Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Овој курс ја дава основата на разбирањето на бизнис анализата во рамките на секоја организација, каде што истата се користи.

 

За време на оваа обука, слушателите ќе се запознаат со теоријата, но и со практичната примена на на бизнис анализата.

 

Преку низа практични примери слушателите ќе имаат можност да разберат како можат да управуваат со барањата на нивните клиенти и како да креираат комплетни решенија – од идеја до испорака.

 • Што е Бизнис Анализа
 • Улогата на Бизнис Аналитичар
 • Стратегиска Анализа
 • Процесен модел за бизнис анализа
 • Техники за истражување
 • Менаџмент и анализа на засегнати страни
 • Моделирање на бизнис процеси
 • Дефинирање на решенија
 • Креирање на business case
 • Менаџмент на барања
 • Испорака на барања и на вкупно бизнис решение

Овој курс е наменет за:

 

 • Лица коишто се занимаваат со анализа на решенија
 • Членови на проектни тимови кои работат на обработка на барања

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Ги идентификува и надогради своите вештини со цел да ги развие своите кариерни достигнувања
 • Ги согледа придобивките на добриот менаџмент и ефективно управување со барањата од засегнатите страни за било кој проект

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Овој курс ја дава основата на разбирањето на бизнис анализата во рамките на секоја организација, каде што истата се користи.

 

За време на оваа обука, слушателите ќе се запознаат со теоријата, но и со практичната примена на на бизнис анализата.

 

Преку низа практични примери слушателите ќе имаат можност да разберат како можат да управуваат со барањата на нивните клиенти и како да креираат комплетни решенија – од идеја до испорака.

Содржина
 • Што е Бизнис Анализа
 • Улогата на Бизнис Аналитичар
 • Стратегиска Анализа
 • Процесен модел за бизнис анализа
 • Техники за истражување
 • Менаџмент и анализа на засегнати страни
 • Моделирање на бизнис процеси
 • Дефинирање на решенија
 • Креирање на business case
 • Менаџмент на барања
 • Испорака на барања и на вкупно бизнис решение
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Лица коишто се занимаваат со анализа на решенија
 • Членови на проектни тимови кои работат на обработка на барања
Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Ги идентификува и надогради своите вештини со цел да ги развие своите кариерни достигнувања
 • Ги согледа придобивките на добриот менаџмент и ефективно управување со барањата од засегнатите страни за било кој проект
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Ангела Петреска Акредитирана Академија за Внатрешен дизајн

  Трите работи кои ми оставија најголем впечаток се одличната комуникација со целиот тим на Семос Едукација, искусните предавачи кои поседуваат огромно знаење и кои на забавен и професионален начин ни го пренесуваат и секако колегијалноста во нашата група.

 • - Ивана Икономова Акредитирана Академија за човечки ресурси

  Би сакала да придонесам и да им покажам на како и преку креативни и практични решенија да ги исполнат своите лични потенцијали, а воедно и целите на самата компанија во која работат.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

Запознајте ги инструкторите

 • Билјана Дрвошанова
  Head of Delivery Management
  @HTEC

  18 + години искуство