Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

A4Q Practical Tester е револуционерно решение базирано на вештачка интелигенција за развивање и применување на професионални вештини за тестирање.

 

 

Оваа иновативна програма е направена како резултат на зголемената побарувачка на индустријата за тестери кои можат ефективно да ги применат своите теоретски знаења во пракса.

 

Софтвер тестинг индустријата бара повеќе од само знаење стекнато преку теорија.
A4Q Practical Tester ја користи моќта на вештачката интелигенција која преку симулација на реални сценарија и стручно одбраната содржина нуди сеопфатно и практично искуство за учење.

 

Интерактивните модули, практични вежби и AI-динамичните повратни информации во реално време ќе го продлабочат вашето разбирање, овозможувајќи ви самоуверено да ги применувате основните принципи и техники за тестирање кои се во голема побарувачка од страна на работодавците во софтвер тестер индустријата денес.

 

 

*Ја надополнува сертификацијата ISTQB Software Testing Foundation Level (CTFL).

Што ќе научите:

 

  • Да примените black-box техники за тестирање (Boundary Value Analysis, Equivalence Partitioning, State Transition, and Decision Tables) за да креирате и ефикасно да извршувате ефективни тест случаи.

 

  • Како да ги користете техниките за проценка прецизно, за да ја подобрите севкупната ефикасност и продуктивност на процесот на тестирање.

 

  • Да идентификувате и пријавувате проблеми уште на почеток од циклусот на развивање на софтверот, користејќи стратегии како што се приоритизација на тест случаите и моделот за дизајн на тест случаите пред почнување со пишување на код.

 

  • Како да направите ефективен тест план кој обезбедува рамка и структура која ги покрива критичните компоненти потребни на сите засегнати страни за да се обезбеди успешно тестирање.

 

Без разлика дали сте почетник или искусен софтвер тестер, оваа програма ќе ви помогне да се здобиете со практични вештини и знаења кои се од голема побарувачка од денешните тимови за развој на софтвер и работодавците во софтвер тестинг индустријата.

 

Исто така е идеален за сите кои ја поседуваат сертификацијата на ниво Foundation level (CTFL).

 

Особено наменет за:

 

• Почетници, за оние кои се на почетокот во кариерата и сакаат да ги зајакнат своите вештини и техники на тестирање.

• Тестери, тест аналитичари, тест инженери и инженери за осигурување на квалитет.

• Софтвер девелопери и други членови од тимот кои треба да ги развијат своите вештини за тестирање.

A4Q Practical Tester ја проценува способноста на слушателот да:.

 

  • Подготви сеопфатни извештаи за дефекти за подобра и полесна комуникација со развојните тимови, кои придонесуваат за севкупниот квалитет на производот.

 

 

*За компании– Обучете ги и подгответе ги вашите нови тестери да станат вешти тестери кои ќе бидат поефикасни и ќе придонесат на работното место.

Сертификат за присуство на курсот се издава од Семос Едукација.

 

Официјален испит – не е вклучен во цената.

 

Сертификацијата A4Q Practical Tester е глобално призната валидација на вашата експертиза, покажувајќи им ја на потенцијалните работодавачи вашата посветеност на професионален развој и вашата способност да се истакнувате во улогата на тестирање софтвер.

За разлика од традиционалните испити каде се поставуваат прашање на кои треба да се одговори со избор на еден од понудените опции, A4Q Practical Tester ја проценува вашата компетентност. За да го положите испитот, мора правилно да ги примените техниките за тестирање и да креирате тест случаи, извештаи за дефекти и планови за тестирање. Носителите на сертификацијата A4Q Practical Tester покажаа дека можат да го искористат своето знаење за тестирање во сценарија од реалниот свет.

 

Детали за испитот:

Времетраење: 60 минути (25% дополнително време за оние на кои јазикот на испитот не им е мајчин јазик)

Резултат потребен за положување: 65%

Број на прашања од испитот: 15

Јазик: Англиски

 

 

*За да добиете најголема корист од A4Q Practical Tester, се препорачува ISTQB® Certified Tester Foundation Level (CTFL) сертификатот.

Опис

A4Q Practical Tester е револуционерно решение базирано на вештачка интелигенција за развивање и применување на професионални вештини за тестирање.

 

 

Оваа иновативна програма е направена како резултат на зголемената побарувачка на индустријата за тестери кои можат ефективно да ги применат своите теоретски знаења во пракса.

 

Софтвер тестинг индустријата бара повеќе од само знаење стекнато преку теорија.
A4Q Practical Tester ја користи моќта на вештачката интелигенција која преку симулација на реални сценарија и стручно одбраната содржина нуди сеопфатно и практично искуство за учење.

 

Интерактивните модули, практични вежби и AI-динамичните повратни информации во реално време ќе го продлабочат вашето разбирање, овозможувајќи ви самоуверено да ги применувате основните принципи и техники за тестирање кои се во голема побарувачка од страна на работодавците во софтвер тестер индустријата денес.

 

 

*Ја надополнува сертификацијата ISTQB Software Testing Foundation Level (CTFL).

Содржина

Што ќе научите:

 

  • Да примените black-box техники за тестирање (Boundary Value Analysis, Equivalence Partitioning, State Transition, and Decision Tables) за да креирате и ефикасно да извршувате ефективни тест случаи.

 

  • Како да ги користете техниките за проценка прецизно, за да ја подобрите севкупната ефикасност и продуктивност на процесот на тестирање.

 

  • Да идентификувате и пријавувате проблеми уште на почеток од циклусот на развивање на софтверот, користејќи стратегии како што се приоритизација на тест случаите и моделот за дизајн на тест случаите пред почнување со пишување на код.

 

  • Како да направите ефективен тест план кој обезбедува рамка и структура која ги покрива критичните компоненти потребни на сите засегнати страни за да се обезбеди успешно тестирање.

 

За кого е наменет

Без разлика дали сте почетник или искусен софтвер тестер, оваа програма ќе ви помогне да се здобиете со практични вештини и знаења кои се од голема побарувачка од денешните тимови за развој на софтвер и работодавците во софтвер тестинг индустријата.

 

Исто така е идеален за сите кои ја поседуваат сертификацијата на ниво Foundation level (CTFL).

 

Особено наменет за:

 

• Почетници, за оние кои се на почетокот во кариерата и сакаат да ги зајакнат своите вештини и техники на тестирање.

• Тестери, тест аналитичари, тест инженери и инженери за осигурување на квалитет.

• Софтвер девелопери и други членови од тимот кои треба да ги развијат своите вештини за тестирање.

Придобивки од курс

A4Q Practical Tester ја проценува способноста на слушателот да:.

 

  • Подготви сеопфатни извештаи за дефекти за подобра и полесна комуникација со развојните тимови, кои придонесуваат за севкупниот квалитет на производот.

 

 

*За компании– Обучете ги и подгответе ги вашите нови тестери да станат вешти тестери кои ќе бидат поефикасни и ќе придонесат на работното место.

Сертификати

Сертификат за присуство на курсот се издава од Семос Едукација.

 

Официјален испит – не е вклучен во цената.

 

Сертификацијата A4Q Practical Tester е глобално призната валидација на вашата експертиза, покажувајќи им ја на потенцијалните работодавачи вашата посветеност на професионален развој и вашата способност да се истакнувате во улогата на тестирање софтвер.

За разлика од традиционалните испити каде се поставуваат прашање на кои треба да се одговори со избор на еден од понудените опции, A4Q Practical Tester ја проценува вашата компетентност. За да го положите испитот, мора правилно да ги примените техниките за тестирање и да креирате тест случаи, извештаи за дефекти и планови за тестирање. Носителите на сертификацијата A4Q Practical Tester покажаа дека можат да го искористат своето знаење за тестирање во сценарија од реалниот свет.

 

Детали за испитот:

Времетраење: 60 минути (25% дополнително време за оние на кои јазикот на испитот не им е мајчин јазик)

Резултат потребен за положување: 65%

Број на прашања од испитот: 15

Јазик: Англиски

 

 

*За да добиете најголема корист од A4Q Practical Tester, се препорачува ISTQB® Certified Tester Foundation Level (CTFL) сертификатот.

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Маја Ангелеска студент на ISTQB за Software Tester

  За Академијата слушав многу позитивни коментари и разгледувајќи ја содржината на програмата воопшто не се двоумев за изборот на Семос Едукација и Aкадемијата за Software Tester.

 • - Мартин Доков Software Tester (QA) во ReThing

  Со одличната програма на Академијата за Software Tester на Семос Едукација, заедно со знаењето и вложениот труд на професорот Фисник Доко, се стекнав со знаење и пракса за да можам да се вработам по оваа струка.

 • - Наташа Јовановски QA Consultant во Solutionade

  Работам како QA Consultant во Solutionade. Завршниот проект, најинтересниот дел од студиите, ми помогна да го совладам материјалот и да го покажам знаењето во реален проект. Не двоумете се да направите career switch, само така ќе ги исполните сите свои цели.

 • - Никола Николовски Test Automation Engineer во RLDatix

  На сите оние кои сакаат да изградат кариера како Automation Software Tester, им препорачувам да бидат упорни, истрајни и вредно да работат. За да има успех мора од некаде да се почне. Овде успехот започнува од носење на правилна одлука за избор на соодветна Академија за стабилна иднина, а тоа е Академијата за Automation Software Testing во Семос Едукација.

Запознајте ги инструкторите

 • д-р Фисник Доко  

  Microsoft Certifed Trainer

  ISTQB Certified Trainer

  PhD, Computer science and engineering

  Azure Architect @Adeva

   

  13+ години искуство

 • Веле Павловски  

  Microsoft Certified Trainer

  ISTQB Certified Trainer

  Software Architect @Semos Cloud

   

  14+ години искуство

 • Гоце Симоновски   Quality Assurance Manager @WSAudiology   7+ години искуство
 • Димче Ацковски  

  Senior QA Analyst

  @RLDatix

   

  3+ години искуство