Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Програмата на EC-Council за Certified Penetration Testing Professional (CPENT) ве учи како да извршите ефективни пенетрациски тестови во корпоративна мрежна околина што треба да биде нападната, искористена и одбранета.

 

Ако сте работеле само со едноставни мрежи, со помош на практичните вежби во живо од курсот CPENT, вашите вештини ќе ги подигнете на повисоко ниво и ќе научите како да ги тестирате IoT системите, OT системите, како да пишувате ваши скрипти или програми за искористување на слабостите на системот, да креирате ваши алатки, да извршувате напредна експлоатација на бинарни датотеки, да извршите таканаречен double pivot за да пристапите до скриени мрежи и исто така да приспособувате скрипти/програми за искористување за да навлезете и во внатрешните сегменти на мрежата.

МОДУЛ 1

Вовед во пенетрациско тестирање и методологии

 

МОДУЛ 2

Опсег и ангажман во пенетрациско тестирање

 

МОДУЛ 3

Собирање информации од одтворени извори (Open-Source Intelligence [OSINT])

 

МОДУЛ 4

Пенетрациско тестирање со помош на социјален инженеринг

 

МОДУЛ 5

Надворешно пенетрациско тестирање на мрежа

 

МОДУЛ 6

Внатрешно пенетрациско тестирање

 

МОДУЛ 7

Пенетрациско тестирање на мрежа на периметарки уреди

 

МОДУЛ 8

Пенетрациско тестирање на веб апликации

 

МОДУЛ 9

Пенетрациско тестирање на бежична мрежа

 

МОДУЛ 10

Пенетрациско тестирање на IoT

 

МОДУЛ 11

Пенетрациско тестирање на OT и SCADA системи

 

МОДУЛ 12

Пенетрациско тестирање на системи во облак

 

МОДУЛ 13

Анализа и искористување на бинарни датотеки

 

МОДУЛ 14

Пишувње на извештај и активности после тестирање

Овој курс е наменет за:

 

 • Пенетрациски тестери
 • Етички хакери
 • Консултанти за информациска безбедност
 • Тестери за безбедност
 • Безбедносни аналитичари
 • Инженери за безбедност
 • Администратори на мрежни сервери
 • Администратори на firewall
 • Систем администратори
 • Професионалци за процена на ризик
 • Обука во Семос Едукација – EC-Council Accredited Training Center
 • Инструктори со сертификат Certified EC-Council Instructor
 • Оригинални EC-Council книги
 • Оригинален светски признат EC-Council сертификат во електронска форма
 • Бесплатен консалтинг со нашите инструктори

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Програмата на EC-Council за Certified Penetration Testing Professional (CPENT) ве учи како да извршите ефективни пенетрациски тестови во корпоративна мрежна околина што треба да биде нападната, искористена и одбранета.

 

Ако сте работеле само со едноставни мрежи, со помош на практичните вежби во живо од курсот CPENT, вашите вештини ќе ги подигнете на повисоко ниво и ќе научите како да ги тестирате IoT системите, OT системите, како да пишувате ваши скрипти или програми за искористување на слабостите на системот, да креирате ваши алатки, да извршувате напредна експлоатација на бинарни датотеки, да извршите таканаречен double pivot за да пристапите до скриени мрежи и исто така да приспособувате скрипти/програми за искористување за да навлезете и во внатрешните сегменти на мрежата.

Содржина

МОДУЛ 1

Вовед во пенетрациско тестирање и методологии

 

МОДУЛ 2

Опсег и ангажман во пенетрациско тестирање

 

МОДУЛ 3

Собирање информации од одтворени извори (Open-Source Intelligence [OSINT])

 

МОДУЛ 4

Пенетрациско тестирање со помош на социјален инженеринг

 

МОДУЛ 5

Надворешно пенетрациско тестирање на мрежа

 

МОДУЛ 6

Внатрешно пенетрациско тестирање

 

МОДУЛ 7

Пенетрациско тестирање на мрежа на периметарки уреди

 

МОДУЛ 8

Пенетрациско тестирање на веб апликации

 

МОДУЛ 9

Пенетрациско тестирање на бежична мрежа

 

МОДУЛ 10

Пенетрациско тестирање на IoT

 

МОДУЛ 11

Пенетрациско тестирање на OT и SCADA системи

 

МОДУЛ 12

Пенетрациско тестирање на системи во облак

 

МОДУЛ 13

Анализа и искористување на бинарни датотеки

 

МОДУЛ 14

Пишувње на извештај и активности после тестирање

За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Пенетрациски тестери
 • Етички хакери
 • Консултанти за информациска безбедност
 • Тестери за безбедност
 • Безбедносни аналитичари
 • Инженери за безбедност
 • Администратори на мрежни сервери
 • Администратори на firewall
 • Систем администратори
 • Професионалци за процена на ризик
Придобивки од курс
 • Обука во Семос Едукација – EC-Council Accredited Training Center
 • Инструктори со сертификат Certified EC-Council Instructor
 • Оригинални EC-Council книги
 • Оригинален светски признат EC-Council сертификат во електронска форма
 • Бесплатен консалтинг со нашите инструктори
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација