Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Сертификати

Get started with Microsoft Sentinel security operations by configuring the Microsoft Sentinel workspace, connecting Microsoft services and Windows security events to Microsoft Sentinel, configuring Microsoft Sentinel analytics rules, and responding to threats with automated responses.

MODULE 1
Create and manage Microsoft Sentinel workspaces
 
MODULE 2
Connect Microsoft services to Microsoft Sentinel
 
MODULE 3
Connect Windows hosts to Microsoft Sentinel
 
MODULE 4
Threat detection with Microsoft Sentinel analytics
 
MODULE 5
Automation in Microsoft Sentinel
 
MODULE 6
Configure SIEM security operations using Microsoft Sentinel

Prerequisites:
 

 • Fundamental understanding of Microsoft Azure
 • Basic understanding of Microsoft Sentinel
 • Experience using Kusto Query Language (KQL) in Microsoft Sentinel

Applied Skills Assessment – Configure SIEM security operations using Microsoft Sentinel

Опис

Get started with Microsoft Sentinel security operations by configuring the Microsoft Sentinel workspace, connecting Microsoft services and Windows security events to Microsoft Sentinel, configuring Microsoft Sentinel analytics rules, and responding to threats with automated responses.

Содржина

MODULE 1
Create and manage Microsoft Sentinel workspaces
 
MODULE 2
Connect Microsoft services to Microsoft Sentinel
 
MODULE 3
Connect Windows hosts to Microsoft Sentinel
 
MODULE 4
Threat detection with Microsoft Sentinel analytics
 
MODULE 5
Automation in Microsoft Sentinel
 
MODULE 6
Configure SIEM security operations using Microsoft Sentinel

За кого е наменет

Prerequisites:
 

 • Fundamental understanding of Microsoft Azure
 • Basic understanding of Microsoft Sentinel
 • Experience using Kusto Query Language (KQL) in Microsoft Sentinel
Сертификати

Applied Skills Assessment – Configure SIEM security operations using Microsoft Sentinel

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Демјан Анатоли студент за JavaScript

  IT едукативен центар кој е постојан на пазарот и нуди постабилен резултат од останатите, која оди во тандем со пониската цена од поголемиот дел од конкуренцијата, факт кој ми помогна да ја изберам токму Семос JavaScript Академијата како вистински избор за моето надградување во ова поле.

 • - Дарко Младеновски студент за Microsoft .NET

  .NET Академијата на Семос Едукација најмногу одговараше на моите потреби – програмата е напредна, опфаќа front-end и back-end програмирање, како и Cloud технологии и е предвидена за луѓе со искуство во програмирање.