Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис

Курсот за обезбедување мрежи со Cisco Firepower Next Generation IPS (SSFIPS) v4.0 ви покажува како да распоредите и користите Cisco Firepower® Систем за спречување на упад од следната генерација (NGIPS).

 

Овој практичен курс ви дава знаење и вештини за користење на карактеристиките на платформата и вклучува firewall безбедносни концепти, архитектура на платформа и клучни карактеристики; длабинска анализа на настани, вклучувајќи откривање на мрежен малициозен софтвер и тип на датотека, NGIPS подесување и конфигурација, вклучувајќи контрола на апликации, безбедносно разузнавање, заштитен ѕид и контроли на малициозен софтвер и датотеки базирани на мрежа, безбедносно разузнавање и конфигурација на политиката за анализа на мрежата дизајнирана да открие сообраќајни обрасци; конфигурација и распоредување на политики за корелација за преземање акција врз основа на откриените настани; смена на проблеми; системски и кориснички административни задачи и многу повеќе.

 

Овој курс ви помага да се подготвите за полагање на испитот, Securing Networks with Cisco Firepower (300-710 SNCF), што води до сертификати за CCNP Security и Cisco Certified Specialist – Network Security Firepower сертификати. Испитот 300-710 SNCF има и втор подготвителен курс, Securing Networks with Cisco Firepower Next Generation Firewall – SSNGFW (SSNGFW). Можете да ги посетувате овие курсеви по кој било редослед. Со комплетирање на овој курс исто добивате 40 кредити за континуирано образование (CE) за ресертификација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Опис

Курсот за обезбедување мрежи со Cisco Firepower Next Generation IPS (SSFIPS) v4.0 ви покажува како да распоредите и користите Cisco Firepower® Систем за спречување на упад од следната генерација (NGIPS).

 

Овој практичен курс ви дава знаење и вештини за користење на карактеристиките на платформата и вклучува firewall безбедносни концепти, архитектура на платформа и клучни карактеристики; длабинска анализа на настани, вклучувајќи откривање на мрежен малициозен софтвер и тип на датотека, NGIPS подесување и конфигурација, вклучувајќи контрола на апликации, безбедносно разузнавање, заштитен ѕид и контроли на малициозен софтвер и датотеки базирани на мрежа, безбедносно разузнавање и конфигурација на политиката за анализа на мрежата дизајнирана да открие сообраќајни обрасци; конфигурација и распоредување на политики за корелација за преземање акција врз основа на откриените настани; смена на проблеми; системски и кориснички административни задачи и многу повеќе.

 

Овој курс ви помага да се подготвите за полагање на испитот, Securing Networks with Cisco Firepower (300-710 SNCF), што води до сертификати за CCNP Security и Cisco Certified Specialist – Network Security Firepower сертификати. Испитот 300-710 SNCF има и втор подготвителен курс, Securing Networks with Cisco Firepower Next Generation Firewall – SSNGFW (SSNGFW). Можете да ги посетувате овие курсеви по кој било редослед. Со комплетирање на овој курс исто добивате 40 кредити за континуирано образование (CE) за ресертификација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.