Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Сертификати

This learning path guides you in securing Azure services and workloads using Microsoft Cloud Security Benchmark controls in Microsoft Defender for Cloud via the Azure portal.

MODULE 1
Filter network traffic with a network security group using the Azure portal
 
MODULE 2
Create a Log Analytics workspace for Microsoft Defender for Cloud
 
MODULE 3
Set up Microsoft Defender for Cloud
 
MODULE 4
Configure and integrate a Log Analytics agent and workspace in Defender for Cloud
 
MODULE 5
Configure Azure Key Vault networking settings
 
MODULE 6
Connect an Azure SQL server using an Azure Private Endpoint using the Azure portal

Prerequisites:

none

Applied Skills Assessment – Configure SIEM security operations using Microsoft Sentinel

Опис

This learning path guides you in securing Azure services and workloads using Microsoft Cloud Security Benchmark controls in Microsoft Defender for Cloud via the Azure portal.

Содржина

MODULE 1
Filter network traffic with a network security group using the Azure portal
 
MODULE 2
Create a Log Analytics workspace for Microsoft Defender for Cloud
 
MODULE 3
Set up Microsoft Defender for Cloud
 
MODULE 4
Configure and integrate a Log Analytics agent and workspace in Defender for Cloud
 
MODULE 5
Configure Azure Key Vault networking settings
 
MODULE 6
Connect an Azure SQL server using an Azure Private Endpoint using the Azure portal

За кого е наменет

Prerequisites:

none

Сертификати

Applied Skills Assessment – Configure SIEM security operations using Microsoft Sentinel

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Демјан Анатоли студент за JavaScript

  IT едукативен центар кој е постојан на пазарот и нуди постабилен резултат од останатите, која оди во тандем со пониската цена од поголемиот дел од конкуренцијата, факт кој ми помогна да ја изберам токму Семос JavaScript Академијата како вистински избор за моето надградување во ова поле.

 • - Дарко Младеновски студент за Microsoft .NET

  .NET Академијата на Семос Едукација најмногу одговараше на моите потреби – програмата е напредна, опфаќа front-end и back-end програмирање, како и Cloud технологии и е предвидена за луѓе со искуство во програмирање.