Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Курсот кодирање со блокови се одвива на online платформата CodeMonkey. Интерактивната платформа е креирана да го задржи вниманието на децата преку забавните активности додека истовремено учат да кодираат.

 

Во овој курс децата ќе научат да кодираат користеќи го методот  “drag and drop” на блокови кои го претставуваат кодот. Иако не се користи програмски јазик, кодирањето со блокови им помага на децата да развијат компјутерско размислување и да ги научат основните концепти на кодирање, како што се:

 

 • Низи и циклуси – Sequencing & Loops
 • Циклуси со услови – Conditional Loops
 • Ако/тогаш циклуси – If/Else Loops

Модул 1:  CodeMonkey Junior

 

Модул 2:  Beaver Achiever

Деца на возраст од 5 и 6 години.

 • Стекнување на знаења и вештини од областа кодирање со блокови

 

 • Запознавање со основните концепти на кодирање (Logic, Loops, Counting, Direction, Sequencing, Algorithms)

 

 • Поттикнување на развојот на компјутерско размислување и развојот на СТЕМ вештини

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Курсот кодирање со блокови се одвива на online платформата CodeMonkey. Интерактивната платформа е креирана да го задржи вниманието на децата преку забавните активности додека истовремено учат да кодираат.

 

Во овој курс децата ќе научат да кодираат користеќи го методот  “drag and drop” на блокови кои го претставуваат кодот. Иако не се користи програмски јазик, кодирањето со блокови им помага на децата да развијат компјутерско размислување и да ги научат основните концепти на кодирање, како што се:

 

 • Низи и циклуси – Sequencing & Loops
 • Циклуси со услови – Conditional Loops
 • Ако/тогаш циклуси – If/Else Loops
Содржина

Модул 1:  CodeMonkey Junior

 

Модул 2:  Beaver Achiever

За кого е наменет

Деца на возраст од 5 и 6 години.

Придобивки од курс
 • Стекнување на знаења и вештини од областа кодирање со блокови

 

 • Запознавање со основните концепти на кодирање (Logic, Loops, Counting, Direction, Sequencing, Algorithms)

 

 • Поттикнување на развојот на компјутерско размислување и развојот на СТЕМ вештини
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Ангела Петреска Акредитирана Академија за Внатрешен дизајн

  Трите работи кои ми оставија најголем впечаток се одличната комуникација со целиот тим на Семос Едукација, искусните предавачи кои поседуваат огромно знаење и кои на забавен и професионален начин ни го пренесуваат и секако колегијалноста во нашата група.

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Николина Петровска Студент

  Ја избрав Семос Едукација затоа што е број 1 едукативен центар каде секој може да ги надополни, сподели и реализира своите знаења и вештини.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

Запознајте ги инструкторите

 • Благоја Тодоровски  

  QA engineer @Qinshift

   

  2+ години искуство

 • Горица Мицева  

  Informatics teacher

  @“Dimkata A.Gaberot”

   

  13+ години искуство

 • Јована Коцевска  

  Data Enginner
   @Nebula

   

  3+ години искуство

 • Тамара Илиева  

  Backend Python Developer

  @Steets

   

  3+ години искуство

 • Искра Ѓорѓиевска
  2+ години искуство