Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Процесот на форензичка истрага на компјутерско хакирање претставува детектирање на хакерски напади и прописно добивање на докази за пријава на криминалното дело и спроведување на анализи за спречување на понатамошни напади.

 

Компјутерската форензика е примена на техники за компјутерска истрага и анализа во интерес на добивање потенцијални правни докази. Доказите можат да бидат добиени од широка палета на компјутерски криминал или злоупотреба, кражба или трговија со тајни материјали, кражба или уништување на интелектуална сопственост како и измама.

 

Луѓето кои се Computer Hacking Forensic Investigator (CHFI) располагаат со широка палета на методи за откривање на податоци кои постојата на компјутерските системи, како и реставрирање на избришани, енкриптирани или оштетени информации од датотеки.

 

Обезбедувањето и анализирањето на електронски докази е централна тема во се поголемиот број на конфликтни ситуации и криминални случаи.

 • Електронскиот доказ е критична компонента во следните ситуации:
 • Нелојални вработени
 • Компјутерски упади
 • Поседување на порнографија
 • Прекорачување на постоечки договор
 • Индустриска шпиунажа
 • Измами со електронска пошта
 • Банкротство
 • Оштетување и неовластена измена на веб страни
 • Кражба на компаниски документи

Овој курс е наменет за полиција и останати лица за спроведување на законот, лица од воениот персонал, владини агенции и институции, професионалци за безбедност во е-бизнис, систем администратори, IT менаџери.

 • Обука во Семос Едукација – EC-Council Accredited Training Center
 • Инструктори со сертификат Certified EC-Council Instructor
 • Оригинални EC-Council книги
 • Оригинални EC-Council лабови/вежби
 • Оригинален светски признат EC-Council сертификат во електронска форма

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Процесот на форензичка истрага на компјутерско хакирање претставува детектирање на хакерски напади и прописно добивање на докази за пријава на криминалното дело и спроведување на анализи за спречување на понатамошни напади.

 

Компјутерската форензика е примена на техники за компјутерска истрага и анализа во интерес на добивање потенцијални правни докази. Доказите можат да бидат добиени од широка палета на компјутерски криминал или злоупотреба, кражба или трговија со тајни материјали, кражба или уништување на интелектуална сопственост како и измама.

 

Луѓето кои се Computer Hacking Forensic Investigator (CHFI) располагаат со широка палета на методи за откривање на податоци кои постојата на компјутерските системи, како и реставрирање на избришани, енкриптирани или оштетени информации од датотеки.

 

Обезбедувањето и анализирањето на електронски докази е централна тема во се поголемиот број на конфликтни ситуации и криминални случаи.

Содржина
 • Електронскиот доказ е критична компонента во следните ситуации:
 • Нелојални вработени
 • Компјутерски упади
 • Поседување на порнографија
 • Прекорачување на постоечки договор
 • Индустриска шпиунажа
 • Измами со електронска пошта
 • Банкротство
 • Оштетување и неовластена измена на веб страни
 • Кражба на компаниски документи
За кого е наменет

Овој курс е наменет за полиција и останати лица за спроведување на законот, лица од воениот персонал, владини агенции и институции, професионалци за безбедност во е-бизнис, систем администратори, IT менаџери.

Придобивки од курс
 • Обука во Семос Едукација – EC-Council Accredited Training Center
 • Инструктори со сертификат Certified EC-Council Instructor
 • Оригинални EC-Council книги
 • Оригинални EC-Council лабови/вежби
 • Оригинален светски признат EC-Council сертификат во електронска форма
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.