Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Курсот за вештачка интелигенција и основи за машинско учење е наменет за развивачи на софтвер и научници за податоци кои сакаат да ги збогатат своите проекти со машинско учење.

 

Не е потребно претходно искуство во вештачка интелигенција, но се препорачува да имате познавање на математика на ниво на средно училиште и барем еден програмски јазик (по можност Python).

Лекција 1: Принципи на вештачка интелигенција

 

Лекција 2: ВИ со техники и игри за пребарување

 

Лекција 3: Регресија

 

Лекција 4: Класификација

 

Лекција 5: Користење на пребарувачки дрва за предиктивна анализа

 

Лекција 6: Кластеринг

 

Лекција 7: Длабоко учење со невронски мрежи

Овој курс е наменет за програмери и data scientists кои сакаат да ги збогатат своите проекти со машинско учење.

 

Не ви треба претходно искуство во вештачка интелигенција. Сепак, се препорачува да имате познавање на математика на ниво на средно училиште и барем еден програмски јазик (по можност Python).

По завршувањето на овој курс, ќе можете да:

 

 • Ја разберете важноста, принципите и полињата на вештачката интелигенција;
 • Спроведете основни концепти за вештачка интелигенција со Python
 • Ги примените концептите за регресија и класификација на проблеми од реалниот свет
 • Изведете предвидлива анализа користејќи decision trees и random forests
 • Изведете кластерирање користејќи k-means и mean shift алгоритми
 • Ги разберете основите на длабокото учење преку практични примери

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Курсот за вештачка интелигенција и основи за машинско учење е наменет за развивачи на софтвер и научници за податоци кои сакаат да ги збогатат своите проекти со машинско учење.

 

Не е потребно претходно искуство во вештачка интелигенција, но се препорачува да имате познавање на математика на ниво на средно училиште и барем еден програмски јазик (по можност Python).

Содржина

Лекција 1: Принципи на вештачка интелигенција

 

Лекција 2: ВИ со техники и игри за пребарување

 

Лекција 3: Регресија

 

Лекција 4: Класификација

 

Лекција 5: Користење на пребарувачки дрва за предиктивна анализа

 

Лекција 6: Кластеринг

 

Лекција 7: Длабоко учење со невронски мрежи

За кого е наменет

Овој курс е наменет за програмери и data scientists кои сакаат да ги збогатат своите проекти со машинско учење.

 

Не ви треба претходно искуство во вештачка интелигенција. Сепак, се препорачува да имате познавање на математика на ниво на средно училиште и барем еден програмски јазик (по можност Python).

Придобивки од курс

По завршувањето на овој курс, ќе можете да:

 

 • Ја разберете важноста, принципите и полињата на вештачката интелигенција;
 • Спроведете основни концепти за вештачка интелигенција со Python
 • Ги примените концептите за регресија и класификација на проблеми од реалниот свет
 • Изведете предвидлива анализа користејќи decision trees и random forests
 • Изведете кластерирање користејќи k-means и mean shift алгоритми
 • Ги разберете основите на длабокото учење преку практични примери
Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Александар Максимов студент на CertNexus за вештачка интелигенција

  Затоа што Вештачката интелигенција е предизвик на иднината. Со модернизирањето на начинот на живеење и технолошкиот развој во светски рамки, вештачката интелигенција се повеќе зазема клучна улога во сите сегменти на живеењето и развој во општеството.

 • - Кристијан Стојоски Академија за вештачка интелигенција

  Со превземање на првиот чекор и вложување на доволно труд, секој може да ја совлада оваа модерна тема и да се издвои на пазарот на труд во една од најбрзорастечките индустрии во светот.

 • - Виктор Ванчов Академија за вештачка интелигенција

  Завршниот проект ме научи на многу корисни работи, надвор од областа на видео игрите. Сепак, многу ми помогна да добијам идеја за тоа како машините „учат” и колкава е нивната моќ.

Запознајте ги инструкторите

 • Антонио Николоски
  AI Engineer @Pisstaccio,
  Software Developer
  @Asseco


  2+ години искуство