Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Подготвителени сесии за проектен менаџмент на кои слушателите покрај можноста да се запознаат со основите на проектниот менаџмент, дополнително ќе се здобијат со знаења како истите може да ги применат во пракса.

 

Обуката претставува одлична можност за здобивање на основни и практични знаења, и е наменета за сите оние кои за првпат се среќаваат со проектниот менаџмент. Дополнително овие подготвителни сесии се основа за посетување на курсот Проектен Менаџмент – напредно ниво и интензивниот курс за подготовка на проект менаџмент професионалци (PMP)

 • Основи на проектен менаџмент
 • Налог за одпочнување на проектот (Project Charter)
 • Планирање на проектот
 • Извршување на проектот
 • Мониторинг и контрола
 • Затворање на проектот

Овој курс е наменет за:

 

 • Лица коишто се заинтересирани да се запознаат со проектната методологија
 • Проектни менаџери од било која област
 • Раководители на проекти и и членови на проектни тимови

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Ги идентификува и надогради своите вештини со цел да ги развие своите кариерни достигнувања
 • Ги согледа придобивките на добриот менаџмент и ефективно управување со ресурсите за било кој проект
 • Успева да заврши поголем број од своите проекти на време и во рамките на планираниот буџет
 • Го разбира и зборува глобалниот јазик на проектниот менаџмент

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Подготвителени сесии за проектен менаџмент на кои слушателите покрај можноста да се запознаат со основите на проектниот менаџмент, дополнително ќе се здобијат со знаења како истите може да ги применат во пракса.

 

Обуката претставува одлична можност за здобивање на основни и практични знаења, и е наменета за сите оние кои за првпат се среќаваат со проектниот менаџмент. Дополнително овие подготвителни сесии се основа за посетување на курсот Проектен Менаџмент – напредно ниво и интензивниот курс за подготовка на проект менаџмент професионалци (PMP)

Содржина
 • Основи на проектен менаџмент
 • Налог за одпочнување на проектот (Project Charter)
 • Планирање на проектот
 • Извршување на проектот
 • Мониторинг и контрола
 • Затворање на проектот
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Лица коишто се заинтересирани да се запознаат со проектната методологија
 • Проектни менаџери од било која област
 • Раководители на проекти и и членови на проектни тимови
Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Ги идентификува и надогради своите вештини со цел да ги развие своите кариерни достигнувања
 • Ги согледа придобивките на добриот менаџмент и ефективно управување со ресурсите за било кој проект
 • Успева да заврши поголем број од своите проекти на време и во рамките на планираниот буџет
 • Го разбира и зборува глобалниот јазик на проектниот менаџмент
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Ангела Петреска Акредитирана Академија за Внатрешен дизајн

  Трите работи кои ми оставија најголем впечаток се одличната комуникација со целиот тим на Семос Едукација, искусните предавачи кои поседуваат огромно знаење и кои на забавен и професионален начин ни го пренесуваат и секако колегијалноста во нашата група.

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

Запознајте ги инструкторите

 • Билјана Дрвошанова
  Head of Delivery Management
  @HTEC

  18 + години искуство