Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

За слушателите кои сакаат да ги совладаат и понапредните можности на програмот MS Excel зи да добијат идеи за посовршено, побрзо и полесно работење како и решавање на сите деловни проблеми.

 • Внесување на податоци
 • Забрзано внесување на податоци сo AutoComplete
 • Креирање на работни табели
 • Модификација на работните табели
 • Манипулација со работни листови
 • Форматирање на табела
 • Напредно форматирање сo Сите опции на Format Cells
 • Референци на ќелии
 • Работа со формули
 • Користење на вградени функции во Excel (Sum, Average, Max, Min, Count, Count blank, Counta, Product, Round, If….)
 • Функции: COUNTA, COUNTBLANK, COUNTIF, COUNTIFS, SUMIF, SUMIFS, IF и Nested IF, VLOOKUP, INDEX, MATCH, DATE, TEXT, LEFT, MID, RIGHT, UPPER, LOWER, DCOUNT, DSUM
 • Ограничување на внес на податоци – Data Validation
 • Условни форматирање – Conditional Formatting
 • Работа со Table како база на податоци
 • Контролна вежба
 • Визуелно претставување на податоци
 • Напредно користење на графикони
 • Организирање и анализа на податоци
 • Групирање на податоци
 • Филтрирање: AutoFilter, Custom Filter, Advanced Filter
 • Работа со големи табели
 • Замрзнување на редици и колони
 • Работа со Pivot Table
 • Работа со макроа
 • Заштита на податоци сo Protect Document
 • Припрема за печатење и печатење
 • Алатки за анализа: Што – ако
 • Завршна вежба

Овој курс е наменет за:

 

 • Секој кој сака да надгради своите основни вештини за табеларни пресметки, статистички податоци, финансиска анализа и приказ на податоците во вид на графикони
 • По завршувањето на курсот слушателот ќе:
 • Знае да работи со линкувани Excel документи
 • Употребува напредни Excel функции
 • Валидира податоци
 • Употребува Paste Special командата
 • Анализира податоци
 • Знае кондиционално форматирање
 • Употребува пивот табели
 • Биде подготвен да го полага испитот Microsoft Office Specialist for Excel, кој не е вклучен во цената

 

Сертификатот Microsoft Office Specialist (MOS) е еден од најполаганите водечки ИТ сертификати во светот. Сертификатот е прифатен на глобално ниво кој претставува квалификација базирана на стандардите за оценување на знаење и вештини за продуктивно користење на Microsoft Word.

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Microsoft Office Specialist за соодветна Micrososft Office апликација.

 

 

Сертификатот Microsoft Office Specialist (MOS) е еден од најполаганите водечки ИТ сертификати во светот.

 

Сертификатот е прифатен на глобално ниво кој претставува квалификација базирана на стандардите за оценување на знаење и вештини за продуктивно користење на Microsoft Office Excel.

Опис

За слушателите кои сакаат да ги совладаат и понапредните можности на програмот MS Excel зи да добијат идеи за посовршено, побрзо и полесно работење како и решавање на сите деловни проблеми.

Содржина
 • Внесување на податоци
 • Забрзано внесување на податоци сo AutoComplete
 • Креирање на работни табели
 • Модификација на работните табели
 • Манипулација со работни листови
 • Форматирање на табела
 • Напредно форматирање сo Сите опции на Format Cells
 • Референци на ќелии
 • Работа со формули
 • Користење на вградени функции во Excel (Sum, Average, Max, Min, Count, Count blank, Counta, Product, Round, If….)
 • Функции: COUNTA, COUNTBLANK, COUNTIF, COUNTIFS, SUMIF, SUMIFS, IF и Nested IF, VLOOKUP, INDEX, MATCH, DATE, TEXT, LEFT, MID, RIGHT, UPPER, LOWER, DCOUNT, DSUM
 • Ограничување на внес на податоци – Data Validation
 • Условни форматирање – Conditional Formatting
 • Работа со Table како база на податоци
 • Контролна вежба
 • Визуелно претставување на податоци
 • Напредно користење на графикони
 • Организирање и анализа на податоци
 • Групирање на податоци
 • Филтрирање: AutoFilter, Custom Filter, Advanced Filter
 • Работа со големи табели
 • Замрзнување на редици и колони
 • Работа со Pivot Table
 • Работа со макроа
 • Заштита на податоци сo Protect Document
 • Припрема за печатење и печатење
 • Алатки за анализа: Што – ако
 • Завршна вежба
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Секој кој сака да надгради своите основни вештини за табеларни пресметки, статистички податоци, финансиска анализа и приказ на податоците во вид на графикони
Придобивки од курс
 • По завршувањето на курсот слушателот ќе:
 • Знае да работи со линкувани Excel документи
 • Употребува напредни Excel функции
 • Валидира податоци
 • Употребува Paste Special командата
 • Анализира податоци
 • Знае кондиционално форматирање
 • Употребува пивот табели
 • Биде подготвен да го полага испитот Microsoft Office Specialist for Excel, кој не е вклучен во цената

 

Сертификатот Microsoft Office Specialist (MOS) е еден од најполаганите водечки ИТ сертификати во светот. Сертификатот е прифатен на глобално ниво кој претставува квалификација базирана на стандардите за оценување на знаење и вештини за продуктивно користење на Microsoft Word.

Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

 

Со положен испит се стекнувате со меѓународно признат сертификат – Microsoft Office Specialist за соодветна Micrososft Office апликација.

 

 

Сертификатот Microsoft Office Specialist (MOS) е еден од најполаганите водечки ИТ сертификати во светот.

 

Сертификатот е прифатен на глобално ниво кој претставува квалификација базирана на стандардите за оценување на знаење и вештини за продуктивно користење на Microsoft Office Excel.

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Ангела Петреска Акредитирана Академија за Внатрешен дизајн

  Трите работи кои ми оставија најголем впечаток се одличната комуникација со целиот тим на Семос Едукација, искусните предавачи кои поседуваат огромно знаење и кои на забавен и професионален начин ни го пренесуваат и секако колегијалноста во нашата група.

 • - Николина Петровска Студент

  Ја избрав Семос Едукација затоа што е број 1 едукативен центар каде секој може да ги надополни, сподели и реализира своите знаења и вештини.

 • - Ивана Икономова Акредитирана Академија за човечки ресурси

  Би сакала да придонесам и да им покажам на како и преку креативни и практични решенија да ги исполнат своите лични потенцијали, а воедно и целите на самата компанија во која работат.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

Запознајте ги инструкторите

 • Благица Блажеска  

  Microsoft Office Trainer

  @Semos Education

   

  22+ години искуство

 • Горица Мицева  

  Informatics teacher

  @“Dimkata A.Gaberot”

   

  13+ години искуство