Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Сертифициран Етички Хакер (CEH) верзија 12 нуди длабоко разбирање на фазите на етичко хакирање, различни вектори на напад и превентивни контра-мерки за безбедност.

 

Ќе ве научи како хакерите размислуваат и дејствуваат малициозно за да бидете подобро позиционирани да поставите безбедна инфраструктура и да се одбраните од идните напади.

 

Разбирање на слабостите и ранливостите на системот овозможува на организацијата да ги зајакне нивните безбедносни контроли на системот за да го минимизира ризикот од инцидент.

 

CEH е создаден за да инкорпорира систематски процес низ секој домен и методологија на етичкото хакирање, што ви дава можност да работите кон докажување на потребното знаење и вештините потребни за извршување на работата на етичкиот хакер.

 

Ќе бидете изложени на комплетно различна слика кон одговорностите и мерките потребни за да бидете безбедни.

MODULE 1

Introduction to Ethical Hacking

 

MODULE 2

Footprinting and Reconnaissance

 

MODULE 3

Scanning Networks

 

MODULE 4

Enumeration

 

MODULE 5

Vulnerability Analysis

 

MODULE 6

System Hacking

 

MODULE 7

Malware Threats

 

MODULE 8

Sniffing

 

MODULE 9

Social Engineering

 

MODULE 10

Denial-of-Service

 

MODULE 11

Session Hijacking

 

MODULE 12

Evading IDS, Firewalls, and Honeypots

 

MODULE 13

Hacking Web Servers

 

MODULE 14

Hacking Web Applications

 

MODULE 15

SQL Injection

 

MODULE 16

Hacking Wireless Networks

 

MODULE 17

Hacking Mobile Platforms

 

MODULE 18

IoT Hacking

 

MODULE 19

Cloud Computing

 

MODULE 20

Cryptography

 • Аналитичар за информациска безбедност / Администратор
 • Офицер за информациска безбедност
 • Менаџер / Специјалист за информациска безбедност
 • Инженер / менаџер за информациска безбедност на системите
 • Професионалец / Офицер за информациска безбедност
 • ИКТ ревизор / информациска безбедност
 • Аналитичар за ризик / закана / ранливост
 • Администратори на мрежи и инженери
 • Обука во Семос Едукација – EC-Council Accredited Training Center
 • Инструктори со сертификат Certified EC-Council Instructor
 • Оригинални EC-Council книги
 • Оригинални EC-Council лабови/вежби
 • Оригинален светски признат EC-Council сертификат во електронска форма

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Сертифициран Етички Хакер (CEH) верзија 12 нуди длабоко разбирање на фазите на етичко хакирање, различни вектори на напад и превентивни контра-мерки за безбедност.

 

Ќе ве научи како хакерите размислуваат и дејствуваат малициозно за да бидете подобро позиционирани да поставите безбедна инфраструктура и да се одбраните од идните напади.

 

Разбирање на слабостите и ранливостите на системот овозможува на организацијата да ги зајакне нивните безбедносни контроли на системот за да го минимизира ризикот од инцидент.

 

CEH е создаден за да инкорпорира систематски процес низ секој домен и методологија на етичкото хакирање, што ви дава можност да работите кон докажување на потребното знаење и вештините потребни за извршување на работата на етичкиот хакер.

 

Ќе бидете изложени на комплетно различна слика кон одговорностите и мерките потребни за да бидете безбедни.

Содржина

MODULE 1

Introduction to Ethical Hacking

 

MODULE 2

Footprinting and Reconnaissance

 

MODULE 3

Scanning Networks

 

MODULE 4

Enumeration

 

MODULE 5

Vulnerability Analysis

 

MODULE 6

System Hacking

 

MODULE 7

Malware Threats

 

MODULE 8

Sniffing

 

MODULE 9

Social Engineering

 

MODULE 10

Denial-of-Service

 

MODULE 11

Session Hijacking

 

MODULE 12

Evading IDS, Firewalls, and Honeypots

 

MODULE 13

Hacking Web Servers

 

MODULE 14

Hacking Web Applications

 

MODULE 15

SQL Injection

 

MODULE 16

Hacking Wireless Networks

 

MODULE 17

Hacking Mobile Platforms

 

MODULE 18

IoT Hacking

 

MODULE 19

Cloud Computing

 

MODULE 20

Cryptography

За кого е наменет
 • Аналитичар за информациска безбедност / Администратор
 • Офицер за информациска безбедност
 • Менаџер / Специјалист за информациска безбедност
 • Инженер / менаџер за информациска безбедност на системите
 • Професионалец / Офицер за информациска безбедност
 • ИКТ ревизор / информациска безбедност
 • Аналитичар за ризик / закана / ранливост
 • Администратори на мрежи и инженери
Придобивки од курс
 • Обука во Семос Едукација – EC-Council Accredited Training Center
 • Инструктори со сертификат Certified EC-Council Instructor
 • Оригинални EC-Council книги
 • Оригинални EC-Council лабови/вежби
 • Оригинален светски признат EC-Council сертификат во електронска форма
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • д-р Димитар Богатинов  

  PhD Computer Science

  Certified EC-Council Instructor

  Associate Professor 

  @Military academy "General Mihailo Apostolski" - Skopje

   

  14+ години искуство

 • Гоце Стевановски
  Associate
  @Military academy "General Mihailo Apostolski" – Skopje

  15+ години искуство
 • Ивица Ѓорѓиевски  

  EC Council Instructor

  Information Security Officer@ Stopanska Banka

   

  8+ години искуство