски јазик. Моќниот програмски јазик C# може да се користи за развој на апликации на Windows, како и во креирање на игри во Unity Game Engine. Сепак, неговите уникатни карактеристики и целосната поддршка за .NET го направија практично првиот избор на секој кој сака да научи како се креира десктоп софтвер за оперативниот систем Windows.

 

C# не едноставен кога станува збор за млади ученици, но им овозможува на децата да го усвојат јазикот на забавен начин додека создаваат игри со помош на C#. Уште повеќе, учењето на суштинските концепти на C# ќе го подготви вашето дете за учење на нови програмски вештини што може лесно да ги користи во иднина во областа програмирање.

 

Ова ги прави C# одлична почетна точка за љубопитни нови програмери. 

Содржина
 • Теорија на бази на податоци, Microsoft Access и Microsoft SQL Server
 • Интеграција на бази на податоци со .NET апликации
 • Code First и Database First приоди за креирање на бази на податоци
 • Запознавање со почетоците на интернетот и веб апликации
 • Вовед во .Net Core И MVC – технологија за развој на веб апликации
 • Креирање на веб апликација “Семос Универзитет”
 • Entity Framework Core
 • Комплексни податочни модели
 • EF Core миграција
 • Наследување
За кого е наменет

За ученици од 13 до 17 години

 

Потребно предзнаење:

 • Програмирање во C# Ниво 1
Придобивки од курс
 • Учениците ќе се запознаат со креирање апликации за Windows
 • Со C# програмскиот јазик ќе им ја визуализира суштината на програмирањето.
 • Ќе се запознаат со основните принципи на кодирањето на видео игри доколку сакаат да продолжат со едукација во таа насока.
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Ангела Петреска Акредитирана Академија за Внатрешен дизајн

  Трите работи кои ми оставија најголем впечаток се одличната комуникација со целиот тим на Семос Едукација, искусните предавачи кои поседуваат огромно знаење и кои на забавен и професионален начин ни го пренесуваат и секако колегијалноста во нашата група.

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Николина Петровска Студент

  Ја избрав Семос Едукација затоа што е број 1 едукативен центар каде секој може да ги надополни, сподели и реализира своите знаења и вештини.

Запознајте ги инструкторите

 • Злате Ристовски  

  Senior Software Developer

  @Axeltra: Nearshore Software Outsourcing

   

  13+ години искуство

 • Искра Дочовска
  Full Stack Engineer
  @IT Labs

  1.5 години искуство
 • Марио Илиќ  

  Data Analyst

  @Pabau

   

  4 години искуство