Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Autodesk Revit MEP курсот е наменет за машинските, електротехничките и градежните инженери, како и за архитектите кои сакаат да научат да работат на најпопуларната БИМ платформа за проектирање на инсталации во високоградбата во светот.

 

Autodesk Revit MEP е софтвер кој овозможува брза, прецизна, квалитетна изработка на комплексни проекти за електрични инсталации, водовод и канализација, греење, ладење и вентилација на објекти.

 • Вовед во Autodesk Revit MEP
 • Работа со линкувани архитектонски проекти
 • Креирање и модификација на погледи
 • Општо разбирање на инсталациите во Revit
 • Креирање на простории и зони
 • Анализи за греење и ладење
 • Работа со елементи за машински инсталации
 • Работа со елементи за водоводни и канализациони инсталации
 • Работа со ППЗ системи
 • Работа со елементи за електрични инсталации
 • Креирање на техничка документација
 • Додавање на ознаки и креирање на предмер пресметки
 • Изработка на детали во Autodesk Revit MEP

Овој курс е наменет за:

 

 • Градежни инженери за проектирање и анализа на носивите конструкции од челик или бетон, изработка на арматурни детали, како и оптимизација на решенијата преку автоматска проверка на комплетниот проект

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Разбира принципи на БИМ технологија и научи како да ги применува во Autodesk Revit софтверот
 • Работи со Autodesk Revit работната околина и интерфејс
 • Внесува и поврзува MEP компоненти и ќе го користи System Browser
 • Работи со линковани Revit фајлови и CAD фајлови
 • Креира простории и зони за да може да се анализира греење и ладење
 • Креира елементи за машински инсталации
 • Креира водоводни инсталации
 • Креира електрични инсталации
 • Креира канализациони инсталации
 • Тестира електрични инсталации
 • Креира и означува документи за градба
 • Додава ознаки и креира предмер пресметки
 • Креира 2D детали во Autodesk Revit софтерот
 • Поставува sheets for plotting како техничка документација

Сертификат за посета на курс издаден од Autodesk

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Autodesk User Certification за соодветна Autodesk апликација.

 

 

Autodesk Certified User

 

Силни софтверски вештини за дизајн се одличен адут во академските и професионалните области. Учењето на врвните дизајнерски софтвери од Autodesk заедно со Autodesk User Certification им дава можност на слушателите да имаат огромна предност при постигнувањето успех во своето образование или кариера.

Опис

Autodesk Revit MEP курсот е наменет за машинските, електротехничките и градежните инженери, како и за архитектите кои сакаат да научат да работат на најпопуларната БИМ платформа за проектирање на инсталации во високоградбата во светот.

 

Autodesk Revit MEP е софтвер кој овозможува брза, прецизна, квалитетна изработка на комплексни проекти за електрични инсталации, водовод и канализација, греење, ладење и вентилација на објекти.

Содржина
 • Вовед во Autodesk Revit MEP
 • Работа со линкувани архитектонски проекти
 • Креирање и модификација на погледи
 • Општо разбирање на инсталациите во Revit
 • Креирање на простории и зони
 • Анализи за греење и ладење
 • Работа со елементи за машински инсталации
 • Работа со елементи за водоводни и канализациони инсталации
 • Работа со ППЗ системи
 • Работа со елементи за електрични инсталации
 • Креирање на техничка документација
 • Додавање на ознаки и креирање на предмер пресметки
 • Изработка на детали во Autodesk Revit MEP
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Градежни инженери за проектирање и анализа на носивите конструкции од челик или бетон, изработка на арматурни детали, како и оптимизација на решенијата преку автоматска проверка на комплетниот проект
Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Разбира принципи на БИМ технологија и научи како да ги применува во Autodesk Revit софтверот
 • Работи со Autodesk Revit работната околина и интерфејс
 • Внесува и поврзува MEP компоненти и ќе го користи System Browser
 • Работи со линковани Revit фајлови и CAD фајлови
 • Креира простории и зони за да може да се анализира греење и ладење
 • Креира елементи за машински инсталации
 • Креира водоводни инсталации
 • Креира електрични инсталации
 • Креира канализациони инсталации
 • Тестира електрични инсталации
 • Креира и означува документи за градба
 • Додава ознаки и креира предмер пресметки
 • Креира 2D детали во Autodesk Revit софтерот
 • Поставува sheets for plotting како техничка документација
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Autodesk

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Autodesk User Certification за соодветна Autodesk апликација.

 

 

Autodesk Certified User

 

Силни софтверски вештини за дизајн се одличен адут во академските и професионалните области. Учењето на врвните дизајнерски софтвери од Autodesk заедно со Autodesk User Certification им дава можност на слушателите да имаат огромна предност при постигнувањето успех во своето образование или кариера.

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Матеј Поповски студент за внатрешен дизајн

  Имам одличен општ прв впечаток од Академијата. Прво од координаторите и нивната љубезност па се до инструкторите и нивната професионалност. Секое предавање е посебно искуство, исполнето со позитивна енергија и нови знаења.

 • - Дона Дамчевска студент за внатрешен дизајн

  Знаев дека е полн погодок за мене бидејќи е место каде што можам да учам од вистински професионалци и каде што ќе запознаам дизајнери кои се успешни во својата професија.

 • - Георгина Мирческа Академија за внатрешен дизајн

  Официјалната Autodesk Академија за внатрешен дизајн на Семос Едукација, ми даде можност да го надградам своето знаење со цел да ги користам најсовремените програми и алатки и да бидам во тек со светските стандарди кога станува збор за изработка на ентериерни решенија.

 • - Јована Крстевска Академија за внатрешен дизајн

  Знаењето и практичното искуство од Академијата ми овозможија да започнам со изработка на моето професионално портфолио и да бидам конкурентна на пазарот на трудот.

 • - Маја Нацевска Академија за внатрешен дизајн

  Со знаењето кое го стекнав на Академијата за внатрешен дизајн во Семос Едукација, се чуствувам спремна за следното поглавје во мојот живот и секој предизвик кој доаѓа со професијата Дизајнер на ентериери.

 • - Георгина Мирческа Академија за внатрешен дизајн

  Запишете се уште денес! :) Секој почеток е тежок, но истовремено е и полн со предизвици без кои не можеме да имаме личен и професионален развој.

Запознајте ги инструкторите

 • Трајче Стојанов  

  International BIM Consultant

  Autodesk Certified Instructor

  CEO & Founder

  @ZWEI LTD

   

  17+ години искуство