Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Најслабата алка во синџирот на безбедноста?

 

Целта на курсот CSCU –Certified Secure Computer User e слушателите да ги научи на потребните знаења и вештини за да ги заштитат своите компјутери и електронски податоци, а со тоа да ги заштитат своите компании, домови и деца.
Позади курсот CSCU стои концептот дека луѓето се најслабата алка во синџирот на безбедноста и ниту една компанија, банка или владина институција,и покрај огромните инвестиции во најсовремени ИТ системи, е ранлива на хакерски напади поради човечкиот фактор.

 

Овој курс на слушателите им нуди една интерактивна средина каде што ќе научат за основните на различни компјутерски и мрежни безбедносни закани како што се кражба на идентитет, измами со кредитни картички, ризици на интернет банкарство, фишинг измами (собирање на лозинки и кориснички имиња ), вируси и тројанци, измами со е-меилови, недозволени порнографски содржини, губење на доверливи информации, хакерски напади и социјален инженеринг (техника на изнудување на доверливи информации од вработените во компаниите).

 

Уште поважно е тоа што научените вештини од курсот им помагаат на слушателите да ги преземат неопходните чекори за да ги намалат ранливостите и го зголемат степенот на безбедност на нивните компјутери.

Во време на нови технологии компјутери, дигиталните информации, електронски медиуми за интеракција, од непроценливо значење е нашата приватност и на нашите деца, а секако и на нашите компании.

Овој курс ги подготвува слушателите за EC-Council CSCU испитот 112-12.

Курсот е наменет за сите корисници на компјутери, вработени во финансиски институции и банки, осигурителни компании, телекоми, владини институции и сл.

 • Обука во Семос Едукација – EC-Council Accredited Training Center
 • Инструктори со сертификат Certified EC-Council Instructor
 • Оригинални EC-Council книги
 • Оригинални EC-Council лабови/вежби
 • Оригинален светски признат EC-Council сертификат во електронска форма

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Најслабата алка во синџирот на безбедноста?

 

Целта на курсот CSCU –Certified Secure Computer User e слушателите да ги научи на потребните знаења и вештини за да ги заштитат своите компјутери и електронски податоци, а со тоа да ги заштитат своите компании, домови и деца.
Позади курсот CSCU стои концептот дека луѓето се најслабата алка во синџирот на безбедноста и ниту една компанија, банка или владина институција,и покрај огромните инвестиции во најсовремени ИТ системи, е ранлива на хакерски напади поради човечкиот фактор.

 

Овој курс на слушателите им нуди една интерактивна средина каде што ќе научат за основните на различни компјутерски и мрежни безбедносни закани како што се кражба на идентитет, измами со кредитни картички, ризици на интернет банкарство, фишинг измами (собирање на лозинки и кориснички имиња ), вируси и тројанци, измами со е-меилови, недозволени порнографски содржини, губење на доверливи информации, хакерски напади и социјален инженеринг (техника на изнудување на доверливи информации од вработените во компаниите).

 

Уште поважно е тоа што научените вештини од курсот им помагаат на слушателите да ги преземат неопходните чекори за да ги намалат ранливостите и го зголемат степенот на безбедност на нивните компјутери.

Во време на нови технологии компјутери, дигиталните информации, електронски медиуми за интеракција, од непроценливо значење е нашата приватност и на нашите деца, а секако и на нашите компании.

Содржина

Овој курс ги подготвува слушателите за EC-Council CSCU испитот 112-12.

За кого е наменет

Курсот е наменет за сите корисници на компјутери, вработени во финансиски институции и банки, осигурителни компании, телекоми, владини институции и сл.

Придобивки од курс
 • Обука во Семос Едукација – EC-Council Accredited Training Center
 • Инструктори со сертификат Certified EC-Council Instructor
 • Оригинални EC-Council книги
 • Оригинални EC-Council лабови/вежби
 • Оригинален светски признат EC-Council сертификат во електронска форма
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.